yoktur. Voleybola bir ömür adamış, yetiştirdiği milli sporcularıyla Türk Voleyboluna da büyük hizmetleri olmuştur.

YILDIZLAR YETİŞTİRDİ
Eskişehir'in sesini duyurmak ve bu spora yeni yeni yıldızlar yetiştirmek için gecesini gündüzüne katmakta ve öğrencileriyle gurur duymaktadır. Bunun en büyük örneği Türk Voleybolunun büyük yıldızı Neslihan Demir'dir. Bu duayen spor adamının kim olduğunu sanırım anladınız. Evet Kazım Tokat Hocamızdan bahsediyorum... Kazım Tokat dün yine spor arenalarında örnek olacak bir davranışa imza atarak gönlümüzdeki yerini daha da pekiştirdi. Olay Şehit Anıl Gül Salonu'nda yaşanıyor. Liseler Arası Yarı Final maçında Kazım Tokat'ın çalıştırdığı Gelişim Koleji ile Özkan Çimenli'nin çalıştırdığı Şehir Koleji karşılaşıyor. Müthiş çekişme içinde geçen maçta Kazım Hoca'nın önemli oyuncuları arasında yer alan Ilgın Gül, bir pozisyonda sakatlanıyor. Ancak tıbbi bir müdahale olmuyor

HASTANEYE YETİŞTİRDİ
Maçın bitmesiyle birlikte sağlık çalışanlarının şaşkın bakışları arasında bir sedye bulan Kazım Tokat, sakatlanan öğrencisini bir arkadaşının yardımıyla kendi özel otosuna bindirerek acilen Hastaneye kaldırıyor.. Şimdi, basit gibi görünen bu olaydan spor adamlarımız kendilerine düşen dersleri acaba çıkartabilecekler mi? Sadece kazanmak uğruna Fair-Play ilkelerini çiğneyen birçok spor adamına Kazım Hoca'nın bu davranışı acaba örnek olur mu? İşte Kazım Tokat bunu için büyük hoca. Netice değil sporcunun sağlığı her şeyin önünde gelir dediği için büyük hoca. Ülkemizde böyle spor adamlarının çoğalması dileğiyle sevgili hocamıza köşemizden kocaman bir teşekkür gönderiyoruz.
---------------------------------------------------------------------
OKULLLARA SOKTUNUZ DA MI
BAHÇEDEKİ KARLARI TEMİZLESİN?

Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Muammer Karaman, Atatürk Anadolu Mesleki Teknik Lisesi'ndeki kar temizliği ile ilgili kendi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım; 'pes' dedirtti. Sayın Karaman okulda kar temizleme çalışmalarının fotoğraflarının olduğu ve 'Belediyeler Uyudu Okullar Çalıştı' başlığıyla yaptığı paylaşımında şu yorumda bulundu; 'Atatürk MTAL yöneticileri karla kaplı okul bahçesini temizlemek için belediyelerden bekledikleri yardımı göremeyince ellerindeki forklift aracı kar küreme aracına dönüştürerek okul bahçesini temizledi.' Yunus Emre Anadolu Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Kerim Erzincanlı bu paylaşımının altına 'Forklift ve bıçak ve icat Yunusemre MTAL nin ama önemli değil canımız sağolsun' diye sitemli yorum yapmış. Yaptığı paylaşımla 'milletin aklıyla dalga geçen' Sayın Karaman'a soruyorum; CHP'li oldukları için 'yıllardır belediyeleri okullara sokmayan' kim? Belediyelerle işbirliği yapmayan, 'onların açtıkları kurslara usta öğretici vermeyen' kim? Tepebaşı Belediyesi yıllarca okulların temizliğini yapmadı mı?
Boya, temizlik ihtiyaçlarını karşılayıp, bahçe düzenlemelerini gerçekleştirmedi mi? Oyun gruplarını kurmadı mı? Ancak birileri Tepebaşı Belediyesi'nin okullara, öğrencilere hizmet etmesinden rahatsız oldu. Necmi Özen'in İl Milli Eğitim Müdürlüğü döneminde okul müdürlerine belediyeleri okula sokmamaları talimatı geldi. Olan kime oldu? Bizim çocuklarımıza oldu. İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt bu yanlışlığı düzeltmeye çalışıyor. Belediyelerle işbirliği yapmak istiyor. Ancak bazı siyasiler ve yandaş sendika yöneticileri bunu engellemeye çalışıyor. Her türlü teknik personel ve ekipmanlara sahip olan meslek liseleri bir zahmet kar temizliğini kendileri yapsın.
-----------------------------------------------------------------
HALK EĞİTİM'DE ÖZDEN
AKKAYA DÖNEMİ BAŞLADI


