Lige Bandırmaspor maçıyla birlikte yeni teknik direktörümüz İlhan Var ile devam eden Eskişehirspor ilk maçında kadroda ufak rötuşlarla iyi bir izlenim vermişti. Takım top yapmaya çalışıp, birazda baskı uygulamaya başladı. Bunun Samsunspor maçında da devam edeceği beklentilerimiz vardı. Aslında bu beklentilerimiz de yanılmadık da diyebiliriz. Fakat saha içindeki bölge değişiklikleri bize yarar değil, zarar veriyor. Maça mecburiyetten 3 değişik mevkide oynatılan Onur Bayramoğlu kalemizden ne kadar uzak tutulursa o kadar iyi olacaktır. Maçın kahramanı tartışmasız kalecimiz Ekrem Kılıçarslan oldu. Şayet gününde olmasa fark yiyebilirdik. Bilal Ceylan hücumda iyi ama savunmada biraz zayıf kalıyor. Kanat oyuncularımız hızlı ve atletik olmalarına rağmen oyuna biraz daha katkı yapıp, sorumluluk almaları gerekir. Defansta ise istikrarı bir türlü tutturamıyoruz. Sakatlar ve cezalar bütün defansif düzenimizi bozuyor. Kaptan Sezgin Coşkun her hafta başka bir partnerle oynayınca ister istemez bu bölgemiz aksıyor.
Asıl herkesin merakla beklediği gol bölgesindeki sıkıntılarımıza. Burada bir golcümüz olmayınca gol bölgesi için ne yorum yaparsak yapalım anlam kazanmayacak. Halil İbrahim Öner bu ligde en az 50 maç ilk 11'de görev almıştır. 34 maçı sadece 2 gol atarak tamamladı. Bir santrafor için çok ama çok düşük bir istatistik. Bir golcünün işi gol atmaktır. Belki seni besleyen oyun yapımız ve kadro kalitemiz yok ama eline geçen fırsatları da bu kadar acemice harcarsan senin için bu hikayenin sonu gelmiş demektir. Bir golcünün üzerindeki baskıyı ve stresi anlayabilirim ama senin bunları yenmen için eline geçen pozisyonların hiç birisinden yararlanamadın. Şimdi yapacağın tek şey ceza sahasının her santimetre karesinden gol vuruşu çalışmaları yapman olacaktır. Taraftarın gözündeki kredin azalmıştı, şimdi olay farklı yerlere gider.
Diğer santraforumuz Halil İbrahim Öner'in yerine oyuna giren Onur Arı için sosyal medyada yapılan paylaşımlar son derece yanlıştır. Kaçırdığı mutlak gol pozisyonunun tepkisi ile birden bire kurtarıcı rolü verilmeye çalışılan bu genç santraforumuz için yapılan yorumlar genç oyuncumuza yarar değil, zarar verir. Önüne düşen bir topu kaleye vurdu diye hemen futbolcu olunmaz. Bu işler bu kadar basit değildir. Hatta yorumlarda daha ileri giderek hava toplarında başarılı diye lanse edilen genç futbolcumuzun kaleye giden, ya da takım arkadaşlarına indirdiği kafa topları vardı da ben mi göremedim. Lütfen yapmayın. Henüz profesyonel olarak ilk defa adım attığı sahada bir yıldız yaratmayın. Daha çok çalışması gerekir. Kumaşı iyi, fiziği iyi, gelecek vaat ediyor ama bunları söylemek için henüz çok erken.
Sonuç olarak yeni teknik direktörümüz nasıl derseniz henüz konuşmak için erken. Fakat şunu çok net söyleyebilirim ki Mustafa Özer'den daha başarılıdır. İlerleyen haftalarda o da oyun şablonunu takıma yansıtacaktır. İlk haftalar yeni teknik direktör her zaman heyecan yaratır. Kadroya girmeyenler ve kadro da olan futbolcular yeniden forma kapma mücadelesine girer. Bunun da takıma hareket getirmesi normaldir. İlerleyen haftalarda forma dağıtımındaki adaleti ve futbolcularla olan iletişimi ortaya çıkar ve teknik direktörün başarısı da 5-6 hafta sonra başlar. Çıktığı iki maçta futbolun dilini inkar edecek hatalar yapmadı. O nedenle sabırlı olmakta fayda var. Kendisine başarılar diliyor ve yardımcıları ile alt yapıyı izlemesini öneriyorum.