Dünkü yazımı, 'Yazımı baskıya gönderdiğim saate kadar bu görüşmeyle ilgili Nabi Avcı'dan veya AK Parti'den bilgi gelmedi. İnşallah hayırlı bir haber gelir. Gelirse yarın değerlendiririm' diye tamamlamıştım.
Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Karaismailoğlu ile yapılan görüşme Salı günü saat 17.00 de sona ermiş. O saatte gazetede yazımın yayınlandığı sayfası baskıya girmişti.
***
Eskişehir Hasan Polat Havalimanın kapatılıp uçak şirketlerinin Zafer Havalimanına yönlendirilmesi, 2023 yılında yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde AK Parti'ye çok büyük darbe vuracaktı.
AK Parti milletvekilleri Nabi Avcı, Emine Nur Günay ile il başkanı Zihni Çalışkan'da bunun farkındaydı.
Ne yapılıp edilip Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nu alınan bu yanlış karardan döndürmek gerekiyordu.
Nabi Avcı, Emine Nur Günay ve Zihni Çalışkan, birlikte yaptıkları basın toplantısında, bu yanlış kararın döndürüleceğini, Hasan Polatkan Havalimanın kapatılmasına göz yummayacaklarını söylemişlerdi.
Avcı, basın toplantısında Bakan Karaismailoğlu'ndan randevu alındığını, kendisine alınan bu kararın Eskişehir'e hem ekonomik dolaylı olarak da hem de AK Parti'ye zararı olacağının altını çizmişti.

NABİ HOCA BAKANA
ABA ALTINDAN
SOPA GÖSTERMİŞTİ!

Nabi Hoca, önceki gün yapılan basın toplantısında net bir ifade kullanmıştı ama
'Ulaştırma Bakanı ile yapılacak görüşmeden eğer sonuç alamazsak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşürüm' diyerek Bakan Karaismailoğlu'na aba altından sopayı göstermişti.
Çünkü Nabi Hoca'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a olan yakınlığını bakan da biliyordu.

AVCI, GÜNAY, SAZAK,
SAKALLI BAKAN İLE
GÖRÜŞTÜLER
Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Karaismailoğlu ile görüşme salı günü saat: 16.00'da gerçekleşti. Görüşmeye AK Parti milletvekilleri Nabi Avcı, Emine Nur Günay, MHP Milletvekili Metin Nurullah Sazak, MKYK üyesi Burhan Sakallı, İl Başkanı Zihni Çalışkan,Büyükşehir Belediye Meclisi Gurup Başkan Vekili Murat Özcan ile Bakan Yardımcısı Enver İskurt, Sivil Havacılık Müdürü Prof. Dr. Kemal Yüksek ve Bakan Danışmanı Melih Özyardımcı da katıldı.
Yaklaşık bir saat süren toplantı sonucu 'Hasan Polatkan Havalimanına uçuşlar devam edecek' müjdesini Emine Nur Günay, Burhan Sakallı, Zihni Çalışkan AK Parti MKYK Üyesi Burhan Sakallı, Twitter hesaplarından yaptıkları 'Bir haftadır yaşanan sorun çözüldü. Eskişehir'de seferler eskiden olduğu gibi devam edecek' paylaşımlarıyla verdiler.
Toplantının bir diğer olumlu sonucu da mevcut havalimanının gerek teknik altyapısının gerekse güvenlik donanımının güncelleştirilmesine ilişkin sağlanan mutabakat oldu. Alınan karar sonrası Eskişehir heyeti, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismalioğlu'na teşekkür etmişler.
Zafer Eskişehir'in oldu!

HASAN POLATKAN
ÖNDE GELEN
HAVALİMANI OLACAK!
Eskişehir OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, yapılan görüşme neticesinde Eskişehir Hasan Polatkan Havalimanın seferlere kapatılmasıyla ilgili yaşanan sorunun çözülmesinin şehir ekonomisi adına doğru bir karar olduğunu söylemiş ve emeği geçen Ulaştırma Bakanına, milletvekillerine ve tüm yetkililere Eskişehir OSB Yönetimi ve sanayicileri adına teşekkür etmiş.
Ticaret Odası (ETO) Başkanı Metin Güler de, ETO Meclis toplantısında, meclis üyelerine Hasan Polatkan
Havalimanın da yaşanan sorunun çözüldüğünün müjdesini vermiş.

