Ligin son haftasını Boluspor deplasmanı ile bitirdik ve bir sezonu daha geride bıraktık. Hedefimizin kümede kalma mücadelesi olduğu için ben hedef tutturulduğundan beri skorlara ve alınan mağlubiyetlere takılı kalmıyorum. O nedenle haftalık köşe yazısı yazmak için Türkiye Faal Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) yemeğini özellikle bekledim. Çünkü Eskişehir'de spor camiasının birleştiği ve artık geleneksel olan yemek, beklenildiği gibi yüksek katılım ile gerçekleşti. Bu konuda Dernek Başkanı Ahmet Bingöl ve yönetimini bir kere daha kutluyor, teşekkürlerimi sunuyorum.

Spor camiasını birleştiren geceden bazı izlenimlerden bahsedersek,gecenin kulislerde en çok konuşulan konusu elbette Eskişehirspor'du. Yaklaşan kongre arifesinde Halil Ünal ve Mesut Hoşcan'ın da geceye katılmaları beraberinde kulis çalışmaları mı var diye espritüel yaklaşımlara da sebep oldu. Fakat buna yönelik bir girişime rastlamadık, ancak kulağımıza da bazı duyumlar gelmedi değil.

Yine gecenin en çok konuşulan konularından birisi de başkanlığa adayım diyen Osman Taş idi. Eskişehirspor camiasına Esstore'u alarak giren çokta tanınan biri olmadığı söyleniyor. Esstore'da yaptığı güzel çalışmalar ile iyi bir Eskişehirspor'lu olduğu biliniyor ama bu Eskişehirspor'u da iyi yönetecek anlamını taşımıyor. Hatta şimdiden bazı zararlı simsarların etrafını kuşattığı da söyleniyor. O nedenle bu kulübe başkan olacak kişinin sadece Eskişehirspor'lu olması yetmeyecek, donanımlı bir ekip kurması da gerekecektir.

Yine gece de, herkesin hem fikir olduğu tek konu Sinan Özeçoğlu'nun yeniden başkanlığa aday olması gerektiğinde hem fikirlerdi. Bu konuda anahtarın ise Büyükşehir Belediye Başkanımız Prof.Dr.Yılmaz Büyükerşen'in olduğunu hepimiz biliyoruz. Çünkü ortak akıllar Yılmaz hocanın şirketleşmeyi isteyen, bunu da gerçekleştirebilecek kişinin de Sinan Özeçoğlu olduğunda birleşiyor. Kısacası asıl ikna edilmesi gereken kişi Sinan Özeçoğlu değil, Yılmaz Büyükerşen'dir. Buradan da Eskişehir'in dinamiklerine duyurulur.
Yine gece de TÜFAD Eskişehir şube Başkanı Ahmet Bingöl'ün ve TÜFAD Genel başkanı İsmail Dilber'in konuşmaları oldukça çarpıcı ve dikkat çekici idi.

Ahmet Bingöl, konuşmasında her yıl üzerine basa basa söylediği ve bu sene bizim çocukların göstermiş olduğu performansa vurgu yaparak, alt yapıya destek olunduğunda nelerin yapılabileceğinden bahsederek, demek ki Eskişehir'de sporcu da, Antrenör de varmış dediğinde salondan büyük alkış aldı.
Gecenin diğer konuşmacısı Genel Başkan İsmail Dilber, her sene bu yemeğe katılarak Eskişehir'e ve Eskişehirspor'a bakış açısını bir kere daha belli etti. Eskişehirspor kongre üyesi olarak söylemeye hakkım olduğunu düşünüyorum diye sözlerine devam eden İsmail Dilber, birliktelik ve güç birliği yaparak sorunları aşabileceğimizi, ortak fikir ve eylemle bu beraberliği sağlamamız gerektiğini söylediğinde, dışarıdan gören bir kişi olarak ne kadar haklı olduğunu, Halil Ünal ve Mesut Hoşcan'ın birbirlerini görmemezlikten geldiklerinde anladık. Artık Eskişehirspor'a zarar veren şeylerin ne olduğunu az çok yaşayarak da görüyoruz.
Yazımıza son verirken bu güzel gece için emeği geçenlere bir kere daha teşekkür eder, Eskişehirspor'a da hayırlı kongreler dilerim.