Maddi imkansızlıklarla mücadele eden güzide kulüplerden biri, çaresizlikten durmadan antrenör değiştiriyormuş.
Gene bir antrenör ile anlaşan kulüp bütün yetkiyi antrenöre vermiş.
Antrenör futbolcuları toplamış ve 'Bakın arkadaşlar sizden üç şey istiyorum, birincisi kulübe saygı, ikincisi emeğe saygı, üçüncüsü de kendimize saygı' demiş. Soyunma odasında oturan futbolculardan biri, 'Bak hocam demiş bacak, bacak üstüne atarım, keyfime bakarım istediğimi yaparım.'
İşte bir zamanlar Eskişehirspor da böyle idi.
Bazı oyuncular kulübün üzerinde olunca sorunlar çözülmüyor aksine büyüyordu. Neyse ki Saha dışı rahat olunca saha içi de rahatladı. Hal böyle olunca son dört haftada oynadığımız dört maçın üçünü kazanan Eskişehirspor, Manisa maçından aldığı galibiyet ile açıkçası lige ayar verdi.
Manisa maçında ikinci yarı nerdeyse tek kale oynayan Eskişehirspor, golü geç bulunca farka gidemedi. Futbolcular artık paralarını alıp alamayacağını değil maçı nasıl kazanacaklarını düşünmektedir.
Kazanırlarsa primlerini alacaklarını biliyorlar.
Yücel hocanın da kafası rahatladı. Kadro seçiminde birileri ile artık mücadele etmiyor.
Durum böyle olunca da sahada takımın başarısı da gelmeye başladı. Üst üste alınan galibiyetler takımın öz güvenini de artırmıştır.
Seyircinin beklentisi de büyümüştür. Şimdi Adana Demirspor maçının önemi daha artmıştır. Adana Demirspor'u yendiğimizde altımızdaki takımlarla olan puan farkını koruyacağımız gibi Play-Off şansımızda güçlenecektir.
Adana Demirspor maçı ile ilgili özel koreografi hazırlayan taraftar zaten maçım önemini biliyor.
Burada iş futbolculara düşüyor onlar da ellerinden geleni yaparak hep beraber mutlu sona ulaşacağımıza eminim.