4 Kasım'da Hızırbey İmam Hatip Ortaokulu'nda 'yetiştirme yurdunda kalan bir öğrencinin kaydını yaptırmak isteyen öğretmen Mehmet Akkurt, okul müdürü ve servisçiler tarafından feci şekilde' dövülmüştü.

ÖNCE KINADILAR
Bu skandal olayı Görünüm'de kaleme aldığım 'Okul Bahçesinde Öğretmene Dayak' başlıklı yazımla kamuoyuna taşımıştım. CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer'de bu skandal olayı TBMM'ye taşımıştı. Yaşanan bu dayak skandalı ülke genelinde büyük tepkilere neden olmuştu. İl Milli Eğitim Müdürlüğü okul güvenlik kameralarına da yansıyan bu olayla ilgili soruşturma açtı. Olayı soruşturan müfettişler skandal olayın baş sorumlusu olan Okul Müdürü Ali Rıza Çelik'e 'Kınama' ve 'görev yerinin değiştirilmesi' cezasını teklif etti. İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt bu teklifi onayladı. Çelik Havacılar İlkokulu'na müdür olarak gönderilecekti. Onun yerine mahkemeyle tekrar yöneticiliğini kazanan eski ETİ Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Hüseyin Okur Hızırbey Ortaokulu Müdürü olacaktı. Bu skandal cezayı 12 Aralık'ta Görünüm'de 'Öğretmene Dayağı Sadece Kınadılar(!)' başlığıyla kaleme aldığım yazıyla eleştirmiştim. Eğitim Bir-Sen'in eski Şube Başkan Yardımcısı Ali Rıza Çelik'e 'sadece kınama cezası verilmesi, yöneticilik görevinin alınmaması' eğitim camiasında tepkilere neden olduğunu vurgulamıştım. 'Yarın başka bir okul müdürü 'sevmediği öğretmeni okul bahçesinde birilerine dövdürürse' Çelik gibi; kınama cezasıyla işin içinden sıyrılacak mı? Yoksa 'üye olduğu sendikaya göre daha fazla mı' cezalandırılacak. Kınama cezasını teklif eden müfettişler okul bahçesinde dayak yiyen öğretmene haksızlık yaptıklarını düşünüyorlar mı? Umarım vicdanen rahatlardır(!) Ülke gündemine taşınan 'skandal olayı neden Bakanlık Müfettişi' soruşturmadı? Vali Özdemir Çakacak verilen bu komik ceza konusunda gerekeni yapmalı. Olayın tekrar soruşturulması için Bakanlıktan müfettiş istemelidir' demiştim.

VALİ'NİN TALİMATIYLA
YÖNETİCİLİĞİ ALINDI
Vali Özdemir Çakacak bizim çağrımızı haklı bularak; komik ceza olayına el koydu. O'nun talimatıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ali Rıza Çelik'in yöneticilik görevini alarak, Yaşar Eğitim Kültür Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olarak atadı. Ancak alınan karar biraz gecikmeli olarak önceki gün kendisine tebliğ edildi.
Bu süre zarfında birileri Çelik'in görevden alınmaması için 'velileri harekete geçirmeye' çalıştı. Hatta 'Valilik önünde protesto eylemi de' planladılar.
Ancak bunda başarılı olamadılar. Velileri 'eylem yapmaları için Çelik'in yönlendirdiği' iddia ediliyor. Çelik, 30 Aralık Pazartesi günü Yaşar Eğitim Kültür Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olarak göreve başlayacak. Ne diyeyim? 'Şeriatın kestiği parmak acımaz.' Umarım 'sayın Çelik aldığı cezadan ders' çıkarır. Gittiği okulda 'buna benzer olayın yaşanmasına' sebep olmaz.
------------------------------------------------
HALK EĞİTİM'E MÜDÜR OLUYOR

Özden Akkaya, 2013 yılından 19 Nisan 2019'a kadar altı yıl vekaletle İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı yaptı. Aslında İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı 'kadrosu boş olmasına rağmen' bir türlü Özden Hanım'a verilmedi. Asil olarak atanması 'hep birileri tarafından' engellendi. 6 yıldır Akkaya'nın 'vekaletle görev yaptığı boş kadroya' atama yapıldı. Bundan dolayı Akkaya'nın asıl kadrosunun olduğu Yunusemre İlkokulu Müdürlüğü görevine dönmüştü. İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, Özden Akkaya'ya 'Odunpazarı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünü' teklif etti. Akkaya'da kabul etti. Odunpazarı Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Asım Elbinsoy Yunus Emre İlkokulu'na müdür yapılacaktı. Özden Akkaya'da onun yerine Odunpazarı Halk Eğitim Merkezi Müdürü olacaktı. Ancak Vali Özdemir Çakacak'ın 'hakkında bazı şikayetlerin olduğu' Elbinsoy'un yöneticilik görevinin alınmasını istediği öğrenildi. Bundan dolayı Elbinsoy hakkında soruşturma açılacağı iddia ediliyor. Yaşanan bu durum nedeniyle Akkaya'nın Halk Eğitim Merkezi'ne müdür olması biraz gecikecek.
---------------------------------------------------
SANDIKLARI DAMATLAR GELİNLER BEKLESİN

