Merhaba değerli dostlar, sevgili okuyucularım.
Uzun bir aradan sonra tekrar bir arada olmak sevinç kaynağı ve mutluluk verici.
En son 24 Mayıs 2019'da yazmıştım.
Her hafta yazmak istedim ama bir türlü yazamadım. Demek ki sadece istemek yetmiyor. İstek ve arzularımız doğrultusunda keyifli bir yolculuk başlatırsak sonuç ortaya çıkıyor.
Bundan sonra her hafta sizlerle birlikte olmaya çalışacağım.
Okullar da açıldı ya haftalık yazı konusu bulmakta da sıkıntı çekmeyiz. Zaten sizlerle yaptığım her sohbetten birçok yazılacak konu çıkıyor.
24 mayıstan önceki yazılarıma bir göz attım. Çok önemli ve güzel konulara değinmişim.
En önemlilerinden biri 'Bilinçli farkındalık'
Bilinçli farkındalık yazımda, Cesaretin ve umudun ileriye koşma gücünü hep yanımızda taşıyacağız. Ruh kayıtlarımızda yeteri kadar umut ve cesaret var. Artık bilinçli olarak bunun farkındayız. Kaybetmemek için mücadele etmemiz gerektiğinin bilincindeyiz. Korkudan değil umut ve cesaretten besleniyoruz. Değiştirme ve dönüştürmeye devam edeceğiz. Korkudan değil umut ve cesaretten beslenerek değiştireceğiz, dönüştüreceğiz. Demişim. Gerçekten umut ve cesaretle birçok şeyi değiştirdik ve dönüştürdük. Değiştirmeye ve dönüştürmeye devam edeceğiz. Çünkü bilinçli farkındalık yaşam biçimimiz haline geldi.
Bir yazımda ise 'Eğitimdeki krizi aşmak için sistemi krize sokan temel sorunların ortadan kaldırılması gerekir. Türk eğitim sistemini krize sokan temel soru sınav sistemidir. Bu sorun çözülmediği sürece Türk eğitim sistemi kriz üretmeye devam edecektir' diye yazmıştım.
Yeni bir öğretim yılına girdik ama eğitimi sürekli krize sokan sınav sisteminin çözümüne yönelik Sayın Bakan Ziya Selçuk'un somut bir niyetini ve eylemini göremiyoruz.
Sayın Cumhurbaşkanı onlarca kez dershaneler, kurslar kapatılacak dedi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da tekrarladı. Yatırımcılar Cumhurbaşkanı ve Milli Eğitim bakanına inandı ve özel okul binaları yapmaya başladılar. Fiziki olarak çok güzel okullar da yaptılar. Ama üniversite hazırlık kursları kapanmadı. Özel okul yatırımcıları çok zor durumda kaldılar.
Eğitimle ilgili yazacak ve paylaşacak çok konu var. Bundan gelecek haftalarda eğitim konusunda daha ağırlıklı yazmaya devam edeceğim. Sorun ve çözümler konusundaki görüş ve deneyimlerimi sizlerle paylaşacağım.
Okullar açıldı. Çocuklarımız ve gençlerimiz okula başladı. Şimdilik veli olarak çocuğunuzun gittiği okulun yetkililerine aşağıdaki soruları sorun ve cevap isteyin.
Çocuğum okulunuzda aldığı eğitimle;
* Sorunlara yenilikçi özgün ve alışılmamış çözümler bulabilecek mi?
* Başkalarının göremediği fırsatları fark edebilecek mi?
* Fikirlerini hayata geçirmek için harekete geçebilecek mi?
* Sorunları olduğu gibi kabul ederek çözebilecek mi?
* Zorlukların üstesinden geleceğine inanarak çalışabilecek mi.?
* Yapılması gereken işi sabırla bitirebilecek mi?
* İşlerini planladığı gibi zamanında ve doğru biçimde yapabilecek mi?
* Değişim ve gelişmeleri önceden görebilecek mi?
* Yenilikçi ve sıra dışı fikirler üretebilecek mi?
* En önemlisi sevgiyi tutkal yaparak kendi iklimini oluşturabilecek mi