'Aynı evrende yaşamamalı cellatlar ve çocuklar; Ya ölmeli cellatlar, ya da hiç doğmamalı çocuklar' Ernesto Che Guevara bu sözleriyle dünyada yaşanan çocuk katliamlarına en anlamlı tepkiyi gösterdi.

KEŞKE BÖYLE OLSAYDI
'Askerler çocukları küçük kurşunla öldürürler değil mi anne?' 1995 yılında Srebrenitsa katliamında vurulan dört yaşında bir çocuğun ölmeden önce annesine sorduğu bu soru bugün bile bizleri acıya boğuyor. Fikret Bila'nın dediği gibi; 'İnsanı yediği yemekten, içtiği sudan, aldığı nefesten utandıran soru' Ne yazık ki savaşta en büyük acıları çocuklar yaşıyor. Azerbaycanlı Karikatür Sanatçısı Gündüz Agayev çocuklar için çizdiği mutlu hayali resimleriyle 'keşke böyle olsaydı' dedirtiyor. Çocuk katliamları konusunda farkındalık yaratıyor. Deniz kenarında yatan ölü bedeniyle tüm dünyayı üzen Ajlan bebeği, aslında olması gereken gibi çiziyor. O'nu deniz kenarında kumdan kale yaparken tasvir ediyor.

BOMBA YERİNE UÇURTMA
1972 yılında Vietnam'da atılan napalm bombaları nedeniyle büyük acıyla ölümü iliklerine kadar hisseden çocuklara rengarenk uçurtma uçurtuyor. Nagazaki'de atılan atom bombası sonrasında ölen kardeşinini naaşını bir krematoryumda yakılması için çıplak ayakla sırtında taşıyan Japon Çocuğu da olması gereken şekilde anlatıyor. Japon çocuğun sırtında uçak gibi taşıdığı kardeşinin mutluluğunu tasvir ediyor. 1993 yılında Güney Sudan'da akbabanın küçük kız çocuğunu yemek için ölmesini beklediği fotoğraf karesi var. Bu fotoğrafla Pulitzer ödülü alan Güney Afrikalı fotoğraf sanatçısı Kevin Carter, küçük kızı orada bırakıp gittiği için büyük tepki toplamıştı. Sanatçı bu olayın vicdan azabını daha fazla taşıyamayarak, 1994 yılında intihar etti. Agayev, bu utanç fotoğrafını da olması gereken gibi çizdi. Fotoğraf sanatçısı küçük kız çoçuğu ile akbabayı birbirlerine mutlulukla sarılmış gibi tasvir etti. Çocuk gelinlerin evlendiği adamları 'korkuluk olarak' tasvir ederek, yaşanan bu utancın sona erdirilmesi için farkındalık sağladı. Agayev yaptığı bu anlamlı çalışmayla bir sanatçının insanlığa ve dünyaya nasıl olumlu mesaj verebileceğini gözler önüne serdi.
---------------------------------------------------------
NOSTALJİ
CHP'NİN 1999 ADAYLARI

Yıl 1999. 18 Nisan seçimlerinden önce CHP Genel Başkanı Deniz Baykal özel uçakla Eskişehir'e geliyor. CHP Eskişehir Örgütü ve adaylar Genel Başkanlarını Anadolu Üniversitesi Sivil Havacılık Havaalanı'nda karşılıyor.

