1 Haziran tarihi itibariyle normalleşme tedbirleri kapsamında uygulanmakta olan kısıtlamaların çoğu kaldırıldı.

Kısıtlama kapsamı devam edenlerin bazıları 15 Haziran'dan bazıları ise 1 Temmuz'dan itibaren faaliyetlerine başlayacaklar.

Kısıtlamaların ilk başladığı günden itibaren 65 yaş üzeri ve 18 yaş altındakilere belirli saatlerde sokak kısıtlaması uygulanıyordu.

Kısıtlamaların gevşetilmesiyle birlikte yasak olmasına rağmen 65 yaş üzeri ve 18 yaş altındakiler cadde ve sokaklarda elini kolunu sallaya sallaya geziyorlar.

Bu yaş grubundakilere otobüs, tramvay ve minibüs dahil toplu ulaşım araçlarına binmesi de yasaktı.

Belediye otobüslerinde görmedim. Tramvay ve minibüslerle istedikleri yerlere gidip geliyorlardı.

BELEDİYE OTOBÜSÜNE BİNEMEDİ 'MİNİBÜSLE' GİTTİ

Salı günü akşam saatlerinde Odunpazarı'ndaki Bal Mumu Müzesi'nin karşısındaki durakta otobüs bekliyorum.

Yaşı 70'in üzerinde elinde bastonuyla zor yürümekte olan bir adam otobüse binmek istedi.

Otobüsün sürücüsü, 'Amca es kartınızı cihaz okumuyor. Binemezsiniz' diyerek haklı olarak almadı.

Ben durakta beklemeye devam ediyorum.

Durakta bekleyen yolculardan birisi, 'amca ileri de minibüs durağı var. Minibüse binebilirsin' dediğinde minibüs durağına gitti.

Ben de takip etmeye başladım.

Durakta bekleyenlere minibüsün numarasını sordu ve bindi.

Minibüsün sürücüsü itiraz etmedi.

İçerisinde iki-üç yaşlı ile ortaokul öğrencisi yaşlarında iki de çocuk vardı.

Onlar herhalde otobüse binemeyeceklerini bildiklerinden minibüsü tercih etmişler.

MİNİBÜSE BİNEBİLİYORSA OTOBÜSE DE BİNMELİ

Yanlış anlaşılmasın.

Ben yaşı herhalde 70 civarında olan adamın minibüse binmesine karşı falan değilim.

İç İşleri Bakanlığının genelgesi var.

Bu genelgeye herkes uymak zorunda.

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklama da, 65 yaş üzeri ve 18 yaş altındakilerin otobüs ve tramvaylara binmelerine belediye olarak kendilerinin kısıtlama getirmediklerini açıklamış.

İç İşleri Bakanlığı'nın genelgesini hatırlatmış.

Büyükşehir Belediyesi tarafından açıklama şöyle:

'İçişleri Bakanlığı tarafından açıklanan Haziran ayı normalleşme tedbirleri kapsamında Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tramvay ve otobüs seferlerinde yeni düzenlemeye gidildi. Sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olup olmadığına bakılmaksızın 65 yaş ve üzeri vatandaşlar ile 18 yaş altı gençler ve çocukların şehir içi toplu ulaşım araçlarını (tramvay, otobüs, minibüs, dolmuş vb.) kullanamayacaklar.'

* * *

65 yaş üzeri ve 18 yaş altındakiler minibüse binebiliyorsa o zaman otobüs ve tramvaya da binmeli.

Ya da minibüslerin sürücüleri de İç İşleri Bakanlığı'nın belirlediği kurallara uymalı.

Otobüslerin sürücüleri ve tramvay duraklarındaki güvenlik görevlilerinin vatandaşlarla karşı karşıya kalmalarının önüne geçilmeli.

* * *

NOT: (fotoğraf gerçek değil temsilidir)

* * *

'Eskişehir'in ağabeyleri de kuvvetlidir'

ATİS Fuarcılık tarafından İstanbul'da düzenlenen ArtContact İstanbul Çağdaş Sanat Fuarı'na davet edilen Tepebaşı Belediyesi, kendilerine ayrılan alanda koleksiyonunda yer alan nadide eserleri sergiliyor.

