Eski Şoförler Otomobilciler Odası ve Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Suat Er ile Pazarcılar Odası Başkanı Mehmet Çiçek adeta kan kardeş gibiydiler.
Nerede ise yedikleri içtikleri bir idi…
Mehmet Çiçek, Suat Er'in önünden geçmezdi.
Suat Er ile Mehmet Çiçek'in aralarından adeta su bile sızmazdı!
İkisi de Emirdağlı oldukları için şimdiye kadar girdikleri seçimlerde birbirlerine destek vermişlerdi.
Sadece Mehmet Çiçek değil, Sucular Odasının uzun yıllar başkanlığını yapan Gazi Kaya ve Esnaf Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen'le de öyleydi.
Şoförler ve Otomobilciler Odası'nın son seçimin de Suat Er aday olmadı.
Başkanlığa aday olan yardımcısı Kadir Ağar'a büyük destek verdi. Adaylık açıklaması yaptığı basın toplantısına katılarak konuşma yaptı. Kardeşim dediği Ağar'ın seçimi kazanması için kendisi adaymış gibi çalıştı.
Ağar, seçimi kazandıktan sonra Eskişehir Şoförler Odası bünyesinde kurulan Ortak Sağlık Güvenlik Birimi Müdürlüğünü yapan Suat Er'in kızının işine son verdi. Bu nedenle Ağar ile Er'in arası açılmış.
Bu bardağı taşıran son damla olmuş.
Suat Er, Ekrem Birsen'e Esnaf Odaları Birliği yönetime alması için önerdiği Ağar'ı 'Ya ben ya o' diyerek listeden çıkarmasını talep etmiş.
Ekrem Birsen de Kadir Ağar'ı listeden çıkarmış.
Birsen'in listesinden çıkartılan Ağar, diğer başkan adayı Adnan Karamanlı ile görüşerek destek sözü vermiş.
Ancak yapılan hesaplarda Kadir Ağar'ın desteğini alamazsa seçimin sıkıntıya gireceğini gören Ekrem Birsen, seçimin yapılacağı üç gün önce Pazarcılar Odası Başkanı Mehmet Çiçek'i Ağar ile görüşmesini istemiş.
Çiçek, Ağar ile yağmur duası için gittiği köyde görüşerek Ekrem Birsen'in kendisini yönetime yazdığını kabul etmesini rica etmiş.
Kadir Ağar ile Ekrem Birsen'in arasını bulmuş.
Karamanlı'ya destek sözü veren Ağar, Mehmet Çiçek'in yaptığı arabuluculuk sonucu Birsen'in listesine girmeyi kabul etmiş.
SUAT ER, MEHMET ÇİÇEK'İ YÖNETİMDEN UZAKLAŞTIRDI
Yedikleri içtikleri ayrı gitmeyen aynı zamanda Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Çiçek'in Kadir Ağar ile Ekrem Birsen'in arasını bulmasından haberdar olunca Suat Er, iddiaya göre, 'üst üste üç kez yönetim kurulu toplantısına katılmadı' gerekçesiyle yönetimden düşürmüş.
'KOOPERATİF DENETİMDEN İSTİFA ET'
İddialara göre, Suat Er'in istememesine rağmen Ekrem Birsen'in Kadir Ağar'ı yönetimine alması üzerine Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Denetim Kurulu üyeliğinden istifa etmesi istenmiş.
Yine iddialara göre Birsen, 'Bana üç ay süre verin' demiş.
BİRSEN, 3 AY SONRA İSTİFA MI EDECEK
YOKSA AĞAR'I YÖNETİMDEN Mİ DÜŞÜRECEK?
'Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Denetim Kurulu üyeliğinden istifa et' şeklinde telefon edenlere, 'Bana üç ay süre verin' talebinde bulunduğu iddia ediliyor.
Ekrem Birsen'e soruyorum.
1- Üç ay süre istediğin iddiaları doğru mu?
2- Doğru ise neden üç ay süre istedin?
3- Üç ay sonra Kadir Ağar'ı yönetimden mi düşürecek veya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Denetim Kurulu üyeliğinden istifa mı edeceksin?
* * *
Adnan Karamanlı Ekrem Birsen'i yıkamadı ama Esnaf Odaları Birliği yönetimi sarstı!
* * *
Not: İddialara yanıt vermek isterlerse bu köşe hem Suat Er'e hem de Ekrem Birsen'e açık…
* * *

yasak olmasına rağmen Kayıt PARASI alınıyor mu?