BARAJA TAKILMIŞTI
Fotoğrafta 1. Sıra Milletvekili Adayı Kazım Kurt, 2. Sıra Milletvekili Adayı Zeki Ünal, 3. Sıra Milletvekili Adayı Metin Tomsuk, 4. Sıra Milletvekili Adayı Kevser Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdülkadir Adar, Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Muzaffer Solakoğlu, İl Başkanı Süleyman Karakaş, Merkez İlçe Başkanı İbrahim Arslan, Parti yöneticileri, Ali Rıza Menevşe, Erdal Şanlı, Daniş Soykal, Yaşar Özel (Tüpçü), Yaşar Özel'in oğlu Hüseyin Özel, Erdoğan Kara, İsmail Polat yer alıyor. (18 Nisan 1999'da CHP adına yarışan milletvekili ve belediye başkan adayları önseçimle belirlenmişti.) O seçimlerde CHP hem Türkiye'de hem de Eskişehir'de baraj altında kalıyor. Eskişehir'de %6,7 oy alabiliyor.
12 YIL SONRA VEKİL OLDU
1999'da 1. Sıradan milletvekili seçilemediği için büyük üzüntü yaşayan Kurt parti içindeki mücadelesinden asla vazgeçmiyor. 12 yıl sonra 2. Sıradan Eskişehir milletvekili seçiliyor. 30 Mart 2014 seçimlerinde Odunpazarı Belediye Başkanı oluyor. 19 yıl öncenin genç parti yöneticisi Erdal Şanlı'da aynı seçimlerde Han Belediye Başkanı seçildi.
------------------------------------------------------------
CUMARTESİ HİKAYESİ
LAVOİSİER'İN KAFASI KESİLDİ SEPETE DÜŞTÜ VE...

Kimya biliminin dehası Antoine-Laurent de Lavoisier'in asıl eğitimi hukuktu ve Paris Barosuna kayıtlı bir avukattı. Bilimsel gözlem ve yorum üzerine yaptığı konuşmaları nedeniyle bütün dünyada ün kazanmıştı.Kimya bilimini reddeden yobazları gösterip 'Bu kelleler hiçbir şeye yaramaz!' dediği için tutuklandı. Aynı gün yargılanıp, giyotinle ölüme mahkum edildi. Lavoisier, Matematikçi Joseph Louis Lagrange'i çağırdı ve 'Kafam sepete düştüğünde gözlerime bak. Eğer iki kere göz kırparsam insanın kafası kesildikten sonra bir süre daha beyin düşünmeye devam etmekte demektir' dedi. Lavoisier'in kafası kesildi, sepete düştü ve gülerek iki kere göz kırptı. Matematikçi Lagrange diyor ki: 'Lavoisier'in son saniyedeki ispat arayışı, bilimselliğin yüzyıllar sürecek meşalesidir. Ama o yobaz kafalar asırlarca karanlıkta sürünecekler, insanlığı da süründürecekler!'
-----------------------------------------------------------
FOTO ŞAKA

Eskişehir Ticaret Borsası Başkanı Ömer Zeydan: Halil Başkan, 'Biz 50 kombine alarak, ES ES'e destek olalım' dedik.
Eskişehirspor Başkanı Halil Ünal: Ömerciğim sen ağa adamsın. Sana değil 50-100 kombine yazsam ayıp olur. Sana beş loca yazıyorum, ailenle, yönetiminle rahat rahat maç seyredersin.
Eskişehir Ticaret Borsası Başkanı Ömer Zeydan: Şimdi 'Sen ağa adamsın. 5 loca sana ayıp olur deyip' koca tribünü de her an bana yazabilir. Ben en iyisi çaktırmadan şuradan uzayayım.
--------------------------------------------------------
FIKRA
BU GECE HANGİSİNİ TAKACAKSIN?

Koca elinde yeni marka bir prezervatifle dönmüş eve.. Küçük paketi göstermiş karısına..
'Bak.. Olimpik prezervatifler..'
'Ne özelliği var ki bunların' demiş, kadın..,
'Renkleri.. Altın, gümüş ve bronz.. Olimpiyat Madalyaları gibi..'
'Bu gece hangisini takacaksın?' demiş kadın..
'Altını tabii' demiş, erkek, gururla..
'Niye gümüşü takmıyorsun' demiş kadın.. 'Bunca yıllık hayatımızda bir defa da ikinci gelişini görsem, fena mı olurdu..'