Sonucu merakla beklenen CHP Tepebaşı İlçe Kongresi dün Beyazsaray Düğün Salonu'nda yapıldı. İki adayın yarıştığı kongreyi 239 oy alan Atilay Dalgıç kazandı. Diğer aday Yalçın Komşu 137 oy aldı. Yerinde takip ettiğim kongre ile ilgili izlenimlerimi siz okurlarımla paylaşacağım.

ATAÇ'A SEVGİ SELİ

Delegelerin salonu geç doldurduğu için kongre saat 11.45'te başladı. Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç salona girdiğinde ona karşı büyük bir sevgi seli oldu. Ataç tüm salonu gezerek, partililerin ellerini sıktı. Onlarla sohbet ederek, gönülleri fethetti. Divan Başkanlığını CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı'nın yaptığı kongreye CHP PM Üyesi Gaye Usluer, Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer, Jale Nur Süllü, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı, Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan, Eski milletvekilleri Murat Kahya, Münir Sevinç, Zeki Ünal, Murat Sönmez katıldılar. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt kongreyi telgrafla kutladı.

ELEKTRİK KESİLDİ
SES CİHAZI ÇALIŞMADI
Kongreye elektrik kesintisi ve ses cihazının çalışmaması damgayı vurdu. Bu konuda gerekli önlemlerin alınmaması nedeniyle Divan Başkanı elindeki yazıları güçlükle okuyarak kongreyi yönetmeye çalıştı. Başkan Ahmet Ataç ve Milletvekili Utku Çakırözer mikrofonsuz konuşmak zorunda kaldı. Adaylar Atilay Dalgıç ile Yalçın Komşu'da ilk konuşmalarını mikrofonsuz yaptı. Daha sonra elektriklerin gelmesi ve ses cihazının çalışması sonrasında her iki aday ikinci defa kürsüye geldiler. Mikrofonsuz şekilde konuşan Utku Çakırözer, Ahmet Ataç'ın belediye başkanı olduktandan sonra Tepebaşı bölgesindeki oyların ne kadar çok arttığını rakamlarla dile getirdi. Ancak ilk örneğinde dili sürçerek; 1994 seçimleri yerine '1999 seçimleri' dedi. Partililer, yaşanan elektrik kesintisi ve ses cihazı rezaletine tepki gösterdi.

ADAR'DAN DALGIÇ'A
METHİYELER
Divan Başkanı Necati Tığlı Jale Nur Süllü'yü; 'Jale Nur Süslü' diye kürsüye çağırması gülüşmelere neden oldu. Daha sonra Tığlı; 'Kusuru bakmayın mesai arkadaşımın soyadını bile yanlış söylüyorum' dedi. CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar yaptığı konuşmada Atilay Dalgıç'a methiyeler düzerken, diğer aday Yalçın Komşu'nun adını anmaması dikkat çekti. Kongre yapılan salonun girişinde Yalçın Komşu'nun büyük afişlerinin konduğu görüldü. Elektrik kesintisinden mi yoksa başka nedenlerden mi salonda fazal coşku yoktu. İki yıl önceki Dalgıç-Komşu kongresinde daha büyük coşku vardı.

ABİ KOMŞU'DAN YUMRUK
Yalçın Komşu'nun yönetime yazdığı bazı isimlerin gece yarısı baskıyla listelerden çıkarıldığı iddia edildi. Bazı partililerin kongre salonunda Yalçın Komşu'nun yönetim listesinde olan Elil Demirkol'un istifa etmesi konusunda baskı yaptığı iddia edildi. Bu konuda çıktığı iddia edilen arbadede Yalçın Komşu'nun 'abisi Yılmaz Komşu, Baki Şubatlı'ya yumruk' attı. Atilay Dalgıç'ın kendisinden önce yıllarca Tepebaşı İlçe Başkanlığı yapan Vural Yörük'ü İl delegesi listesine yazmaması dikkat çekti. Meslektaşlarımız Deniz Çağlar Fırat, Nazan Koşarer Atilay Dalgıç'ın il delege listesinde yer aldılar. Eczacılar Odası Genel Merkez Yönetimine giren Yücel Yenilmez her iki listede il delegesi olarak yazıldı. Her iki adayın da 16 kişilik yönetim kurulu listelerinde daha önce yöneticilek yapmamış çok sayıda ismin yazılması dikkat çekti. Bir yumruk olayı dışında son derece sakin geçen kongrede delegeler verdikleri oylarla Tepebaşı'nın yeni başkan ve yönetimini seçti. CHP Atilay Dalgıç ile Tepebaşı'nda yola devam edecek...

---------------------------------------------
FOTO ŞAKA

Eski Çevre Orman Bakanı Veysel Eroğlu:
Nabi Hocam, bakınız Eskişehir'de çok Afyon Emirdağlı var. Beni aday yapsaydınız, onlar birlik olurdu. Ben Büyükşehir'i kazanırdım.
AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı: Veyselciğim sizin Emirdağlıların Odunpazarı belediye başkan adaylığı konusunda hemşerilerinin arkasında nasıl birlik olduklarını çok iyi gördük(!)
-----------------------------------------------
FIKRA
KÖYE YENİ GELEN İMAM AŞIK OLUNCA...

Anadolu'da kasabanın birine yeni tayin olan genç bir imam, kızın birini görmüş, çok sevmiş. İmam da genç yakışıklı bir çocukmuş kız da onu sevmiş zamanla. İmam kızla evlenmek istemiş, kasabanın ileri gelenlerine konuyu açmış. İnsanlar 'yahu imam efendi o kızın babası solcudur imama kız vermez' dedilerse de dinletememişler. Bizim oğlan çikolata çiçek, takım elbise gitmiş kızın evine... Üç beş sohbet sonra çocuk konuya girmiş, ' Allah'ın emri peygamberimizin kavliyle kızınızı istiyorum.' Baba hiddetle ' Benim imama verecek kızım yok! ' demiş... İmam üzgün üzgün evine gitmiş, gece boyu uyuyamamış. Sabah ezan zamanı gelmiş, minareye çıkmış...Mikrofona uzanmış, tık tık 'Deneme; bu sabah ezanını, sevip de kavuşamayanlar için okuyorum!!!'