Görünüm'de 28 Aralık'ta kaleme aldığım 'Halk Eğitim'e Müdür Oluyor' başlıklı yazımda eski İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Özden Akkaya'nın Odunpazarı Halk Eğitim Merkezi Müdürü olacağını belirtmiştim. Ve bu konuda beklenen oldu. Özden Akkaya'nın görevlendirme yazısı onaylandı. Yeni görevine dün başladı. Odunpazarı Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Asım Elbinsoy'da İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ndeki 'Özel Büro' da görevlendirildi. Özden Akkaya, 2013 yılından 19 Nisan 2019'a kadar altı yıl vekaletle İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı yaptı. Aslında İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı 'kadrosu boş olmasına rağmen' bir türlü Özden Hanım'a verilmedi. Asil olarak atanması 'hep birileri tarafından' engellendi. 6 yıldır Akkaya'nın 'vekaletle görev yaptığı boş kadroya' atama yapıldı. Bundan dolayı Akkaya'nın asıl kadrosunun olduğu Yunusemre İlkokulu Müdürlüğü görevine dönmüştü. Son derece tecrübeli bir eğitim yöneticisi olan Akkaya'ya yeni görevinde başarılar diliyorum...
-------------------------------
NOSTALJİ
SAKIP AĞA KAMPÜSTE

Türkiye'nin yetiştirdiği en önemli işadamlarından birisi olan merhum Sakıp Sabancı 1984 yılında Anadolu Üniversitesi'nden Fahri Doktora almıştı. Beş yıl sonra (1989) tekrar Anadolu Üniversitesi'ni ziyaret eden Sabancı tarihi fotoğrafta; Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ile Sivil Havacılık Yüksekokulu'nun Kurucu Müdürü Prof. Dr. Fevzi Sürmeli ile birlikte. Halk tarafından sevilen ve 'Sakıp Ağa' olarak da tanınan Sabancı 7 Nisan 1933 tarihinde, pamuk taciri Hacı Ömer Sabancı ve Sadıka Sabancı'nın ikinci çocuğu olarak Kayseri'nin Akçakaya köyünde doğdu. Küçük yaşta Adana'ya göç ettiler. Çocukluğunu Adana'da geçirdi. 1957 yılında teyzesinin kızı Türkan Sabancı ile evlendi. 1966 yılında, babasının vefatı üzerine, Sabancı Holding'in yönetim kurulu başkanlığına getirildi. Sakıp Sabancı, böbrek kanseri tedavisi gördüğü Amerikan Hastanesi'nde 10 Nisan 2004 tarihinde sabah 05:55 sularında böbrek tümörünün karaciğere atlaması sebebiyle hayatını kaybetmiştir. 12 Nisan 2004 tarihinde Sabancı Center'da düzenlenen devlet töreninin ardından yaklaşık 100 bin kişinin katıldığı cenaze töreniyle Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi. 2004 yılında öldüğünde, Amerikan iş dergisi Forbes'in milyarderler listesinde 147. sırayı almıştı.
---------------------------------------
FOTO ŞAKA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli:
Ülkede milli bir mutabakatın sağlanması için sizde Cumhur İttifakı'na girin.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Devlet Bey bizimde milli olmamız için kamu kurumlarındaki TC tabelalarını, okullarda okunan Andımızı kaldırmamız, Mısırlı Mursi'ye Rabia işareti desteği yapmamız mı gerekiyordu?
--------------------------------------
FIKRA
SİZDE ADALET BAKANI VAR

Türkiye Başbakanı, İsviçre'ye gidiyor. İsviçre Başbakanı kendisine bakanlarını tanıtıyor. 'Başbakanım diyor işte bu bizim Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız, bu Sağlık Bakanı, bu Denizcilik Bakanı'. Türk Başbakan diyor ki, 'Nasıl olur burada deniz yok ki, nasıl Denizcilik Bakanı olur?' Bunun üzerine İsviçre Başbakanı da 'Sayın Başbakanım sizde de Adalet yok ama Adalet Bakanı var' diyor.'