Ahmet Sezer Ortaokulu, Emine-Emir Şahbaz Bilim ve Sanat Merkezi, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu, Milli İrade İlkokulu, Prof. Dr. Orhan Oğuz Anadolu Lisesi, Şehit Piyade Üsteğmen Gökhan Yavuz Ortaokulu, Kardeşler Ortaokulu, Emir Porsuk Ortaokulu, Tunalı Anadolu İmam-Hatip Lisesi. Bu isimlerini saydıklarım 'kent merkezinde müdürlüğü boş olan' eğitim kurumları.

BERBER BİRİNCİ SIRADA
Bunlara '4 ve 8 yıl görev süresinin tamamlayan müdürlerden boşalacak 102 eğitim kurumu' daha eklenecek. Bu okullarda dört yıl görev süresini tamamlamış okul müdürlerine tekrar aynı kurumu istemeleri halinde ekstradan dörder puan verilecek. Başka okulları da isteyebilecekler. Milli Eğitim Bakanlığı 3 Mayıs'ta sona ermesi gereken tercih süresini 7 Mayıs'a uzattı. EK-2 puanına göre değerlendirme yapılacak. Her yönetici 'hizmet süresi, yüksek lisans ve doktora yapma ve aldığı üstün başarı ödüllerine göre' puan alacak. Peki ilimizde en yüksek puanlı okul müdürleri kim? Habip Edip Törehan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde 8 yılını tamamlayan Nursel Berber 30,980 puanla ilimizde tercih yapacaklar içerisinde en yüksek puanlı müdür. O'nu yönetmeliklere aykırı şekilde ETİ Sosyal Bilimler Lisesi Müdürlüğü yapan Hüseyin Okur 28,940 puanla takip ediyor. Ancak Okur, şartları taşımadığı için ETİ Sosyal Bilimler Lisesi'nde görev süresini tekrar uzatamayacağı için öğretmenliğe dönmek zorunda kalacak. İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet Engin Çalışkan 28,820 puanla üçüncü, Sabiha Gökçen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Dr. Süleyman Sırrı Kabadayı 28,015 puanla dördüncü sırada yer aldılar. Mihalgazi Halk Eğitim Merkezi Müdürü Şefik Öztürk 26,930 puanla beşinci olurken Orgeneral Halil Sözer Ortaokulu Müdürü Kutlay Yılmaz ve Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Osman Anıl 24,940'ar puanla 6 ve 7'nci sıraları paylaştı. 19 Mayıs Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Baş 24,920 puanla sekizincİ oldu.

İLOKULDA TUÇ ÖNDE
Milli Zafer İlkokulu Müdürü Emine Tuç 24,730 puanla dokuzuncu, Şehit Onur İlkhan İlkokulu Müdürü Nihat Bağ 24,530 puanla onuncu, Sivrihisar İhsan Biçerli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hasan Hüseyin Kılınç 24,330 puanla 11'nci, Muzaffer Çil Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Örs 24,285 puanla 12'nci, Ülkü İlkokulu Müdürü Hüseyin Çevik 23,775 puanla 13'ncü, Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hatice Erdem 23,370 puanla 14'ncü, Ahmet Hamdi Bayraktar İlkokulu Müdürü Arif Günsel 23,670 puanla 15'nci, Dumlupınar İlkokulu Müdürü Seyit Yıldırım 23,625 puanla 16'ncı, Meserret İnel İlkokulu Müdürü Necdet Gözal 23,610 puanla 17'nci, Seyitgazi Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yalçın Altan Özkan 23,575 puanla 18'nci, Vilayetler Hizmet Götürme Birliği Anaokulu Müdürü Emine Murat 23,295 puanla 19'ncu, Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Ceylan Yavuz 23,270 puanla 20'nci, Cengiz Topel İlkokulu Müdürü Osman Ünal 23,210 ile 21'nci, Kenan Yalçın Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Memiş 23,175 ile 22'nci, Fevzi Çakmak İlkokulu Müdürü Kamil Uzun 23,040 ile 23'ncü, Mihalgazi Ortaokulu Müdürü Vedat Duman 23,035 ile 24'ncü, Fatih Anadolu Lisesi Müdürü Halil Turhan 22,880 ile 25'nci, Reşat Benli İlkokulu Müdürü Süha Girmen 22,690 ile 26'ncı, Şehit Yunus Baykal Ortaokulu Müdürü Mevlüt Öztekin 22,670 ile 27'nci, Kılıçoğlu Anadolu Lisesi Müdürü Cemal Özkan 22,460 ile 28'nci, Çukurhisar Ortaokulu Müdürü Mustafa Altınok 22,290 ile 29'ncu, Atatürk Lisesi Müdürü Yakup Tutkun 22,090 ile 30'ncu, Hoca Ahmet Yesevi Anadolu Lisesi Müdürü Murat Akkoç 22,080 ile 31'nci, Ata Ortaokulu Müdürü Mevlüt Başaran 22,025 puanla 32'nci, Alpu Anadolu Lisesi Müdürü Etem Bilgin Başeğemez 22,000 puanla 33'ncü, Mithat Paşa İlkokulu Müdürü Muhittin Mot 21,915 puanla 34'ncü, Şehit Piyade Üsteğmen Gökhan Yavuz İlkokulu Müdürü Muharrem Çetinkaya 21,865 puanla 35'nci sırada yer aldılar.