Eğitim-Sen Eskişehir Şubesi Başkanı Faik Alkan, sürekli Eskişehir'deki eğitim camiasının içerisinde bulunduğu sorunları gündeme getiriyor.
Alkan'ın iddia ettiği sorunlara İl Milli Eğitim Müdürlüğü yanıtsız bırakıyor.
Bu da iddiaların doğru olduğu şeklinde yorumlanıyor.
Faik Alkan'ın iddialarına zaman zaman bende yazılarımda yer veriyorum.
* * *
Önceki gün Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Alkan basın açıklaması gönderdi. Açıklamasını okudum. Okullarda 2022-2023 eğitim-öğretim yılı kayıtları başlayacak.
Kayıtlar öncesi, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yasaklanmasına rağmen talep edilen 'kayıt parası' sorununa dikkat çekmiş.
'Sorunların kronik bir hal almışlığını, eğitim sistemimizin çarpıklığını, toplum olarak hep beraber ödüyoruz' diyen Eğitim-Sen Şube Başkanı Faik Alkan, yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer vermiş:
'Eskişehir'de pandeminin yarattığı olumsuz koşullarına rağmen, öğrencilerin ve eğitim emekçilerinin üstün gayretleriyle bir dönemi bitirmeye hazırlandığımız bu günlerde velileri gelecek yılın tartışmaları esir almış durumdadır.
Türkiye ve Eskişehir'de eğitim en temel gündem maddesi olmaya devam ediyor. Sorunların kronik bir hal almışlığını, eğitim sistemimizin çarpıklığını, toplum olarak hep beraber ödüyoruz. İyi yönetilmeyen eğitim süreçlerinde, okullar adeta kaderine terk edildi. Başta ödenek olmak üzere, ikili eğitim, yardımcı personel sorunu ne yazık ki çözüme kavuşturulamadı. Taşımalı sistem, artan maliyetler nedeniyle şimdiden gelecek eğitim döneminin temel sorunu olmaya aday. Aynı şekilde ilçelerdeki eğitim emekçilerinin ulaşım maliyeti de çözüm bekleyen bir sorunsal olarak ortada duruyor.'
* * *
Faik Alkan'ın basın açıklamasında vurguladığı sorunlar yaşanmıyor mu?
Yaşanıyor.
Hem de her eğitim-öğretim yılında.
Okullar açılıyor ancak yardımcı personel yok.
Eğitim-öğretim yılı başlıyor bir ay veya iki ay sonra yardımcı personel geliyor.
PARA SONUNU ÇÖZMEK İÇİN KERMES
PANAYIRLAR DÜZENLİYORLAR
Kamusal eğitimin bitmesinin sonuçlarını, ekonomik krizin etkisiyle veliler iyice hissetmeye başladılar. Kermeslere giriş parasından ürünlere kadar ödeme yapan, veliler olmasa okulların neredeyse hiçbir ihtiyacı karşılanamaz hale geldi.
Bunlar dışında, velilerden özellikle ilkokul 1. Sınıfa ve ortaokula başlayacak olanlardan bizlere şikayetler şimdiden gelmeye başladı.
Bazı okullara yoğunlaşan talep, bir fırsat olarak okul idareleri tarafından değerlendirilmektedir.
KAYIT PARASI VE ÖĞRETMEN SEÇİMİ
SORUNU ÇÖZÜLMELİDİR!
Her kayıt dönemimde Milli Eğitim Bakanları, 'kesinlikle kayıt parası alınmayacak. İsteyen veliler gönüllü olarak okula bağış yapabilirler' der.
Bakanın 'bağış yapabilirler' sözünü bazı okul idarecileri de bunu fırsata dönüştürerek, kayıt dönemlerinde velilerden belirledikleri rakamı tahsil ediyorlar.
Eğitim-Sen Şube Başkanı Alkan, '46 okulumuzda devam eden ikili eğitimin çözülememesi, merkezi okullardaki yığılma bu kentin gerçekliği olarak ortadadır. Bu durum eğitimde adeta kanayan yaraya dönüşmüştür. Eğitim bir hak olmaktan çıkmıştır. Paran kadar eğitim temel kural haline gelmiştir. Ayrıca öğretmen seçimi üzerinden yapılan spekülasyonlar öğretmenlik mesleğinin itibarını zedelemektedir' diyerek Eskişehir'deki yetkililere şöyle seslenmiş:
-Başta Odunpazarı ve Tepebaşı'ndaki ikili eğitim veren ilk ve ortaokullarda tam güne geçilmelidir.
-Merkezi okullara yığılmanın önüne geçilmelidir.
