Sevgili okurlar;
Sözlerimize Yüce peygamberimiz A. S efendimizin bir büyük sözüyle başlayalım. İşte bize emir gibi bir sözü. Ey ümmeti eshabım siz ölülerinizi hayır yad edin. Eğer biz ona ümmet olmayı düşünüyorsak onun bize söylediği her sözü tutmak zorundayız çünkü onun sözünü tutarsak Allah'ın emrini yerine getirmiş oluruz çünkü yine onun bir sözünde kim bana itaat ederse. Allah'a itaat etmiş olur diyor.
O halde biz insanların en büyük zaafı herhangi bir kişi veya devlet adamı ahirete intikal ettik ten sonra onun hakkında gerçek bilgiden yoksun olarak, kulak tan duyma cahilce laflara adeta kanarak hiç olmadık kelimelerle vefat eden devlet adamlarının aleyhinde çok ağır ithamlar da bulunmak öncelikle Yüce peygamberimizin sözlerine tamamen terstir ve günahtır.
O şahıslar dünya ile her şeyini bitirmiş kendisini Yaradan'ın huzuruna varmış hiçbir yalan ve torpilin geçerli olmadığı ebedi alemde iyi veya kötü tüm hesabını da ona verecek tir. Bizim onların günah ve sevaplarıyla uğraşacağınıza kendi amellerimiz ve günahlarımızla uğraşmamız daha akıllıca olsa gerek.
Geçenlerle uğraşmak onların hatalarını sağa sola yaymak sadece bize günah kazandırır başkaca hiç bir işe yaramaz. Bir Müslüman da bunu iyi bilmeli.