İş adamı Sebahattin Tetik'in öncülüğünde 2020 yılının ağustos ayında kurulan Avrupa Birliği Türkleri Kültür ve Dayanışma Platformu 1,5 yılda gerek Türkiye'ye gerekse Avrupa'ya sesini duyurdu, Türkiye-Avrupa arasında köprü oldu.

Gurbetçi vatandaşlarımızın her türlü sorununu gidermek ve işlerini kolaylaştırmak amacını hedefleyen platform birçok alanda emlak, oto kiralama, nüfus idare işlerinde, gümrükte, hava alanlarında, adli kurum hizmeti olarak avukat işlerinde, belediye, valilik, tercümanlık, otel ve hastane işleri gibi birçok yerde anlaşmalı olarak hizmet veriyor.

PLATFORMDAN İYİ VE DEVA PARTİSİNE ÇIKARTMA

Merkezi Eskişehir'de olan Avrupa Birliği Türkleri Kültür ve Dayanışma Platformu, Ankara çıkartmasının ilkini geçtiğimiz kasım ayında Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ziyareti ile gerçekleştirmişti.

Bu ziyarette Platform Başkanı Sebahattin Tetik, Davutoğlu'na Eskişehir'le ilgili raporu sunarak ayrıca Avrupa'daki Türklerin yaşadıkları sorunları anlatmıştı.

Aynı gün Tetik ve heyeti daha sonra Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanı (KOM) Mahmut Çorumlu'yu ziyaret etmişti.

Kendisi gibi Emirdağlı olan Çorumlu ile gerek Avrupa'da gerekse Türkiye'nin birçok ilinde yaşayan Emirdağlıları tek çatı altında toplamak ve uygun bir tarihte Eskişehir'de düzenlenecek gecede buluşturmak için görüş alışverişi yapmışlardı.

Bu buluşmaların ilkini katılımcı sayısı sınırlı tutularak Ankara da, ikincisini ise Eskişehir'de gerçekleştirmişlerdi.

Sıra tarihi ve yeri önümüzdeki günlerde belirlenecek olan büyük buluşmada.

AKŞENER VE BABACAN'DAN SICAK KARŞILAMA

Avrupa Birliği Türkleri Kültür ve Dayanışma Platformu Başkanı Tetik ve beraberindeki heyet geçtiğimiz hafta Ankara'ya ikinci çıkartma! Yaptı.

Platform Başkanı Sebahattin Tetik ve beraberindeki heyet bu kez İYİ Parti Genel Merkezi'ne giderek İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Genel Sekreter Uğur Poyraz ve Siyasi İşler Başkanı Cihan Paçacı ile görüştü.

Görüşme boyunca Türkiye ekonomisi, erken seçim tartışmaları, Eskişehir siyaseti, Avrupa'daki Türk'lerin sorunları, Eskişehir'deki tarifeli uçak seferlerinin başlatılamaması sorunu ve Eskişehir'de Millet İttifakının çalışmaları konuşuldu. Başkan Tetik toplantının sonunda Uğur Poyraz ile ikili görüşme yaparak, Eskişehir ile ilgili hazırladığı ikinci raporu sundu.

BABACAN'DAN TETİK'E PARTİYE DAVET

Avrupa Platformu temsilcileri Ankara'ya yaptıkları ikinci çıkartmada İYİ Parti'nin hemen ardından DEVA Partisi Genel Merkezi'ni ziyaret ederek Genel Başkanı Ali Babacan, Genel Başkan Yardımcısı Hasan Karal ve yine Genel Başkan Yardımcısı Münevver Helün Fırat ile görüştü. Başkan Tetik bu görüşmede de, Avrupa'daki Türk'ler ile Eskişehir'in sorunları ve Eskişehir'de siyaset yapma biçimini DEVA kurmaylarına aktardı.

BABACAN İL BAŞKANLIĞIMI TEKLİF ETTİ?

Yıllarca Avrupa'da yaşamış ve ticaretle uğraşmış Sebahattin Tetik'in adı son yıllarda her platformda konuşulmaya başlandı.

Bildiğim kadarıyla bir siyasi parti ile organik bağı yok.

Son aylarda siyasi partilerin genel merkezlerine platform olarak ziyaretler yapması aklıma 'Acaba siyasete mi soyunuyor? Milletvekili veya belediye başkanlığı için hazırlık mı yapıyor?' diye sorular gelmeye başladı.

Dün Odunpazarı'ndaki tramvay durağında karşılaştığım Emirdağlı arkadaşım, platformun Ankara ziyaretlerini internet sitesinde gördüğünü söyleyerek kulağıma, 'Önemli bir kaynaktan öğrendim. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Sebahattin Tetik'ten partiye katılmasını ve il başkanı olarak görev almasını istemiş' diye fısıldadı.

* * *

Doğru olup olmadığını bilmiyorum.

Sebahattin Tetik'in kendisine sorar öğrenirim.