KABADAYI İÇİN
YUNUS EMRE FORMÜLÜ
En yüksek puan alan yöneticiler meslek liseleri müdürleri oldu. En yüksek puanı olan İlkokul Müdürü Emine Tuç, Ortaokulu Müdürü Kutlay Yılmaz, Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Baş oldular. En yüksek puanlı müdür Nursel Berber Gazi Yakup Satar Mesleki ve Tek. Anadolu Lisesine gidecek. Üçüncü sırada yer alan Ahmet Engin Çalışkan'ın Habib Edip Törehan Mesleki ve Tek. Meslek Lisesi'ne veya Baksan Eğitim Merkezine gideceği öğrenildi. Dördüncü sırada yer alan Sırrı Kabadayı'nın Gazi Mesleki ve Tek. Anadolu Lisesi'ni tercih edeceği öğrenildi. Ancak Yunusemre Mesleki ve Tek. Anadolu Lisesi Müdürü Kerim Erzincanlı'nın Proje okulu olan Sabiha Gökçen Mesleki ve Tek. Anadolu Lisesi için teklif edileceği iddia ediliyor. İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt'ın Erzincanlı'nın yerine Kabadayı'yı Yunus Emre'ye getirmeyi düşündüğü öne sürülüyor. Bunun yapılması mümkün olur mu? Kabadayı Yunusemre Mesleki ve Tek. Anadolu Lisesi'ni kabul eder mi? Bu görevlendirmeler olsa bile tercihler yapıldıktan sonra olabilir. Ocak ayında yaştan emekli olacak Cengiz Topel İlkokulu Müdürü Osman Ünal'ın, kentin en gözde okullarından İbrahim Karaoğlanoğlu'nu tercih edeceği öğrenildi. Yaşanan bu durum okulun veli ve öğretmenlerinin tepkilerine neden oldu. 6 ay sonra emekli olacak birisinin bu okula gelmesinin yönetim zafiyeti oluşturacağını ifade eden bazı veli ve eğitimciler; 'Okul Müdürü İsa Özden kongrede Ahmet Berberler'i destekledi diye, birileri Ünal'ı bu okulu tercih etmesi için ikna etmiş. Birileri intikam alacak diye okulumuzun huzuru mu bozulacak?' diye tepki gösterdi.

