Sevgili okurlar,
Cuma günleri genelde cuma namazından sonra, camiye gelen cemaatimizden yardım toplanır. Çoğu vatandaşımız belki bu yardımlarla ne yapıldığını bilmiyordur. Özellikle il müftülükleri denetiminde toplanan bu yardımlar ÖNCE Diyanet vakfına, daha sonra da ilçelerinde aralarında bulunduğu yönetim kurulunca hayırlara harcanır.
Bu vakıf devletin müfettişlerince devamlı denetim altında tutulur. Bilindiği gibi şehrimiz bir öğrenci şehri on binlerce öğrenci burada eğitim görüyor. İşte sizlerin cami çıkışında verdiğiniz o hayırlar ramazan ayında aile ocağından uzak eğitim gören o yavrulara İl Müftümüz Sayın Bekir Gerek ve ekibinin gayretiyle üniversite öğrencilerine, ki bunlar binlerle ifade ediliyor, iftar yemeği vermeye başladılar.
Ben kendim üniversite yemekhanesine giderek gördüm o yavrular sıcak bir çorbayla iftarını açarken yaptığı o hayır duaları, doğrudan buna ufak da olsa katkıda bulunan sizlere gidiyor. Bu çocukların bir de kendi çocuğunuz olduğunu düşünün. İşin kıymeti daha da iyi anlaşılır. Siz az çok demeyin hayırlarınıza devam edin.
Allah Teala bu yardımlarınızın karşılığında sizlere binlerce sevap verecektir. Bunda hiç şüpheniz
olmasın, binlerce kişiye iftarda hizmet eden ve karşılığında hiçbir ücret istemeyen müftülük personeline de ayrıca, teşekkür edip alkışlıyoruz. Çok illerde olmayan bu hizmeti hayata geçiren başta İl Müftüsü Bekir Gerek ve ekibini de gayretlerinden dolayı kutluyoruz.