Sezona girerken, geçen sene oynadığımız kadroyu nerede ise koruduk. Bunda kimlerin etkisi oldu, nasıl bir yol izlendi ise emeği geçen herkesi kutlamak gerekir.
Bu şartlar altında yeni yönetim öyle bir kaos ortamı içinde görevi devraldı ki, sonuçlarını hep birlikte görüyoruz. Yıllardır söylediğim gibi bana göre kongreler kesinlikle sezon sonuna bırakılmamalıdır. En iyi kongre zamanı 1. devre bitmeden önce Aralık ayında yapılmalı ki yönetim devam edecekse veya devredecekse gelecek senenin planını çok önceden yapabilsinler. Hem önlerinde 5 ay gibi bir deneyim süresi, hem de transfer çalışmalarına zaman ayırabilsinler. Bugün yaşadığımız durum her açıdan bizi zamanla yarıştırıyor.
İşte bu sorunlar yumağı ile uğraşılırken, taraftar şu an hocamızı ve kombine fiyatlarını merak ediyor. Yönetim ise bunların yanında aldığımız cezalar, borçlar, puan silmeler gibi aklımıza gelebilecek onlarca sorunla boğuşuyor. Bugün hangi konuyu halletmemiz gerekiyor bu şartlarda önceliği hangisine vermemiz gerekiyor inanın çok zor. Allah yönetimimize kolaylık versin diyorum.
Gelen mesaj ve telefonlarda taraftarın ilk sorduğu şey teknik direktör kim olacak ve kombineler kaç liradan satışa çıkacak. Ortada dolaşan isimler var ama biliyorsunuz bir isimle çalışmayı kabul etmek iki taraf içinde şartların ve isteklerin örtüşmesi ile oluşur. O nedenle arka bahçede neler oluyor buna en iyi yönetim karar verir diyerek umarım en kısa sürede 'belirlenen hedefe göre' bir isimle çalışmak en iyi çözüm olacaktır. Benim önerim maliyeti en az olan hocada karar kılınması bu sene için daha uygun duruyor.
Kombinelere gelince yönetim basın toplantısında geçen seneden daha ucuz olacağını söyleyerek taraftara bir anlamda jest yaptı. Aslında kulübün kombine ve bilet fiyatları temlik altında olduğu için, kulübün kasasına girecek bir maddi geliri de yok.
Madem şartlar böyle, kulübe de kaynak gerekli, bizim de çorbada tuzumuz olsun diyorsak yapacağımız tek şey kombineleri teberrulu satalım. Örneğin kombine fiyatları 5-10-20 TL olsun. Ama bizler 50-10-200 TL'yi kulübe makbuz karşılığı bağış yapalım, passo kartın yüklemesini kulüp yapsın. Böylece taraftar olarak 26-30 bin kombine hedefini koyarsak 2-3 milyon gibi bir parayı da kulübümüzün kasasına koymuş oluruz. Bu şartlarda kombineler bize 55-110-220 TL'ye mal olur. Hem fiyatlar geçen seneden daha ucuz olur, hem yönetim verdiği sözde durmuş olur, hem de taraftarımız büyüklüğünü bir kere daha göstererek kulübümüze maddi kaynak yaratmış olur. Sadece küsuratlar temliklere gider.
Benim vermiş olduğum fiyatlar sadece örnektir rakamlar ulaşılmak istenen hedefe göre belirlenebilir. Taraftar olarak yönetimin yapmış olduğu jeste karşılık, taraftarın jesti de ancak böyle olabilir diyor ve bu sene her zamankinden daha kenetlenmiş olarak sezona başlamayı diliyorum.