Süleyman Ercan Karakaya, kentimizin başarılı eğitim yöneticilerindendi. 2014 yılında yandaş sendikanın etkisiyle yapılan müdür kıyımı mağdurlarından oldu. 'Haksız bir şekilde yöneticilik görevleri üzerlerinden alınan' Süleyman Ercan Karakaya büyük hukuk mücadelesi yaptı. Dokuz kez mahkemeyi kazandı. Buna rağmen dönemin İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen mahkeme kararlarını uygulamadı. Karakaya'yı haksız şekilde mağdur etti. Hakan Cırıt İl Milli Eğitim Müdürü olduktan sonra Özen'in takmadığı mahkeme kararlarını uyguladı. Devletin ve hukukun itibarını korudu. Süleyman Ercan Karakaya yaklaşık bir yıl önce Tayfur Bayar Anadolu Lisesi'nin müdürü oldu. Kendine yapılan haksızlığa karşı dimdik duran Karakaya emekli oldu. 42 yıllık meslek hayatını okul müdürü olarak tamamladı. Tayfur Bayar Anadolu Lisesi öğretmenleri ve çalışan personel, emekli olan Okul Müdürü Süleyman Ercan Karakaya'ya okulda veda töreni düzenledi. Genç meslektaşlarından vefa plaketi alan Karakaya törende yaptığı konuşmada; 'Memur görevden ayrıldığı zaman emekli olur. Öğretmen ise unutulduğu zaman emekli olur' dedi. Eskişehir'in genç eğitimcileri Karakaya'yı ve 'onun beş yıl boyunca verdiği onurlu mücadelesini' asla unutmayacak. Kendisine emeklilik hayatında başarılar diliyorum...
---------------------------------------------------------
HAKAN CIRIT'IN USTASI SAĞIROĞLU

Yıllardır Eskişehir eğitimini takip ediyorum. Bugüne kadar tanıdığım en iyi 10 okul müdürünü saysam; Şükrü Sağıroğlu'da bu listede olur. 2014 yılında yandaş sendikanın etkisiyle yapılan müdür kıyımı mağdurlarından birisi olan Sağıroğlu emekli olmuştu. Geçtiğimiz günlerde Bilnet Okulları Genel Koordinatörü olan Sağıroğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Hakanı Cırıt ve 16 yıl okul müdürlüğünü yaptığı İkieylül Ortaokulu'nu ziyaret etti. Okul Müdürü Celal İrtekin ile eski günleri ve eğitim konusunda sohbet ederek; tecrübelerini paylaştı. İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt İkieylül Ortaokulunda Müdür Yardımcısı, Sağıroğlu da Müdürdü. Büyük emekler vererek, bu okulu kentin en gözde eğitim kurumları arasına soktular. Sağıroğlu yöneticilikte Hakanı Cırıt'ın ustasıdır. Sağıroğlu ayrıldıktan sonra İkieylü Ortaokulu'nda gerileme süreci yaşandı. Ta ki Celal İrtekin okula müdür oluncaya dek. Kentimizin en başarılı eğitim yöneticilerinden olan İrtekin gece gündüz mesai yaparak, öğrencilere en iyi koşullarda eğitim almaları için gerekli ortamı hazırladı. Okul başarıda tekrar eski günlerine dönmeye başladı.
---------------------------------------------------------
BAŞKAN SEÇİLİRSEM DÜNYAYI GEZMEYİ BIRAKACAĞIM

