Sevgili okurlar;

Allah'ın ve devletin yasaklarına uymak öncelikle biz Müslümanların görevidir. Müslüman Sadece abdest ve namazıyla değil tüm yaşamıyla da diğer insanlara örnek olmalıdır. Yurt dışında yıllardır yaşamış birçok vatandaşımızdan birçok örnekler dinledik yabancılarla aynı mekanda oturup onların dürüst yaşamından etkilenen nice gayri Müslim sonunda Müslüman olmuş tur. Ben birçok örneği kendilerinden dinledim.

Esas konuya gelince geçtiğimiz cuma da bir cenaze nedeniyle kenar mahalle de bir camiye gittik diyanetimiz çok güzel bir kararla farzdan sonra 4 rekat son sünneti kılıp kısa bir dua ile cumanın sonlandırılması gerektiği konusunda karar aldı bu şu sıkışık dönemde alınan cami ile ilgili en güzel kararlardan biri idi buraya kadar güzelde arkada müezzinlik yapan arkadaşımız camide namaz dan sonra cenaze olduğu halde tesbihata yani bizim deyimimizle tesbih çektirmeye başladı ama esas orada görevli arkadaş değil de cuma kılmaya gelmiş sesi sedası fena olmayan bir arkadaştı.

Halbuki merkez den vaaz veren hoca efendi farzdan sonra sadece 4 rekat son sünnetin kılınacağını ve tesbih çekilmeden dağılmamız gerektiğini vaazın sonunda hatırlattı dışarıda farzı ayn olan cenaze beklerken içeride hiçbir farz ve vacibiyeti olmayan tesbihatı beklemek öncelikle pandemi yönünden pek akılkarı olmasa gerek cemaatimiz şükür camilerde devletimizin koyduğu kurallara en üst seviyede uymaya imam arkadaşlarımızın gayretiyle uymaya.

Çalışıyor cemaatte dinlemeyi biliyor bu kesimden pandemiyle ilgili pek sıkıntı yok il müftülüğümüzü bu konuda kutlamak gerekir işin üzerinde çok ciddi şekilde duruyor ve görevlilerini zamanında ikaz edip yönlendiriyor her kurum böyle ciddi çalışsa bu virüsü kısa zamanda inşallah atlatırız. Dileğimiz dışarıya karşı çok iyi tedbir alan imam arkadaşımızın kendi camisinde özellikle cuma günleri o kalabalığı daha iyi ve çabuk yönlendirerek katkıyı en üst seviyeye çıkarması Allah cümlemizin yardımcısı olsun