Eskişehirspor, TFF 2. Lig'de kritik mücadelede evinde ağırladığı Tarsus İdman Yurdu karşısında ağır bir yenilgi aldı.
Eskişehirspor'un iyi başlayıp, 8. dakikada 1 - 0 öne geçmeyi başardığı karşılaşmanın ilk yarısı Tarsus İdman Yurdu'nun 3-1 üstünlüğü ile sona erdi.
26. dakikada oyuncumuz Bartu Göçmen'in kendi kalesine attığı gol ile maça eşitlik gelirken, 43. dakikada Eren Keleş skoru Tarsus İdman Yurdu lehine 2-1'e getirdi.
Ardından 45. dakikada Batuhan Salman takımının 3. golünü atarak ilk yarının skorunu belirledi.
Gol yağmuru ikinci devrede de sürdü. 66. Dk. Da Artun Akçakın'ın şutunu kaleci Cengiz parmaklarının ucuyla tokatladı ancak top filelerle kucaklaştı. 71. Dk. Da Artun karşılaşmanın skorunu belirleyen golü kaydetti. Karşılaşma 5-1 Tarsus İdman Yurdu'nun galibiyeti ile tamamlandı.
Beraberliğe razı olarak Eskişehir'e gelen Tarsus İdman Yurdulu futbolcular, amatör takımında oynayan futbolcuların yapmayacakları hataları affetmeyerek üç puanı hakkıyla aldı.
Kendi evinde yediği 5 golle Eskişehirspor'un ligde kalma umudu da artık tükendi.
BU KADAR RUHSUZ OLAMAZSINIZ
Maçın başında 1-0 öne geçen, ardından üst üste yüzde yüz gollük pozisyonu beceriksizce harcarsan 'atamayana atarlar' gerçeği bir kez daha tekerrür etti. O kadar basit goller yenilir mi? Bir amatör takımın kalecisi bile o golleri yemez.
Hem sonuçtan hem de oynanan futboldan Eskişehirspor taraftarı olarak utanç duydum. Rakip çok güçlü bir ekip olsa eyvallah derim. Eskişehirspor'dan bir gömlek üstün takımdan 5 gol yemek gücüme gitti. Bu kadar ruhsuz bir futbol oynarsan 5 değil 10 gol de yersin.
Tarsus İdman Yurdu takımın futbolcuları son beş dakika uzatmalara 8 dakika oynanan karşılaşmada Siyah-Kırmızılı takımı gole boğmamak için gol atmamak yetmek yerine pas yaparak, orta sahadan kalecilerine geri pas vererek, ayağındaki topu Eskişehirsporlu futbolculara bilerek kaptırarak maçı bitirdiler. İsteselerdi 7-8 hatta 10 gol yaparlardı.
SUAT HOCA'NIN
ÖĞRETTİKLERİNİ DEĞİL
KENDİ BİLDİKLERİNİ O
KUYORLAR

Ligin başlangıcından Tarsus İdman Yurdu maçına kadar 27 hafta geçti. Pazar günü Eskişehirsporlu futbolcuları izlediğimde her geçen hafta üzerine koymaları gerekirken daha da gerilediklerini gördüm.
Daha yaklaşık bir ay kadar önce Teknik Direktör Suat Kaya, 'Antrenmanlarda benim size verdiğim taktikleri ve hataları tekrarlıyorsunuz. Saha da kendi bildiğinizi yapıyorsunuz' diye uyarmıştı.
Suat Hoca, geçtiğimiz hafta salı günü U-19 takımıyla yapılan hazırlık maçının devre arasında taktik defterini eline alıp öğrencilerini tekrar uyarmış ve şunları söylemişti:
'Sezon başından beri penaltımız yok. Çünkü ceza sahası içinde yokuz, orada bir tane adamımız yok. Kafanızı oyuna verin. Saha içinde kendinizi gösterin. Koşular yapın ama doğru koşular yapın. Zaman zaman oyunu genişletin. Koşu yapan isimlere zamanında atılacak paslar da önemli. Bunları saha içinde gösterin.'
GELECEK SEZON 3. LİGDE
MÜCADELE EDECEK

Tarsus İdman Yurdu maçının 15-20 dakikasında Suat Hoca'nın öğrettiklerini yapmaya çalışan siyah-kırmızılı futbolcular, skor 1-1 olunca psikolojik olarak çöktüler ve bir daha toparlanamadılar.
Matematiksel olarak Eskişehirspor'un ligde kalma umudu Tarsus İdman Yurdu maçına kadar vardı. 5-1'lik mağlubiyetle ufakta olsa süren o umut artık tükendi. Gelecek sezon da yıllar sonra Eskişehirspor yeniden 3'üncü ligde mücadele edecek.
Etmesine edecek ama transfer tahtası açılamaz ise belki 3-4 eksikle aynı futbolcularlayoluna devam edecek.
Alt yapıya transfer edilen futbolculardan takviye yapılacak.
Ancak onlarda profesyonel ligde ilk kez forma giyecekler.
Ne kadar başarılı olurlar muamma.
'ULAŞMADIĞIMIZ KİMSE KALMAYACAK'
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) üyesi 'Kırmızı Yelekliler' olarak bilinen kadın grubu, geniş kapsamlı bir dayanışma toplantısı gerçekleştirmiş.
Etkinliğine Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, CHP İl Başkanı Recep Taşel, Odunpazarı İlçe Başkanı Rahmi Çınar, eski il başkanları da katılmışlar.
2023 yılında yapılacak genel seçimlerin masaya yatırıldığı toplantıda, seçim çalışmalarıyla ilgili fikir alışverişinde bulunulmuş.
'KÜSKÜNLÜKLERİ BİR
KENARA BIRAKALIM'