CHP İl Başkan adayı Nevin Kavak aradı. Kongre çalışmaları ile ilgili bilgi vermek istediğini söyledi. Ben de tabi ki dedim. Partide sürekli bir kadın aday beklentisi olduğunu ifade eden Kavak; 'Biz de bunu görmezden gelemedik. Kimsenin adayı değilim. Tüm partililerimizi kucaklayıp, CHP için canla başla çalışmak istiyorum. Eğitimci olduğum için gençlerle diyaloglarım çok iyi. İl Kongresi çarşaf listeyle yapılmalı. Genel Merkezin tek adaylık konusundaki görüşünü biliyorum. Ancak biz tek adam partisi değiliz. Bizim partimizde herkes özgürce fikirlerini söyleyebilir. Tüm aday arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Hepsine saygım sonsuz' dedi. Kavak'ın dünyada gitmediği ülke yok. Gezmeyi yeni insanları keşfetmeyi çok seven bir kadın. İl Başkanı seçildiğinde ülkeleri gezmeyi bırakacağını ifade eden Kavak; 'Zaten her seçimde Eskişehir'e gelip sahada çalışıyorum. 31 Mart seçimleri öncesinde Avustralya'dan geldim. Hep sahadaydım. İstanbul'da yenilenen Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde de Kadıköy'de çalıştım' dedi.
---------------------------------------------------------------
88'LİK EĞİTİM ÇINARINI MUTLU EDEN ZİYARET

46 yıl önce, yıl 1974. Süleyman Çakır Kız Lisesi'nde mezuniyet töreni yapılıyor. Okul Birincisi olan 17 yaşındaki genç kız Gaye Önal (Usluer) başarısının sevincini öğretmeni ve Lisenin Müdür Muavini İbrahim İpek ile paylaşıyor. Gaye Önal mezun olduğu sene Hacettepe Tıp Fakültesi'ni kazanıyor. 1981 yılında mezun olup doktor oluyor. Evleniyor, eşinin soyadını (Usluer) alıyor. 88'lik eğitim çınarı İbrahim İpek 6 Şubat'ta kalp krizi geçirdi. Yunus Emre Devlet Hastanesi'nde tedavi gören İpek'e iki stent takıldı. İpek'i eski öğrencisi Gaye Usluer hastanede ziyaret etti. İpek, bu ziyaret fotoğrafını kendi sosyal medya hesabından; 'Sevgili Gaye bunca işinin arasında ziyaretimize gelmiş. Çok mutlu oldum' yorumuyla paylaştı. Ziyarette eski öğrenci ve öğretmen hasret giderdi. Usluer öğretmeninin elini saygıyla öperken, İpek, öğrencisinin CHP PM Üyesi ve Eskişehir milletvekili olmasının haklı gururunu bir kez daha yaşadı. 1932 yılında doğan İbrahim İpek 1950 Çifteler Köy Enstitüsü'nden mezun oldu. Uzun yıllar Süleyman Çakır Lisesi'nde öğretmen ve idareci olarak çalışan Köy Enstitülü eğitim çınarı İbrahim ipek, binlerce öğrenci yetiştirdi. 88'lık eğitim çınarı İbrahim İpek'e acil şifalar ve sağlıklı uzun ömürler dilerim.
---------------------------------------------------
FOTO ŞAKA

AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay:
Nabi Hocam, Burhan Sakallı'nın yerine ben Büyükşehir Belediye Başkan adayı olsaydım, kesin kazanırdım.
AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı: Emineciğim fıkra gibisin valla. Bu sözlerinle beni güldürdün, Allah da seni güldürsün.
AK Parti eski İl Başkanı Dündar Ünlü: Emine hanım aday olsaydınız. Sizin tutan mı vardı?
----------------------------------------------------------
FIKRA
Alışkanlık

Patron inşaatında çalıştırdığı işçisine haftalığını ödedikten sonra işçi '200 lira eksik verdiniz' demiş. 'Seni uyanıııkk..!' diye cevap vermiş patron, 'Geçen hafta bilerek 200 lira fazla verdim, gıkını çıkartmadın ama?' İşçi boynunu büküp 'Hatalı ödeme bir kereye mahsus olabilir efendim' demiş 'Ama bunu alışkanlık haline getirdiğinizi hissettim, sadece o nedenle uyarmak istedim, o kadar..!'