Fuar'ın açılışına katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Tepebaşı Belediyesi'nin standını da eşi Dilek İmamoğlu ile birlikte gezmiş.

Başkan Ahmet Ataç, fuarın açık ve kapalı sergi alanında Tepebaşı Belediyesi'nin koleksiyonunda yer alan eserleri, Başkan Ekrem İmamoğlu'na ve eşi Dilek İmamoğlu'na tanıtmış.

İmamoğlu ve Ataç geziden sonra sohbet etmişler.

Başkanı şu ifadeyi kullanmış.

'Ahmet Ataç Başkanımı, İstanbul'da görmek çok güzel, hoş geldiniz. Başkanımız iyi ki gelmiş, kendisi severek takip ettiğimiz bir başkanımız. Ahmet Ataç benim ilçe belediye başkanlığımdan beri sıcak temasımız olan bir ağabeyim. Eskişehir'in ağabeyleri de zaten kuvvetlidir. İşte, Yılmaz Büyükerşen Ağabeyimiz, Ahmet Ataç Ağabeyimiz. Sergi de Tepebaşı'nın çok güzel ve renkli çalışmalarını gördük. Tepebaşı toprağının, sanatla bir araya gelmesi çok müthiş bir fikir. İnşallah Tepebaşı'nda da buluşuruz. Zaten bir Eskişehir ziyaretimiz olacak. Tepebaşı Belediyemizin hazırladığı, 'Eskişehir: Kökleri Derinde Yepyeni Bir Şehir' kitabını da incelemek istiyorum'.

ESKİŞEHİR'E DAVET ETMİŞ

Başkan İmamoğlu'na ilgisinden ve sözlerinden dolayı teşekkürlerini ileten Başkan Ataç da, 'Sayın Ekrem İmamoğlu ile birlikteliğimiz uzun bir geçmişe dayanıyor. Kendisi sadece İstanbulluların değil, tüm ülkemizin beğenisini kazanmış bir isim. Değerli eşi Dilek Hanım ile birlikte ilk fırsatta Eskişehir'e bekliyorum. Tepebaşı'nın örnek projelerini bir kez daha yerinde görmesini ve Eskişehirliler ile bir araya gelmesini çok isterim' demiş.

* * *

Eskişehir'in merkezdeki belediye başkanları ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu'nun iyi ilişkiler içerisinde olduklarını biliyoruz.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile karşılaştıkları her platformda samimi sohbetler yaptıklarına da TV'ler de gördük, gazeteler de okuduk.

Yılmaz Büyükerşen'e gösterdiği sıcaklığı ve samimiyeti Ahmet Ataç'a da gösterdiğini okuyunca, 'Eskişehir ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasında dostluk köprülerinin' atılmış olduğunu da öğrendik.

* * *

İmamoğlu, 'Eskişehir'in ağabeyleri zaten kuvvetlidir. İşte Yılmaz Büyükerşen ağabeyimiz, Ahmet Ataç ağabeyimiz' derken Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'u ağabeylerin arasına katmamış.

Ekrem İmamoğlu, 'Ahmet Ataç benim ilçe belediye başkanlığımdan beri sıcak temasımız olan bir ağabeyim' dediğine göre demek ki samimiyetleri eskiye dayanıyor.

Kazım Kurt ile Ekrem İmamoğlu'nun ne kadar samimi olup olmadıklarını bilmiyorum.

İmamoğlu'nun Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı dönemimde Yılmaz Büyükerşen, Kazım Kurt ve Ahmet Ataç da İstanbul'a giderek manevi destek verdiler.

Ekrem İmamoğlu'nun ileri de CHP Genel Başkanı veya cumhurbaşkanı adayı olacağı iddiaları konuşuluyor, yaygın basındaki bazı köşe yazarları da köşelerinde yazıyorlar.

Olur veya olmaz.

Kalbinden ne geçiyor bilmem elbette ki mümkün olamaz.

Ama genel başkan veya cumhurbaşkanı olması halinde Büyükşehir, Odunpazarı ve Tepebaşı Belediye Başkanları da CHP'li olursa Eskişehir'e farklı bakacağı inancındayım.

