İYİ Parti İl Yönetiminden 13 kişinin istifa ettiklerini yazmıştım. Geçtiğimiz hafta Salı günü gerçekleşen il yönetim kurulu toplantısında asil ve yedeklerden olmak üzere 25 kişi yönetimden istifa etme kararı almışlar. Çarşamba günü de istifa edenler partiye dilekçelerini vermişler.
İstifa edenlerin arasında başkanlık divanı ile yedek yönetim kurulu üyeleri de varmış.
İYİ Parti İl Başkanı Eren Ekmen'e telefon ederek, yönetim kurulundan istifa edenlerin sayısının 25 olup olmadığını sordum.
'İstifa dilekçelerini henüz tek tek inceleme imkanım olmadı. İnceleyeceğim. Ayrıca istifa ettikleri iddia edilenlere tek tek telefon ederek istifa dilekçelerinin altındaki imzaların kendilerine ait olup olmadıklarını soracağım. Doğru ise yapılacak ilk yönetim kurulu toplantısında istifalar karara bağlanacak. Bildiğiniz gibi istifalar tek taraflıdır' dedi.
* * *
Eren Ekmen'le yaptığım telefon görüşmesinden sonra İYİ Partili iki kişiye telefon ederek yönetim kurulundan istifa edenlerin sayısının 25 olup olmadıklarını teyit ettirmek istedim.
'25 arkadaşımız il başkanlığına istifa dilekçelerini verdiler' dediler.
Telefonla görüştüğüm iki kişiden birisi,'İl Başkanı istifa eden arkadaşlardan bazıları ile telefonla görüşerek istifalarını geri almalarını rica etmiş. 2 veya 3'ü kabul etmiş' dedi.
timur faruk yatmaz'ı danışman atamış
Yönetim Kurulu'ndan 25 kişinin birden istifa etmesi parti içerisinde bir sıkıntının yaşandığının göstergesidir.
Hem de istifa edenlerin arasında başkanlık divanında görev alan isimlerin olması da dikkat çekici.
İstifa edenlerden üç kişiyle görüştüm.
Gerekçelerini sordum.
'İl Başkanı Timur Faruk Yatmaz'ı başkan danışmanı olarak görevlendirmiş. Partide de kendisine oda tahsis etmiş. İl başkanlığını yetkilerini ona vermiş gibi bir hava oluşmuş. Bu konu yönetim kurulu toplantısına gelmedi. Yönetim karar almış değil. Gerek milletvekilliği gerekse belediye seçimlerinde içlerinde Timur Faruk Yatmaz'ın da bulunduğu bazı arkadaşlar partimize ve genel başkanımıza karşı tavır koymuşlardı. Bizden habersiz yapılan bu atamaya bizde istifa ederek tepkimizi koyduk' dediler.
'partinin değil benim özel danışmanım'
İl Başkanı Ekmen'e, Timur Faruk Yatmaz'ı danışman olarak atayıp atamadığını da sordum.
'Evet doğru. İl Başkanı yani benim şahsi danışmanım. Yönetim Kurulu'nu temsil etmiyor. Genel Merkezin bilgisi dahilinde' dedi.
O zaman Eren Ekmen'e şunu sorayım.
47 kişilik yönetim kurulu üyeleri arasında danışmanlık yapacak bir tek kişi dahi yok mu?
Yönetim Kurulu üyelerini incelediğimde yıllardır siyasetin içerisinde bulunmuş, yönetim kurulu üyeliği yapmış isimlerde var. Bunları yok mu saydınız?
KABUKÇUOĞLU HÜSEYİN ARABACIYI'MI İSTİYOR?
İddialara göre İYİ Parti Eskişehir Teşkilatının Kurucu İl Başkanı olan 24 Haziran seçimlerinde de milletvekili olan Arslan Kabukçuoğlu, il başkanlığı için önce Emine Edizgil'i düşünmüş sonra da ibre Hüseyin Arabacıoğlu'na kaymış.
* * *
İYİ Parti içinde görüş ayrılıkları var ve bu görüş ayrılıkları giderek derinleşiyor. 2023 seçimleri öncesi parti de yaşanan bu sıkıntılar önümüzdeki günlerde de devam eder, birlik beraberlik sağlanamaz ise zararı partiye olur.
* * *

Tepebaşı gül bahçesi, Ataç da gül
bahçesi içerisinde bir pırlanta
Tepebaşı Belediyesi'nin destekleri ile Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Eskişehir Şubesi tarafından düzenlenen '29. ÇGD Uğur Mumcu'yu Anma Gecesi ve Ödül Töreni'yoğun katılım ile gerçekleşti. Törende 16 kategorideki 42 ödül sahiplerine takdim edildi.