AVRUPA'YA MÜJDEYİ
TETİK VERDİ
Önceki gün akşam saat: 16.45 sularında Avrupa Platformu Başkanı Sebahattin Tetik'in işlettiği kıraathanenin karşısındaki Trakya Lokantasını önünden geçerken dede ve baba yadigarı lokantayı işleten Emin ile karşılaştık. Ayaküstü sohbet ederken, kıraathanenin ocakçısı beni gördü.
'Sadi abi başkan içeride. Biraz sonra Belçika'dan yayın yapan Aktif TV'de canlı yayına katılacak' dedi.
Canlı yayının konusunu merak ettim! Emin ile vedalaşarak kıraathaneye girdim.
'Hayrola başkan Aktif TV'nin canlı yayına bağlanacakmışsın?' diye sordum.
'Havalimanı konusunda milletvekillerinin Ulaştırma Bakanı ile yaptıkları toplantı sona ermiş. Hasan Polatkan Havaalanı kapanmıyor. Onun müjdesini gerek Belçika'da yaşayan Emirdağlı gerekse Avrupa'daki hemşehrilerimize Aktif TV'nin canlı yayına katılarak vereceğim' dedi.
Yaklaşık bir saat süren canlı yayında Avrupa Birliği Platformu Başkanı Tetik, Avrupa da yaşayan Emirdağlı ve Eskişehirlilere, 'Sorun giderildi. Yine Hasan Polatkan Havalimanına uçaklar inecek. Zafer Havalimanına inmek zorunda kalmayacaksınız' diye seslendi. Canlı yayında kendisine mesaj gönderenlere de teşekkür etti, 'Platform olarak hangi sorununuz olursa olsun her zaman yanındayız' mesajını verdi.
ZAFER ESKİŞEHİR'İN!
ETO'DAN YENİ PROJE
Eskişehir Ticaret Odası, Discover Eskişehir (Eskişehir'i Keşfet) projesi kapsamında Avrupa'da yaşayan son kuşak yurttaşları Eskişehir'e getirmek ve Eskişehir'in sağlık ve kültür turizmini geliştirmeyi amaçlıyor.
Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, projenin tanıtımına 80 bin civarında Eskişehirli ve Emirdağlı'nın yaşadığı Belçika'da başlayacaklarını, Discover Eskişehir ile Avrupa'da yaşayan son kuşak yurttaşları Eskişehir'e getirmek, Eskişehir'in sağlık ve kültür turizmini geliştirmek istediklerini belirtmiş.
Yalnızca Belçika ve Avrupa da yaşayan Türk vatandaşlarını değil, Türk vatandaşların Belçika'daki komşularını, iş arkadaşlarını, tanıdıklarını ve yabancı turistleri de Eskişehir'e getirebilmeyi amaçladıklarını da söylemiş.

'SAĞLIK TURİZMİ
KÜMELENMESİNİN
OLUŞMASINA ÖNCELİK
VERECEĞİZ'
Discover Eskişehir ile genç ve yeni nesil yatırımcılara ulaşmayı, ticaret ve turizm bakanlığının desteğiyle de sağlık turizmi kümelenmesi kurmayı hedeflediklerini belirten Başkan Güler, hastaneler, klinikler, fizik tedavi merkezleri, turizm acenteleri, otellerden oluşacak sağlık turizmi kümelenmesi çalışmalarına hız vereceklerini
de dile getirmiş.
ETO'nun bu doğrultuda Belçika'da bir dizi temas ve toplantı gerçekleştirecek. STK temsilcileriyle, siyasetçilerle, seyahat acenteleriyle, basın kuruluşlarıyla bir araya gelecekler. Ayrıca bu kapsamda Eskişehirli paydaşlarıyla bir araya getirmek üzere nisan ayında Belçika'daki seyahat acentelerini Eskişehir'e davet ederek 3 günlük program gerçekleştirecek. Güler, Eskişehir'in çok nitelikli bir sağlık ve kültür turizmi alt yapısı olduğunu, bu potansiyeli harekete geçirmek için çalışacaklarını da
söylemiş.
KEŞKE KIZILİNLER
TERMAL BÖLGESİ
HAYATA GEÇİRİLSEYDİ
Ticaret Odası Başkanı Metin Güler'i hayata geçirmeyi planladıkları bu projeden dolayı kutluyorum. Bu proje Eskişehir'in turizminin gelişimine hem de tanıtımına büyük katkı sağlayacak.
Metin Güler'in Discover Eskişehir (Eskişehir'i Keşfet) projesini okuduktan sonra hemen Eskişehir'i heyecanlandıran ancak bir türlü gerçekleştirilemeyen Kızılinler Termal Turizm Bölgesi aklıma geldi.
Eskişehir merkezine bağlı olan Kızılinler Mahallesindeki kaplıca, 2006 yılında Bakanlar Kurulu tarafından 'termal turizm' bölgesi olarak ilan edilmişti. Şehir merkezine 13 kilometre uzaklıktaki Kızılinler Kaplıcası'nın suyu bikarbonat, kalsiyum, magnezyum, sodyum ve bromür içermekte.
Kültür ve Turizm Bakanlığının isteği üzerine Odunpazarı ve Tepebaşı Belediyeleri çok büyük paralar harcayarak kendi bölgelerinde kalan alanlarla ilgili planlar ve projeler yaptırmışlardı. Eskişehir'in çehresini değiştirecek Kızılinler Bölgesi Termal Turizm Merkezi İmar Planlarının belediyelerin meclisinden geçtikten sonra ortaya çıkan projeler ile ilgili olarak tahsis süreci başlatılmıştı.
Eskişehir turizmine büyük katkı sağlayacak ve Eskişehir'de termal turizmin önü açacak projenin tahsis ihalesi aşamasına gelmişti. Açılan ihaleye girenler olmayınca Kızılinler Termal Turizm Bölgesi Projesi de derin dondurucuya kaldırıldı.
Termal Turizm Kentleri Projesi kapsamındaki Frigya Bölgesi içinde kalan ve Eskişehir'e 11 km uzaklıktaki Kızılinler'de, belediyelerin yaptırdığı projeyle ana tema olarak 'termal turizmin geliştirilmesi' ile golf, doğa turizmi, su sporları vb. alternatif turizm türlerinin bütünleşmesi ve yakın çevredeki diğer kültürel ve doğal değerlerle de ilişkilendirilmesi ile termal destinasyon haline getirilmesi amaçlanıyordu.
***
Şimdi planlar Kültür ve Turizm Bakanlığının arşivinde bekliyor.
Geçen 10 yıl süre içerisinde hiç olmazsa birkaç tesis yapılarak hayata geçirilmiş olsaydı, Ticaret Odası'nın gerçekleştirmek için adım attığı projeyle daha da geliştirilebilirdi.