Toplantı da konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, partide kongre sürecinin yakın zamanda başlayabileceğini, küskünlüklerin bir kenara bırakılmasının önemli olduğunu, hedefin birlik içerisinde sadece iktidar olması gerektiğini vurgulamış.
'ŞİMDİ KENETLENME ZAMANI'
CHP Eskişehir İl Başkanı Recep Taşel ise, 6 partinin imzaladığı güçlendirilmiş parlamenter sistem mutabakat metnine vurgu yaparak, 'Biz Türkiye'nin aydınlık geleceği için bir araya geldik. Yapamazlar dedikleri birlikteliği oluşturmayı başardık. Şimdi ise tam anlamıyla kenetlenme zamanı, daha çok çalışma zamanı. Seçim erken de yapılsa, zamanında da yapılsa inanıyorum ki demokrasi güçleri iktidara gelecek. Az kaldı, biraz daha sabır. Bu noktada kadınlarımız, gençlerimiz çok önemli ve bugün bir kez daha gördüm ki iktidar için inanmışlar ve kararlılar' demiş.
'ELİNİ SIKMADIĞIMIZ
BİR TEK KİŞİ KALMAYACAK'

CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Rahmi Çınar da toplantıda şöyle konuşmuş: 'Türkiye çok uzun süredir zor günlerden geçiyor. Artık kimsenin sabrı kalmadı. Biz Odunpazarı ilçe örgütü olarak evlerdeyiz, mahallelerdeyiz, alanlardayız. Dinlemediğimiz, elini sıkmadığımız, ulaşmadığımız tek bir vatandaşımız kalmayana dek aralıksız çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu anlamda bize en büyük desteği verecek olanlarda kadınlarımız ve gençlerimiz. Seçim kadınlarla kazanılır ve biz bunu başaracağız.'
AK PARTİLİ KADINLAR
3 AY ÖNCE BAŞLADI

AK Parti Odunpazarı ve Tepebaşı ilçe örgütleri yaklaşık 3 aydır mahalle ziyaretleri yapıyor. İlçelerin kadın kolları başkan ve yönetim kurulu üyeleri ile gönüllü kadınlar mahalle mahalle gezerek ev ziyaretleri yapıyorlar.
AK Partili kadınların ev ziyaretlerine başladıkları günlerde bir yazımda, 'AK Partili kadınlar sahaya inmiş. CHP'li kadınlar ne yapıyor?' diye yazmıştım.
Nihayet onlarda kış uykusundan uyanmışlar!
Sahaya inme hazırlıklarına başlamışlar.
CHP'nin kırmızı-yeleklilerine sesleniyorum.
Elinizi çabuk tutunuz.
Çünkü AK Partili kadınlar epey yol aldılar.
ERKEKLERDE
CAMİLERİ GEZMELİ

Yaklaşık 12 gün sonra 11 ayın sultanı Ramazan başlıyor.
Ramazan ayında AK Parti'nin il, ilçe teşkilatları her akşam camilerde teravih namazı kılarak, namaz sonrası önce cami cemaati ile sohbet edip sahura kadar mahalle mahalle geziyorlar.
2023 seçimlerinde CHP'nin il, ilçe teşkilatlarında görev yapanlarda iftardan sonra kahvelerde, lokallerde anastra, okey oynamak yerine camileri ve mahalleleri dolaşarak iktidar olduklarında neler yapacaklarını, neleri değiştireceklerini anlatmalılar. Yoksa atı alan Üsküdar'ı çoktan
ESKİŞEHİR YAŞLANIYOR
Türkiye, yaşlı nüfus oranı sıralamasında 167 ülke arasında 68. sırada. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2021 yılına ait 'İstatistiklerle Yaşlılar' raporunu açıkladı. Araştırmaya göre yaşlı nüfus olarak kabul edilen 65 ve daha yukarı yaştaki nüfus beş yılda yüzde 24 arttı.
Türkiye'de yaşlı nüfus, diğer yaş gruplarındaki nüfusa göre daha yüksek bir hız ile arttı. TÜİK'in 2021'e ait 'İstatistiklerle Yaşlılar' raporuna göre yaşlı nüfus olarak kabul edilen 65 ve daha yukarı yaştaki nüfus, 2016'da 6 milyon 651 bin 503 kişi iken son beş yılda yüzde 24
artarak, 2021'de 8 milyon 245 bin 124 kişi oldu.
TOPLAM NÜFUS
İÇİNDEKİ ORAN ARTTI