Eskişehir 2022 Türkiye'sinde çölde vaha
CHP Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı ve Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan ise Uğur Mumcu ile anısını paylaşırken Eskişehir'i ve Tepebaşı İlçesi ile Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'a övgüler yağdırmış.
'Eskişehir 2022 Türkiye'sinde çölde vaha, Tepebaşı o vaha içindeki gül bahçesi, Ahmet Ataç da o gül bahçesi içerisinde bir pırlanta. Uğur Mumcu ışıklar içinde uyusun. 1923 Aydınlanma devrimini savunmak gericilik değildir. Cumhuriyet değerleri ve Mustafa Kemal Atatürk'ü savunmak ilericiliktir. İktidarda olduğumuz günleri göreceğiz, bu ülkeyi umudun ve özgürlüğün ülkesi, hepimizin Türkiye'si yapacağız' demiş.
Her ne kadar birileri hala 'Heykeller şehri veya makyajlı şehir' diye küçümse de dışarıdan gelenler şehri gezdikten sonra şehirdeki gelişim ve dönüşümü çok daha net olarak görebiliyorlar.
Bırakın Türk insanlarını Avrupa'nın göbeğinden gelen yabancılar bile Eskişehir'i kendi ülkelerindeki şehirlere benzetiyorlar.
İşte bu nedenle de 'Eskişehir 2022 Türkiye'sinde çölde vaha, Tepebaşı o vaha içindeki gül bahçesi' diyorlar.
Eskişehirliler böyle bir şehirde yaşadıkları için gurur duymalıdır. Hoş şehirde yaşayanların büyük çoğunluğu zaten gurur duyuyor.
Eleştirenlerin de hangi amaçla eleştirdiklerini yine bu şehirde yaşayan insanlar biliyor.
'Uğur Mumcu'ya armağan ediyorum'
Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ise konuşmasında, 'Uğur Mumcu'yu anlatmakla bitmez, çok derin bir varlığı vardı. İki Elin Sesi Var Çocuk Senfoni Orkestrası ve Koroları'nı dinlediniz. O çocuklarımızın Atatürk'e, cumhuriyetimize sevgilerini ve çaldıkları parçaları Uğur Mumcu'ya armağan ediyorum'demiş.
Benim için çok büyük bir mutluluk
Yılın siyaset ödülünü CHP Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak'a, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç takdim etmiş. Öztrak aldığı ödülden ötürü mutluluk duyduğunu belirterek şöyle konuşmuş:
'Bu ödüle beni layık gördüğünüz için teşekkür ediyorum. Bu ödülün anlamı büyük. Basın özgürlüğünde 150'nci sıraya düşürülmüş bir ülkede, tarafsız-bağımsız gazetecilik yapmaya çalışan insanların en köklü kuruluşlarından biri olan ÇGD'den bu ödülü aldığım için çok mutluyum. Başka bir onur da benim için, kalpaksız Kuvayı Milliyeci, katıksız Atatürkçü Uğur Mumcu adına verilen bu ödülü genlerinde Kuvayı Milliye olan bir partinin sözcüsü olarak almak, benim için çok büyük bir şeref. Bu benim için çok büyük bir mutluluk. Bu toplantının düzenlenmesinde çok büyük katkıları olan Tepebaşı Belediye Başkanımız Ahmet Ataç'a ve ÇGD'ye teşekkürlerimi arz ediyorum'.
* * *

EKREM BİRSEN GÜVEN TAZELEDİ
Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin olağan genel kurulunda Tornacılar ve Oto Tamirciler Odası Başkanı Adnan Karamanlı ile mevcut başkan Ekrem Birsen çekişti. Kazanan Ekrem Birsen oldu.
İki güçlü ismin aday olmasıyla bugüne kadar yapılan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği seçimine katılımın beklenenin üzerinde oldu.
Genel kuruldan bir gün önce vilayetin arkasındaki çay bahçesinde 4 arkadaş sohbet ederken, benim gazeteci olduğumu bilen birisi arkadaşlardan izin isteyerek, 'Sadi Bey Esnaf Odaları Birliği seçimini kim alır. Senin gözlemin önemli' dedi.
Şahsı ne ben ne de yanımdaki arkadaşlar tanımıyor.
Önce, 'acaba hangi amaçla soruyor' diye tedirgin oldum.
Bunun farkına varan kişi, kendisini tanıttı.
Taşbaşı esnaflarından birisiymiş.
Yerini tarif edince kendisini hatırladım.
'Bizde arkadaşlarla şu karşıdaki masa da sohbet ederken seni görünce seçimle ilgili görüşünü öğrenmek istedim' dedi.