Ancak Tetik'in yaptığı ve önümüzdeki günlerde Ankara'daki önemli makamlara yapacağı bu ziyaretler bana yavaş yavaş siyasete hazırlanmaya başladığının göstergesi gibi geliyor.

Tetik, önümüzdeki günlerde ziyaret edeceklerinin kimler veya nereler olduğunu sır gibi saklıyor.

Siyasete girip girmeyeceği veya girmesi halinde hangi parti olacağı yapacağı o ziyaretler sonunda netleşecektir diye düşünüyorum.

Bunun cevabını öğrenmek için anlaşılan biraz daha bekleyeceğiz.

* * *

BÖYLE OYNARSANIZ LİGDE KALMAK HAYAL OLUR

Şanlı Urfaspor-Eskişehirspor karşılaşmasını ev sahibi kulübün izin vermemesi nedeniyle ES TV yayınlayamadı.

Ancak Urfa'dan bir izleyicinin facebook'tan yaptığı canlı yayını cep telefonumdan izledim.

Ligin 2. Yarısının ilk maçı olan Karacabey Belediyespor karşılaşmasındaki performansla Şanlı Urfaspor deplasmanı arasındaki futbol bir birinden çok farklıydı.

Karacabey Belediyespor karşısında galibiyet almak için mücadele veren Kırmızı-Şimşekler, pazar günü Şanlı Urfa'nın Yeşil-Sarılı takımı karşısında ise tel tel döküldüler.

Eskişehirsporlu futbolcular, sanki antrenman maçına çıkmış ya da gazozuna maç yapıyormuş gibi ciddiyetten uzak beklentilere karşılık veremeyen çok sıradan oyuncular gibi oynadılar.

Böyle oynarsanız da değil puan almak gol bile atamazsınız.

Nitekim bırakın gol atmayı Şanlıurfaspor kalesinde heyecan duyduğumuz bir tek pozisyon bile yoktu.

* * *

Beyler kendinize gelin! Aklınızı başınıza toplayın. Bu mudur futbolculuğunuz? Her tarafınız tel tel dökülüyor. Yazık ki yazık harbi yazık size! Ya bir an önce kendinizi toparlayın.

O sırtınızda taşıdığınız formanın ne kadar kutsal olduğunun hala farkında değilsiniz. Yazık, yazık. Çok yazıktır size!

Maaşlarınızı zamanında alıyorsunuz.

Geçmişte olduğu gibi ne doğalgaz ne sıcak su ne de yemek sorunu yaşamıyorsunuz.

Yine çok değil bir sezon önce maaşlarınızı bile alamıyordunuz.

Uzak deplasmanlara bile uçakla değil kulübün otobüsü ile gidiyordunuz.

Bugün ise kazandığınızın maçın primi en geç iki gün içerisinde hesaplarınıza yatıyor.

Uzak deplasmanlara yönetim sponsor bulursa onun desteği bulamazsa kendi ceplerindeki parayla takımı uçakla gönderiyor.

* * *

Bu şehirde Eskişehirspor'a gönül vermiş Siyah-Kırmızılı renklere aşık taraftarların sizden tek istediği bu kulübü ligde tutacak futbol oynamanız.

Sezon başında 'bizim çocuklar' ve 'acemilerden oluşan bir takım' diyorduk.

Artık acemilik döneminiz ligin ilk devresinin sona ermesiyle bitti.

Antalya'da 10 günlük kampta Suat Hoca'yla birlikte ustalık demeyim ama kalfalık dönemimiz başladı.

Yani artık bazılarınız profesyonel futbolun nasıl oynandığını öğrendiniz.

Sezonun ilk yarısında 17 maç oynadınız.

Antalya'da kampta üç hazırlık maçı yaptınız.

Bu nedenle artık acemi değilsiniz.

Oynadığınız hazırlık maçlarıyla birlikte geçen 21 haftada yani yaklaşık 4 aylık sürece rağmen hala kendinizi acemi görüyorsanız o zaman çıkarın o formaları üzerinizden.

Oynadığınız ligdeki takımlara bir bakın.

Onlarda da sizin gibi genç futbolcular var.

Ama sahaya çıktıklarında süt içmiş kedi gibi değil adeta kükreyen aslan gibi mücadele ediyorlar.

* * *

Eskişehirspor taraftarlarının size verdiği kredi artık tükendi.

Çarşamba günü Eskişehir'de oynayacağınız Kırklareli maçını mutlaka ama mutlaka kazanmak zorundasınız.

Urfaspor karşısındaki gibi Afyon çiğnemiş gibi sahada gezinirseniz bırakın galip gelmeyi fark yersiniz.

* * *

Son olarak da şunu beyninize iyice yerleştirin.

Bugünkü yönetim Eskişehirspor Kulübü'nün son şansı…

Sezon sonunda küme düşerseniz onlarında sabırlarını tüketmiş olursunuz.