-Okullarda velilere öğretmen seçimi hakkı para ile vermek yerine kura sistemine geçilmelidir. Öğretmenlik mesleği, öğretmenin emeği tartışmaya açılmamalıdır.
-Kayıt parası ve zorunlu bağış uygulamasına son verilmelidir. Bunun içinde okul idarelerini rahatlatacak kaynak ayrılmalıdır. Okullara yeterli ödenek ayrılmalıdır.
* * *

YOK sayılmaya isyan ediyoruz
Veteriner Hekimler endemik ve pandemik karakter taşıyan hayvan hastalıklarının yayılmasının önlenmesi ile mücadelede, hayvanlardan veya hayvansal ürünlerden insanlara geçen hastalıkların (Zoonozlar) önlenmesinde, hayvan hastalıklarının teşhisi, tedavisi ve koruyucu hekimliğinde, hayvansal ve bitkisel kaynaklı gıdanın üretiminden tüketimine kadar yer alan her safhada, halk sağlığının korunmasında, ilaç, aşı üretiminde çalışıyorlar. Sağlık sınıfı ve sağlık alanında görev yapıyorlar.
Ancak Sağlık Bakanlığı bünyesinde olmadıkları gerekçesiyle ve türlü bahanelerle sağlık çalışanlarına yapılan hiçbir iyileştirme uygulamalarından faydalandırılmıyorlar.
* * *
Sağlık Bakanlığı'nca TBMM sunulan ve kabul edilen Doktor ve Diş Hekimlerine yapılan maaş ve emekliliklerinde sağlanan iyileştirmelerde de Veteriner Hekimler kapsam dışında tutulmuşlar. Bu adaletsizliğin giderilmesi için haklı talepleri var.
* * *
Veteriner Hekim Hamza Yaşar Akın, Veterinerlerin sağlık sınıfı çalışanları olarakhaklarını koruyan ve geliştiren adil bir ek gösterge düzenlemesi istediklerini söylemiş.
'Veteriner Hekimler diğer tüm sağlık çalışanlarının içinde bulunduğu ve şikayet ettiği koşullara da muhataptırlar. Ağır ve yıpratıcı işlerde çalışırlar zoonoz hastalıklara yakalanırlar. 2008 yılında fiili hizmet zammı/yıpranma payı AKP hükümetince haksız olarak elimizden alınmış daha sonra 5510 sayılı kanunun 40. Maddesi değişikliği ile sağlık çalışanları ve bazı meslek gruplarına fiili hizmet zammı geri verilmesine rağmen Veteriner sağlık emekçileri mağdur edilmiştir. Fiili hizmet /yıpranma payı hakkımızın kamu ve özel sektör çalışanları için geri verilmesini istiyoruz.
Veteriner Hekimler ve Veteriner Sağlık Çalışanları görev yaptıkları her alanda sözlü ve fiziki şiddete maruz kalmakta, canından olmaktadır. Tüm ısrarlı taleplerimize rağmen 15.04.2022 tarihinde TBMM'de kabul edilen sağlıkta şiddet yasası kapsamı dışında tutulmuşlardır. Yasa dışında tutulmamızı kabul etmiyoruz. Kapsam içine alınmamızı, etkin koruma talebimizi tekrarlıyoruz. İnsan ve Hayvan sağlığı bir bütündür; ayrımcılık büyük bir sağlık sorunudur.'
* * *
Haklılar mı?
Evet, hem de sonuna kadar.
Doktorlar sağlık çalışanı da Veterinerler değil mi?
Yoksa insanlar değerli de can dostlarımız hayvanlar değersiz mi?
O zaman Veteriner Hekimleri yetiştiren fakülteleri kapatın.
* * *

ALİ OSMAN TATLISU GÖREVDEN Mİ ALINDI?
Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Tatlısu, Tunceli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nden Eskişehir'e görevlendirilen Abdulselam Er'e görevini devretti.
Hüseyin Aksoy'un merkezde görevlendirilmesi sonrasında 2018 yılında Eskişehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne Ali Osman Tatlısu vekaleten atanmıştı. Vekaleten görev yaparken 2020 yılında asaleti gelmişti.
Eskişehir de yaklaşık 4 yıldır gören yapan Ali Osman Tatlısu, Tunceli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nden Eskişehir'e atanan Abdulselam Er'e görevini devretti. Tatlısu'nun emekli olacağı öğrenildi.
* * *
Ali Osman Tatlısu 1962 doğumlu. 60 yaşında. İsteseydi 65 yaşına kadar görev yapabilirdi. Tatlısu neden emekli olmayı istedi? Görevden alındığı için mi?
* * *