FATİH ANADOLU'DA
TURHAN DEVAM EDER
Puanları yüksek olan Halil Turhan Fatih, Cemal Özkan Kılıçoğlu Anadolu liselerinde görev sürelerini dört yıl uzatacak. Protokol Okulu olan Atatürk Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü için Baksan Eğitim Merkezi Müdürü İlhan Özata'nın teklif edileceği belirtiliyor. En yüksek puanlı Anadolu Lisesi Müdürü olan Mustafa Baş Muzaffer Çil veya Cumhuriyet Anadolu liselerinden birisine müdür olabilir. Puanı yüksek yöneticilerden Mehmet Örs'ün Prof. Dr. Orhan Oğuz Anadolu Lisesi'ni tercih edeceği konuşuluyor. Yüksek puanı olan Kutlay Yılmaz Ahmet Sezer Ortaokulu'nun Müdürü olur. Hiçbir 'yöneticilik vasıfları' olmadığı halde 'sırf yandaş sendika desteğiyle' okul müdürü olanlar, puanları 'çok düşük olduğu için bugünlerde panik' içerisindeler. Yüksek puanlı kişilerin 'kendi okullarıni tercih etmelerini engellemek' için sendika da ve Milli Eğitim'de yoğun mesai harcıyorlar. Değerlendirmelerde 2014'deki gibi sadakat değil, liyakat esas alınacak. Puanı yüksek olanlar gözde okullarda çalışacak. Okul müdürleri artık liyakat kriterlerine göre aldıkları puanlarla yarışacak. Kısmen de olsa müdür görevlendirmelerinde adalet sağlanacak.

---

NOSTALJİ//
ÖLÜMÜNÜN 30'NCU YILINDA BÜYÜK
ES ES EFSANESİ ABDURAHMAN TEMEL
Abdurahman Temel ES ES'in gerçek futbol efsanelerinden birisidir. Oynadığı dönemde sadece Eskişehirlileri değil, tüm Türkiye'nin 'beğenerek ve hayranlıklı izlediği' Temel'in dün 30'ncu ölüm yıldönümüydü. Bundan dolayı bugünkü Nostalji bölümünde ona yer verdim. 1950 yılında doğan Temel, '13 yaşında Çelikkartal formasını' giydi. Kısa sürede herkesin beğenisini kazandı. Eskişehir Spor Basınının Murat Bardakçı'sı olarak hep nitelendirdiğim Osman Cemoğlu, Temel ile ilgili şunları söylüyor; 'Eskiler futboldaki bazı yetenekler için 'Allah bu çocuğu futbolcu olarak yaratmış' derlerdi. Gerçekten Allah ona futbol adına bütün yetenekleri cömertçe sunmuştu. Öyle ki; daha küçük yaşlarda her iki ayağını da aynı ustalıkla kullanma becerisine sahipti. Güçlü sezgisi, tayming yeteneği (zamanlama) müthiş bir futbol zekası ve ikili mücadelelerden çoğunlukla galip çıkması, onu diğer arkadaşlarından farklı kılıyordu.' Gülspor ve Güllükspor'da forma giyen Temel, başarı merdivenlerini çabuk tırmandı. 18 yaşında Süper Amatör kümeden 1. Ligine (bugünün Süper Ligi) çıkma başarı gösterdi. 1968 yılında Eskişehirspor'a transfer oldu. Ve hemen formayı kaptı. ES ES'in defansında yıldız gibi parladı. Genç, Ümit ve A milli takımlarında toplam '19 kez oynayan Temel genç yaşta futbolu' bıraktı. Henüz '39 yaşındayken 5 Mayıs 1989'da vefat etti. Ölümünün 30'ncu yılında Abdurahman Temel'e Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. Eskişehirspor'u ve armasını seven taraftarlar, bu büyük futbol efsanesini unutmayacak...


FIKRA //
ISTIK GİBİ KIZLAR Temel ile İdris interneti karıştırırken Victoria's Secret sitesine girmişler. Bakmışlar, fıstık gibi kızlar, hepsi birbirinden alımlı, çıldırtıcı iç çamaşırları içinde, yarı çıplak poz veriyorlar. Üstelik altlarında yazan fiyatları da sudan ucuz, 20 dolar, 30 dolar... Olur mu olur?. Temel ile İdris birer tane ısmarlamış, beklemeye başlamışlar. Aradan iki ay geçmiş, Temel hala internetten sipariş ettiği kızı bekliyor.. Yolda İdris'e rastlayınca sızlanmış.. 'Yahu paralar boşa mı gitti, nedir, benimki yok meydanda, seninki geldi mi?' İdris 'Valla' demiş, 'Benimki geçen gün donunu yolladı. Kendisi de bugün yarın gelir, herhalde!..'