Eskişehir 2 günde, 2 kahraman evladını ebediyete uğurladı. Önceki gün Piyade Uzman Çavuş Melih Özcan ve dün Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Arıyeşil toprağa verildi… İkisinde mekanı cennet olsun. Bu üzücü gelişmelerin yanı sıra gündeme düşen bir haber, kamuoyunda şaşkınlık yarattı. CHP İl Başkanı Sinan Özkar'ın SMS ile geçtiği ve sosyal medyadan da paylaştığı mesajdan bahsediyorum. Özkar mesajında Şehit Arıyeşil'in cenazesinden bahsederek, 'Katil PKK işbirlikçi AKP diye haykırmak için katıl. Kurtuluş CHP ile olacak. Şehidimize Allah tan rahmet diliyorum' ifadelerini kullandı. Tepki çeken çağrı sadece Eskişehir yerelinde değil, yaygın basında da kendisine yer buldu. Özkar'ın mesajının altına hiç olmadığı kadar yorum yapıldı, eleştiriler geldi.
Özkar'ın bu çağrısının ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de sosyal medya aracılığı ile bir mesaj paylaştı, durumu toparladı. Büyükerşen'in mesajı sağduyu içerikli oldu, 'Tüm Eskişehirli hemşehrilerimi kahraman evladımız Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Arıyeşil'in yarın yapılacak olan cenaze töreninde sağduyulu olmaya, her türlü provakatif söylem ve eylemlerden uzak durmaya, şehidimize olan son görevimizi O'na yakışır şekilde yerine getirmeye davet ediyorum.'
Büyükerşen'in ardından CHP Milletvekili Gaye Usluer, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç... Hepsi sağduyu ve birlik-beraberlik mesajları verdi…
Sinan Özkar neden bu kadar hassas bir konuda böyle bir çağrıda bulunmuştu, bu kadar tepki çekeceğini tahmin etmemiş olabilir miydi? Bunu düşünürken Özkar yine sosyal medya üzerinden bir paylaşım daha yaptı ve 'DEĞERLİ DOSTLARIM, BİR GÜN İÇİNDE İKİ ŞEHİT HABERİ ALDI ESKİŞEHİRİM. DÜNKÜ ŞEHİT CENAZESİNDE GÖREVLİLER ŞEHİT YAKINLARININ AĞLAYIP YAS ETMEMESİ İÇİN SÜREKLİ TELKİN-BASKI YAPTILAR. MÜDAHALE ETTİM 'BIRAKIN İNSANLAR AĞLASIN NE YAPMAYA ÇALIŞIYORSUNUZ' DEDİM. ŞEHİTLERİMİZE ELBETTE AĞLIYACAĞIZ ELBETTE YAS EDECEĞİZ ELBETTE TEPKİ GÖSTERECEĞİZ. BUNU PROVAKASYON GİBİ GÖSTERMEK ACILARI, ACILARIN SORUMLULARINI DİNİMİZİ ALET EDEREK ÖRTMEYE ÇALIŞANLARDIR. AĞLAYACAĞIZ YAS EDECEĞİZ BU KADAR. EVLAT SENİN OLMAYINCA NE KOLAY AĞLAMAYIN DEMEK' dedi.
AK PARTİ'DEN SUÇ DUYURUSU
Özkar'ın yaptığı çağrı hakkında AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü'nün, suç duyurusunda bulunacağı öğrenildi. Öte yandan söz konusu mesajın CHP'nin genel merkezinde de rahatsızlık yarattığı belirtiliyor.
Genel Merkez'e yakın kaynakların 'CHP'nin şehit cenazelerinin siyasete alet edilmemesi' görüşünde olduğunu ifade ettiği kaydedildi.
Sonuç olarak İl Başkanı Sinan Özkar'ın yaptığı protesto çağrısının arkasında kendi partisinin bile durmaması… CHP'nin şehirdeki en güçlü siyasi aktörü olan Yılmaz Büyükerşen'de dahil olmak üzere önde gelenlerin durumu toparlaması... Sosyal medya üzerinden aldığı çok sayıda olumsuz geri dönüş… Sanırım Özkar bunlarla birlikte yaptığı çağrının ne kadar yanlış olduğunu fark etmiştir.
Son olarak her iki şehidimizin cenazesinde yükselen tek sesin, 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganı olması, herkese iyi bir ders oldu.