KABUKCUOĞLU KUNDAKLAMAYI
MECLİSE TAŞIDI
Eskişehir'in Alpu ilçesinde kimliği bilinmeyen bir şahıs sabaha karşı ilçe merkezindeki 2 dükkan ve 6 aracı ateşe verdi. Dükkanlardan birinin kundaklanma anı ise güvenlik kamerasına yansımıştı.
Kundaklamayı gerçekleştiren kişinin kimliği henüz belirlenemedi. Gerek Alpu İlçe Emniyet Müdürlüğü gerekse Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri bölgedeki tüm kameralardaki görüntüler tek tek incelenmiş.
Ancak şansın yüzünün çıkan yangından dolayı çok net olarak görülmediği, buna rağmen şahsın geliş ve gidiş yönlerindeki kamerama görüntüleri doğrultusunda adres tespiti yapılmaya çalışılıyormuş.
İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu, Alpu İlçesinde yaşanan kundaklama olayını TBMM Genel Kurulunda yaptığı aşağıdaki konuşma ile gündeme getirmiş.
'Alpu, Eskişehir'in sakin ve şirin bir ilçesidir. Dün gece (önceki gün) 3 aracın ve 2 iş yerinin kundaklandığını, 7 araca kundaklama teşebbüsü yapıldığını yetkililerden öğrenmiş bulunuyorum. Olayların faillerinin bulunarak Alpu'nun eski sükûnet dolu günlere dönmesini bekliyoruz'.
***
Emniyet Müdürlüğü ekipleri inceledikleri kamera görüntüleri sonucunda şansı tespit edeceklerdir. Ancak bunun için biraz sabır gerekli. Çünkü kayıtları bir iki günlük incelemeyle sonuca varılması zor.
Birkaç gün içerisinde sonuca ulaşılacağını ve şahsın belirlenerek yakalanacağına inanıyorum.
Biraz sabır.


Fıkra

GÖL OLMAK
Hintli Bir usta, çırağının mutsuz bir şekilde devamlı her şeyden şikayet etmesinden usanmıştır.
Çırağına bir ders vermek ister ve tuz almaya gönderir. Çırak, 'tuz almaya beni niye gönderdi' diye şikayet ederek döner. Usta, bir avuç tuzu bir bardak suya atıp karıştırıp, içmesini söyler.
Çırak, tuzlu suyu içer içmez tükürmeye başlar.
Usta sorar:
– 'Tadı nasıl?'
Çırak öfkeyle cevap verir:
– 'Tadı berbat, acı'.
Usta gülümser, çırağını kolundan tutar ve dışarı çıkarır. Az ilerdeki gölün kıyısına götürür ve çırağına bu kez de bir avuç tuzu göle atıp, gölden su içmesini söyler. Suyu içen çırak, ağzının kenarlarından akan suyu koluyla silerken, usta
tekrar sorar:
–'Tadı nasıl?'
Çırak cevap verir:
–'Tadı çok güzel, ferahlatıcı'.
–'Tuzun tadını aldın
mı?' diye sorar usta.
–'Hayır, suyun tadından başka tat almadım' diye cevaplar çırağı. Usta, gölün yanına diz çökmüş olan
çırağının yanına oturur ve
şöyle der:
– Yaşamda kederler, sıkıntılar tuz gibidir, ne az, ne de çoktur. Sıkıntın olduğunda yapman gereken tek
şey sıkıntı veren sorunla ilgili hislerini genişletmektir. Onun için sorunlarla başa çıkarken sen de bardak gibi değil, göl gibi olmaya çalış.