İstiklal Mahallesi'nden arayan okurlarımız Görünüm'de kaleme aldığım; 'Meclis Üyeleri Delege Yazılmadı' başlıklı yazımı okuduklarını belirtti. İl delegeliği konusundaki şikayetlerini dile getirdiler. Okurlarımız; 'Meclis üyelerinin delege yazılmamalarını doğru buluyoruz. Ancak koskoca İstiklal Mahallesi'nden bir tek isim bile il delegesi yazılmadı. Mahallemizde ki seçimler Atatürk Mesleki Teknik Anadolu Lisesi'nde yapılıyor. 17 sandıkta oy kullanıyoruz. Her sandıkta CHP birinci çıkıyor. Bizler her seçimde sabahın erken saatlerinden itibaren sandık başlarında görev alıyoruz. Partimiz için çalışıyoruz. Bizlere verilen görevleri hep yerine getiriyoruz. Buna rağmen mahallemizden bir il delegesi yazılmaz mı? Mahalle Sorumlusu Ahmet Kocaman'ı niye delege yazmadılar? Odunpazarı İlçe Kongresi'nde İstiklal Mahallesi'ni yok sayanlar seçimde bizden bir şey istemesin. Delege yaptıkları eşler, oğullar, kızlar, damatlar, gelinler gelip; İstiklal Mahallesi'nin sandıklarını beklesinler' diye tepki gösterdi. Bende Odunpazarı İlçe Başkanı Rahmi Çınar'a soruyorum; 'İstiklal Mahallesi'nden neden il delegesi yazmadınız?'
--------------------------------------------------------------------
CUMARTESİ HİKAYESİ
BABASININ PARMAK İZİ

Akciğer kanseri Lusiona Perez'in Mimar oğlu babasına olan vefa borcunu onun, parmak izinden bina yaparak ödedi. Jose hasta yatağından oğluna şöyle seslendi; ''Oğlum çok az ömrüm kaldı ve sizlere hiçbir iz bırakamadım.çok üzgünüm beni affedin'' Jose ise bunun üzerine ''Benim okumam için arabanı sattın ve işe yürüyerek gittin unutmadım'' der. Sao Paulo o sırada inşaat halindedir ve bina bitince Perez'in parmak izi halinde şekil almıştır. Oğlu babasını bir helikoptere bindirerek binayı gösterir ve ''İşte baba bunu ben yaptım üzerinde senin parmak izin var'' der. Baba sekiz gün sonra hayata gözlerini yumar ve bu bina son 10 yılın en iyi tasarım ödülünü alır.
------------------------------------------------------------
FOTO ŞAKA

Odunpazarı Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin:
Bu müdür dayak olayından sonra hala nasıl yanına gelebiliyor?
Hızırbey İmam Hatip Ortaokulu'nun Eski Müdürü Ali Rıza Çelik: Kaymakam Bey geldiğinden beri yüzüme bile bakmıyor. Okulda bir öğretmen dayak yediyse ne olmuş yani? Adam mı öldürdük!
Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Kürşad Önder Ceylan: Pes ya! Hala üste çıkmaya çalışıyor. Ali Rıza'nın yaptığını solcu müdür yapsaydı; 'dinsiz' diye linç edilirdi. Dua etsin yandaş sendikaya üye olduğuna.
-------------------------------------------------
FIKRA
DELİL

Adam avukatına giderek dert yanmış:
- Avukat bey, arkadaşıma 100 bin lira borç vermiştim. Borcunu inkar ediyor, ödemiyor.
- Elinizde herhangi bir delil, şahit var mı?
- Maalesef yok.
- O zaman size borcu olana 500 bin lirayı ödemesini istediğiniz bir mektup yazıp hemen gönderin.
- Ama bana sadece 100 bin lira borcu var.
- İyi ya. O da size 'sana sadece 100 bin lira borcum vardı. 500 bin nereden çıktı?' diye yazacaktır. Aradığımız delil işte bu!