Kadın 8 Mart'a sığmaz.
Kadın Mart ayına da sığmaz.
Kadını 1 yıla, 5 yıla, 10 yıla, bir ömre de sığdıramazsınız.
Kadını kısıtlayamazsınız. Alamazsınız özgürlüğünü elinden.
Kadın candır, dosttur, sevgidir, merhamettir, zarafettir, asalettir.
Kadınla konuşurken bazen dilimiz tutulur, bazen de dilimiz çözülür. Kadına söylemek istediğimizi en güzel dilimiz tutulduğunda söyleriz.
Anlamak zordur kadını erkek beyniyle, kadınlar gününüz kutlu olsun desek de.
Yine ne oldu, bir şey mi diyeceksin, niye öyle bakıyorsun, niye konuşmuyorsun diye sorarız ya biz erkekler. Erkek beynimizle kadını anlamadığımız içindir tüm bu sorular. Beyin tek başına anlayamaz zaten kadını, yürek ve duyguyu katmazsak. Anlamak istiyorsak kadını, Can Yücel'in dediği gibi önce adam olacağız.
Kadında ruh, beden, zihin dengesi vardır. Sadece bedenine hitap edilirse, zihni ruhunu harekete geçirir ve en büyük tepkiyi gösterir ruhu okşanmadığı için.
Kadındaki ruh, beden zihin dengesini bir tek yüreği bozar. Çünkü onun yüreği ana yüreğidir. En zoru da kadın için ana yüreğine düşen acıdır, yangındır. Bu acının çığlığını dünyanın öbür ucundan duyabilirsiniz.
Artık anaların yüreği acımasın, yanmasın ana yürekleri. Çünkü bu yangın hayatın dengesini bozar, hatta dünyanın dengesini bozar. Kadını anlamak işte bu yürek yangınını anlayabilmektir.
Acıyorsa yürekler, anaların yüreklerinde yangın varsa neye yarar ki dünya kadınlar gününü kutlamak.
Kadın biz erkekler için zekasından sürekli fayda gördüğümüz bir eş, sevgili, dost ve iş arkadaşıdır. Kimi zaman güvendiğimiz bir liman, kimi zaman ise şaşkına döndüğümüzde ve yolumuzu şaşırdığımızda rehberimizdir. Biz problemlerin çevresinde dolaşırken kattıkları enerji ile çözüverirler problemleri.
Bazen sevme ve sevilme duygusuna o kadar ihtiyaç duyarız ki tam zamanında bir kadın çıkar karşımıza. Bir köprü kurarız sevgiyle sağlamlaştırılmış.
Ender de olsa gerçek aşkı yaşarız biz erkekler elini tuttuğumuz, kalbine dokunduğumuz kadınla. İşte tam bu zamanda ruhumuzun kıyısına vuran dalga oluverir kadın.
Mutlu günler diliyorum mıknatıs gibi bazen birbirini çeken, bazen de birbirini iten tüm kadınlara, tüm erkeklere ve tüm insanlığa.