'Sonucu ne olur bilemem. Seçim bu. Çok seçimler gördüm. Seçim öncesi kazandık diyenler salondan kaybederek ayrıldılar. Ekrem Birsen de Adnan Karamanlı'da şehrin sevilen insanları. Her iki isme de destek verenler var. Kim kazanır bilemem. Kazanan burun farkıyla seçimi almış olur' dedim.
'Çok politik bir cevap verdin' diyerek teşekkür ederek kalktı.
* * *
Genel kurulda başkan adayı olan Adnan Karamanlı, yaptığı konuşmada 'Genel kurulumuz camiamıza hayırlı olsun. Hiç bir şeye karşı değilim. Başkan üst birliği anlatırken birlik sanki büyükşehir belediyesi gibi olmuş' diyerek şöyle devam etti:
'Ben yardımlaşma ve dayanışmayı sağlamak için aday oldum. Eğer nasip olurda seçilirsem 34 odamız var. Odalar arasında birlik ve beraberliğini sağlayacağım hem demaddi destek vereceğim. Mağdur olan ilce odalarımıza yardım etmeliyiz. Oda ayrımı yapmayacağız. Havaalanı sorunu vardı Eskişehir de. Birlik başkanı çıkıp da itirazda bulunmadı 34 oda başkanını yanına alıp tepki göstermeliydi. Pandemi surecinde büyük sıkıntı yasadık. İlk günler maske bulamadık. Başka iller kısa surede maske temin ederken biz bulamadık. Sanayi odası üyelerine temin etti ama birliğimiz bunu yapamadı. Birlik hizmet binamız altında yer alan meslek odalarımız yer sıkıntısı çekiyor. Birliğin görevi küçük odalara hizmet etmek, önünü açmaktır.'
Karamanlı'nın bu sözlerine Ekrem Birsen ise şöyle yanıt verdi:
'Birliğimizde hiç bir oda başkanımızın kapısına icra getirmedik. Pandemi surecinde maske konusuna değindi Adnan Bey. Maskeyi İstanbul da ki büyük firmalarla görüştük 40 kuruşa temin ederek esnafımıza dağıttık. Biz kimseyi kimseye muhtaç etmeyeceğiz.Odalarımız yer sıkıntısı yok. Kimseyi ötekileştirip hor görmedik. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır.'
* * *
Meslek oda başkanları ile yönetim kurulu üyelerinin oy kullandığı seçimde Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığına 145 oy alan Ekrem Birsen yeniden seçilirken rakibi olan Adnan Karamanlı ise 108 oy aldı.
* * *
Olgun bir havada geçen demokrasi yarışında delegeler tercihlerini yaptı. Son sözü söylediler. Ekrem Birsen'i kutluyorum.
Genel Kurulda söylediği gibi yeni dönemde hiçbir odayı ayırmadan birlik beraberlik içerisinde hizmet vermeli.
* * *

AVRUPA VE DÜNYA ŞAMPİYONU DİLARA
Eskişehirli boksör Dilara Yücel, Avrupa Şampiyonluğu'nun ardından son maçını da kazanarak Dünya Şampiyonluğu'nu ilan etti.
Dokuz maçtır yenilmezlik serisine devam edenDilara Yücel, Universal Boxing Organizasyonu'nun (UBO) düzenlediği organizasyonda Dünya Şampiyonluğu kemerini de kazandı.
Kariyerine namağlup olarak devam eden ve 69 kilogram sıkletinde Avrupa şampiyonu olarak ringe çıkan Yücel, ringden 'Dünya Şampiyonu' olarak indi.
Kadın Türk boksörü olarak spor tarihine hem Avrupa Şampiyonluğu hem de Dünya Şampiyonluğu'nu ekledi.
Rakibi Nana Chakhvashvili karşısında 10'ncu maçını nakavtla kazanan Yücel, 'Her seferinde daha çok çalışacağız ve daha güçlü geleceğiz' dedi.
* * *
Dünya Şampiyonu Dilara Yücel'i Avrupa şampiyonası öncesinde ES TV'de 'ES SPOR' programında konuk etmiştim.
Küçük yaşına rağmen kazanmış olduğu büyük başarılara rağmen olgun bir genç kız gibiydi.
Bir yıl öncesinde hem Avrupa hem de Dünya Şampiyonluklarını kazanarak altın kemeri Eskişehir'e getireceğinin sözünü vermişti.
Sözünü çok çalışarak, inanarak tutup hem Avrupa hem de Dünya şampiyonu olup altın kemeri de Eskişehir'e getirdi. Kendisini bu büyük başarılarından dolayı kutluyorum.
* * *