Yaşlı nüfusun toplam nüfus içindeki oranı 2016'da yüzde 8,3 iken, 2021'de yüzde 9,7 oldu. Yaşlıların yüzde 64,7'si 65-74, yüzde 27,3'ü 75-84, yüzde 8'i 85 ve daha yukarı yaş grubunda.
Yaşlıların yüzde 44,3'ü erkek, yüzde 55,7'si ise kadın.
NÜFUSUN YAŞ YAPISI
DEĞİŞİYOR

Raporda, yaşlı nüfusun toplam nüfus içindeki oranının yüzde 10'u geçmesinin nüfusun yaşlanmasının bir göstergesi olduğu vurgulandı.
Rapora göre çocuk ve gençlerin toplam nüfus içindeki oranı azalırken, yaşlıların toplam nüfus içindeki oranı arttı.
TÜRKİYE, DÜNYADA
68. SIRADA

Rapora göre Türkiye, yaşlı nüfus oranı sıralamasında 167 ülke arasında 68. sırada.
Nüfus tahminlerine göre 2021'de dünya nüfusunun 7 milyar 831 milyon 718 bin 605 kişi, yaşlı nüfusun ise 764 milyon 321 bin 142 kişi olduğu tahmin ediliyor. Bu tahminlere göre dünya nüfusunun yüzde 9,8'ini yaşlı nüfus oluşturuyor. En yüksek yaşlı nüfus oranına sahip ilk üç ülke sırasıyla Monako, Japonya ve İtalya oldu. Türkiye ise 167 ülke arasında 68. Sırada.
ESKİŞEHİR'DE YÜZDE 12,2
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) istatistiklerine göre, 2021 yılında Türkiye genelinde yaşlı nüfus oranı yüzde 9,73 iken, bu oran Eskişehir'de yüzde 12,2 oldu.
TÜİK, İstatistiklerle Yaşlılar 2021 yılı verilerini açıkladı. Verilere göre Eskişehir'in 898 bin 369 kişilik nüfusunun ise 109 bin 746'sını yaşlı nüfusun oluşturduğu görüldü. Buna göre, Türkiye'deki yaşlı nüfusun oranı yüzde 9,73 iken, Eskişehir'de ise yüzde 12,2 oldu.
Yaşlı nüfus cinsiyete göre değerlendirildiğinde, kadınların sayı üstünlüğü dikkat çekti. Eskişehir'de yaşlı kadın sayısı 61 bin 355, yaşlı erkek sayısı ise 48 bin 391 olarak açıklandı.
KADINLARIN SAYISI
ERKEKLERE GÖRE DAHA FAZLA

En az bir yaşlı fert bulunan toplam hane halkı sayısı Türkiye genelinde 6 milyon 112 bin 760 iken, bu sayının Eskişehir'de 82 bin 11 olduğu görüldü. En az bir yaşlı fert bulunan hane halklarının toplam hane halkı içindeki oranı ise Türkiye genelinde yüzde 24,1, Eskişehir'de yüzde 25,1 oldu.
Cinsiyete göre tek kişilik yaşlı hane halkı oranında da Türkiye genelinde kadınların yüzde 74,9, erkeklerin 25,1 olduğu görülürken, Eskişehir'de bu oran kadınlarda 75,8, erkeklerde 24,2 olarak belirtildi.

FIKRA
ÜZGÜN PALYAÇO

Bir gün psikiyatristin muayenesine çok üzgün vaziyette ağlayan birisi gelmiş ve başlamış anlatmaya;
– Benim ekonomik durumum iyi. Maddi
anlamda bir sıkıntım yok. Sağlık sorunumda
yok. Ancak başka bir sorunum var.
– Nedir o?
– Neşelenemiyorum. Sürekli moralim bozuk. Şöyle gülmek, bazen kahkaha atmak, eğlenmek istiyorum. İşte bunun için size geldim.
– Arkadaş, işin doğrusu bu olay, benim uzmanlık alanıma girmiyor. Ancak sana bir öneride bulunabilirim. Şu karşıya 10 gün önce bir sirk geldi. Bir de palyaço var.
Ben gittim. Çok güzeldi, özellikle de o palyaço harikaydı. Gülmekten yerlere yattım, o kadar çok eğlendim ki… Sana da o sirke gitmeni özellikle o palyaçoyu seyretmeni öneririm.
Bunun üzerine adamın suratı iyice asılmış ve adeta fısıltı halinde demiş ki;
– O palyaço var ya… O benim işte…
Çevrenizdeki insanların mutluluğu için çabalarken acaba siz mutlu olmak için ne yapıyorsunuz