Geçmişi maziye gömdük ve direnişten diriliş dönemine geçtik.
1. Lig'de maddi sıkıntılara rağmen vermiş olduğumuz mücadele inanmışlığın eseridir. Eskişehirspor'da paraya pula bakmadan yürekleri ile oynayan sporcular bunun kanıtıdır. Oynanan oyun bir bütündür bu bütün içerisinde pek çok paydalar olur. Bu paydalar da üç bölgede gerçekleşir. Bizler için eleştirmek ve yazmak kolay olanıdır. Takımın önde oynatılması hücum başlangıcı için iyi fakat geriye dönmekte zorlanıyorsak ve orta saha ile kopuksak ileride oynamanın bir anlamı yok.
Biz maçın ilk 20 dakikasına kadar gol bulup rahatlamak istiyoruz.
Şayet bunu başaramazsak telaşa düşüyoruz ve gol atmakta zorlanıyoruz. Öncelikle bu sorunu çözmeliyiz.
Bir takım 3-0 sonuç 3-2'ye geliyorsa bunun nedeni orta sahadaki yanlış değişimdir. Denizli maçında da takımın ileride oyunu kabullenmesi uzun atılan toplar sonucu gol yememize neden olmuştur. İşin kötü tarafı aynı oyun sistemine devam edilmesidir. Rakibe kolay geçiş izni verildi, alan savunmasında aksaklıklar yaşandı. Şayet Urfa maçında da aynı oyun tarzı ile devam edersek sonuç iyi olmaz. Orta sahamız genç ve diri olmalıdır.
Burda Erkan'a da bir parantez açmak istiyorum. Erkan oynarsa takım kazanıyor. Bu hafta direkleri geçemedi belki ama Urfa maçında galibiyetin mimarı olacaktır. Sezon başından bu yana verilen mücadele sonunda liderliği yakalayan Eskişehirspor'u şimdi daha da zor günler bekliyor. Artık sırtında bir yumurta sepeti var. Sorumluluk büyük o sepetteki yumurtaları kırmadan hedefe ulaştırmak zorunda. Tabii ki buda kolay olmayacak. Bu nedenle de hepimize görev düşmektedir. Sırtımızdaki yük ağır onu taşımasını bilmeliyiz. Çünkü liderlik zor bir vasıftır. Onu taşımak ise ayrı bir sorundur.
Ayrıca Alpay Hoca'nın sosyal medyada yapmış olduğu açıklama ise taraftar arasında şok etkisi yaratmıştır. Çünkü Eskişehirspor siyaset üstüdür. Hiçbir düşüncenin esiri olamaz. Bu durum tribünleri karıştırır. Büyük bir camiaya antrenörlük yaptığının farkında değil herhalde. O toplumda her çeşit seyirci mevcuttur böyle bir kampanyaya dahil olması ileride çeşitli tartışmalara neden olacaktır. Talihsiz bir açıklama olmuş.
Ne diyelim sonu Hayırlı olsun.