Eğer istifa ederler veya olağanüstü genel kurul kararı alırlarsa bir başkaları çıkıp da bu taşınamayacak yükün altına gövdesini sokmaz.

Hiç ama hiç istemeyiz. Olasılıklardan birisi de o.

Kulübün kapısına kilit vurulursa o zamanda kulübü üçüncü lige düşürmüş takımım futbolcularına kolay kolay transfer teklifi gelmez.

Sizin de profesyonel futbolculuk hayatınız Eskişehirspor Kulübü ile birlikte kapanmış olur.

Kulübü yaşatmak ve profesyonel futbolculuk yaşamınızın devam edip etmemesi sizin elinizde…

Tercihinizi yapın!

* * *

HADDİNİ BİL Semra Zedan!

AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Hakan Çizmelioğlu, Twitter'de karla kaplı sokakların fotoğraflarını paylaşarak altına da 'Her kış olduğu gibi Tepebaşı Belediyesi kara hazırlık yakalandı. Olan yine vatandaşa oldu' diye yazmıştı.

Bu paylaşımı gören CHP Tepebaşı İlçe Başkanı Atilay Dalgıç'da 'Fotoğrafın biri 2019'da paylaşılmış, üstelik yollar açık. Üstelik fotoğraflar Tepebaşı bölgesine ait değil' diye yazarak Çizmelioğlu'nun Twitter'ni paylaşmıştı.

Hakan Çizmelioğlu, Atilay Dalgıç'ın bu paylaşımından sonra paylaşımındaki fotoğrafları silerek daha sonra yeni fotoğraflar ekleyerek yeni paylaşım yapmıştı.

AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Hakan Çizmelioğlu'nun Tepebaşı Belediyesi'ni eleştiren twiti internet haber sitelerinde ve gazetelerde yer alınca, 'Ben ilk twitımı sildikten saatler sonra Atilay Dalgıç benim paylaşımımı paylaşmış' diyerek hem gazetecileri hem de Dalgıç'ı eleştirmişti.

TROL KAFASI BENZETMESİ

Çizmelioğlu, ayrıca Dalgıç'ın kendisini eleştiren twiti önce bir internet haber gazetesinin sitesinde kullanmasını eleştirerek akıllara durgunluk veren, 'Tepebaşı Belediyesinden maddi menfaat sağlayarak haber yaptığı' iddiasında bulunmuştu.

'Gelirinizi Tepebaşı Belediyesinden sağlıyorsunuz'.

Çizmelioğlu'nun bu açıklamasına CHP Tepebaşı İlçe Başkanı Vural Yörük şöyle tepki koymuştu:

'AKP Tepebaşı İlçe Başkanının, çok değerli bir gazetecimizin Tepebaşı Belediyesinden maddi menfaat sağlayarak haber yaptığı iddiası karşısında bu açıklamayı yapmak gerekmiştir. Siyaset yapmak için kar yağmasını bekleyen ilçe başkanının iddiası tamamen asılsız ve iftiradır. Demokrat kişiliği ile tanınan Tepebaşı Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Ataç'ın basın özgürlüğüne saygısı herkes tarafından bilinmektedir. Tepebaşı Belediyesi, faaliyet ve çalışmalarını kentteki tüm basın-yayın kuruluşları ile herhangi bir maddi alışveriş-ödeme olmaksızın paylaşmaktadır. Siyasi bir konunun haber olması karşılığında para ödenmesi iddiası ancak AKP İlçe Başkanının yakından bildiğini düşündüğümüz 'trol kafası' ile akıl edilebilir.'

* * *

Tam bu tartışma kapandı derken AK Partili bir başka isim sönmekte olan ateşin üzerine adeta benzin döktü!

AK Parti Tepebaşı İlçe Kadın Kolları Başkanlığı yönetim kurulu üyesi Semra Zedan da Twitter'de yaptığı paylaşımla gazetecileri şu sözlerle tehdit etti:

'Biz sizin o bakış açınızı öyle bir açacağız ki. Gece uyku bile uyuyamayacaksınız. Sizi koyun sürüleri sizi...'

Zedan'ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 'Uyku bile uyuyamayacaksınız' paylaşımı gerek gazeteciler gerekse birçok kesimde infial yarattı.

* * *

Bak kardeşim Semra Zedan, birincisi haddini bil.

İkincisi ise sen kimsin ki 'Gece uyku bile uyuyamayacaksınız. Sizi koyun sürüleri sizi...' diye hakaret ve tehdit ediyorsun.

Bugüne kadar AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan hakkında da çok sayıda eleştiriler yapıldı.

Ama Çalışkan, bu eleştirilerden kimisini es geçti kimisini de sizin gibi tehdit edercesine değil kibar sözler kullanarak kendisine yapılan eleştirinin doğru olmadığını izah etti.

Bir gazeteciye nasıl cevap vereceğinizi gidin İl Başkanı Zihni Çalışkan'a sorun o size öğretsin.

* * *