* * *

KONGRE YARIN ADAY YOK

Eskişehirspor'un genel kurulu yarın yapılacak.

Bugüne kadar adaylık için, 'biz varız' diye çıkan olmadı.

Kongrenin yapılacağı salonda çıkar mı?

Pek ihtimal vermiyorum.

Bir de yarınki kongre açıklanan takvime göre birincisi.

Kongrenin yapılabilmesi için Hazirun Cetvelinde kulüp üyelerinden en az yarısından bir fazlasının yani salt çoğunluğun imzası olmak zorunda.

Bugüne kadar istisnalar hariç hiçbir genel kurulun birincisinde çoğunluk sağlanamadığı için hep 1 hafta sonraya ertelendi.

Muhtemelen yarın da öyle olacak.

Haftaya kalacak.

* * *

Aday olacağını açıklayan isim veya isimler henüz yok.

Ancak düşünenler olduğunu söyleniyor.

Onlarda Eskişehir'in önemli isimlerinden destek bekliyorlar.

'Taşın altına elimizi değil gövdemizi koymaya hazırız. Ancak yük çok çok fazla, tek başımıza taşımamız mümkün değil. Başta Sayın Valimiz, belediye başkanlarımız, şehrin ileri gelenleri, ağabeyleri, sanayicileri, tüccarları, odalar, STK'lar ve önemlisi de iktidar partisi milletvekilleri destek verirlerse' diyorlar.

* * *

Kime sorsanız ,'Bugüne kadar hep verdik. Verdik de nereye gittiği belirsiz' diyerek tepki gösteriyorlar.

Haklılar mı?

Hem de yüzde bin beş yüz.

Kulübe karşı güven kalmamış.

Ama Eskişehir'de herkesin güvenebileceği, daha doğrusu her kesimden isimlerin yer alacağı bir yönetim oluşturulabilir ise kulüp bu yıl olmasa da gelecek sezon tekrar ayağa kalkabilir.

Bunun için sadece birileri değil, tüm şehir karınca kararınca destek olmalı.

Bunu başaramazsak 56 yıllık kulübün bu sezon üçüncü lige, gelecek sezonda amatöre düşmesi kaçınılmaz olur.

Bunun önüne geçmek için bugünden itibaren gereken adımlar atılmalı.

Profesyonellikten amatöre düştüğünüzde yeniden bugünlere gelmek için yıllar geçer.

Kocaelispor ve Sakaryaspor gibi.

Bu kongre sonunda Eskişehirspor ya 'yaşamını devam ettirecek', ya da son bir yıldır çok sık duyduğumuz gibi 'entübe' duruma girecek. Yani solunum cihazına bağlanacak.

Artık yaşar mı, yaşamaz mı onu zaman gösterecek.

'Çünkü bu yönetim giderayak arkasında tam anlamıyla bir enkaz bırakacak…'

FUTBOLCULAR GEMİYİ TERK EDİYOR

Mehmet Özcan'ın ardından Bedirhan Altunbaş'ta alacaklarından feragat ederek kulüpten ayrıldı.

Siyah-kırmızılı kulüpten yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

'Kulübümüzle sözleşmesi sona eren futbolcumuz Bedirhan Altunbaş, alacaklarından feragat ederek ve kulübümüze gelir sağlayarak ayrılma yolunu seçmiştir. Bedirhan'a emekleri için teşekkür ediyor, bundan sonraki kariyerinde başarılar diliyoruz. Yolun açık olsun evlat.'

YENİ TAKIMI MANİSA FK

Bedirhan Altunbaş'ın TFF 1.ligin yeni ekiplerinden Manisa FK ile anlaşma yaptığı ve yeni sezonda da 1.lig forması giyeceği öğrenildi.

Sözleşmeleri biten diğer futbolcularda kendilerine kulüp arayışı içine girdiler.

Bulabilirler ise onlarda gemiyi terk edecek.

Siyah-Kırmızılı kulübü kara değil kap kara günler bekliyor.

Karanlığa boğulmuş bir tünelin içerisinden çıkabilecek bir toplu iğne başı kadar büyüklüğünde ışık arayacak.

* * *