Sevgili okurlar;
Ölümcül hastalık nedeniyle Müslümanların Kabe'si hükmünde olan camilerimiz iki aydır kapalı. Bu durum aklı başında olan her Müslümanın katlanması gereken bir durumdur. Basına baktığımızda sanki evlerimizde yaptığımız ibadet kabul görmüyormuş da sadece camilerde yapılan ibadetler kabul oluyormuş gibi düşünen vatandaşlar; hem çok yanlış düşünüyor hem de yetkililere manevi baskı yapmış oluyor ve büyük vebal altında kalmış oluyorlar.
Bırakın binlerce kişiyi bir kişinin bile ölümüne sebep olanlar binlerce yıl ömrü olsa tamamını ibadetle geçirmiş olsa onun günahını ödeyemez. Hacı babanın işi gücü yok evde canı sıkılınca varıp cami kapısı beklemeye başlıyor. Hem imama eziyet ediyor hem de kendine göre kamuoyu oluşturuyor. Burada imam arkadaşlarımıza da görev düşüyor. Onlar zaten gerekli bilgileri onlara vermişlerdir. Öncelikle memleketin eğitim meselesi camide ibadetten daha önemli iken Milli Eğitim Bakanı ne kadar titiz davranıyorsa cami cemaatinin de en az o kadar titiz olması gerekir.
Bu arada imam arkadaşlarımızda Allah Teala'ya çok daha fazla niyaz etmeliler. Zira çalışmayıp da devletten yardım istemek durumunda kalan on binlerce kişi var. Allah onların kısmetlerini Peygamber makamı olduğu için hiçbir zaman kesmedi. İnşallah da Rabbim kesmesin onlar da vatan için duaya devam etsinler. Sonuç olarak bu bela kalkıncaya kadar cuma ve bayramlar dahil camiler açılmasın Allah ömür versin de nice zaman o camilerde ibadet edilir.