Sevgili okurlar;
Yüce peygamberimiz AS. Hadisi Şerifinde 'Vatan sevgisi imandandır' buyurarak sanki şu anda Güneydoğu'da kahramanlarımızın iç ve dış düşmanlara karşı verdiği mücadeleyi tarif ediyor.
Güneydoğu'yu yakından bilen birisi olarak o dağlarda para pul veya şan şöhret için bu mücadeleyi vermek mümkün değil. Bu ancak Yüce Türk milletine özgü bir haslet tir bizler evlerimizde. Yazlıklarımızda, balkonlarımızda çaylarımızı, soğuk meşrubatlarımızı keyifle yudumlarken o dağlarda belki de bir metre sonra bir kaya kovuğuna saklanmış terörist tarafından hayatını kaybetme ihtimali ile karşı karşıya gelerek şehit olma olasılığı olan kahraman Mehmetçik hayatını ana babasını ciğerpare yavrusunu bir anda unutarak sırf imanından, vatan sevgisinden aldığı bu güç ve kuvvetle düşmana saldırıyorsa yüce peygamberimizin bu methine niçin mazhar olmasın dünyada hiçbir millette hiçbir orduda böyle bir ordu olamaz buda ancak vatan sevgisi ve imandandır.
Ne mutlu bizlere ki böyle bir ulusa ve böyle bir orduya sahibiz 40 derece sıcakta o kadar teçhizat la ve eksi 30 derecede elleri titremeden düşmanı bertaraf eden bu kahramanları bizde rahat köşelerimizde çayı mızı yudumlarken namazı mızı kılıp ellerimizi Yüce Yaradan'a açtığımızda duadan unutmayalım. Buda bizim vatan borcu muzdur onlar muzaffer oldukça biz rahat ederiz unutmayalım ki bu vatan hepimizin. Yarabbi sevdiğin kullar yüzü. Suyu hürmetine Türk ordusu nu daima her sahada muzaffer eyle. Amin.