Sevgili okurlar,
Ramazan ayının yarısına geldik.
Hali vakti yerinde olan eş dost akrabayı toplayarak, bu ayın sevabından kazanmak için onlara iftar yemeği verdi fakat burada esas olan bu mübarek ayda hayatında et yüzü görmeyen kendi deyimiyle lüks bir yemek yeme imkanı bulamayan kimseleri toplayıp onlara ikramda bulunması gerekirken; genelde zengin zengini davette öncelik tanıyor.
Bu güne kadar hep rastladığım iftarlarda bu tarzları gördüm, esasında iftar yemeği Allah'ın rızasını kazanmak için duaları Allah katında geri dönmeyen fakirlerin sevindirilmesidir. Zengin zaten bu davete zoraki ve istemeyerek gidiyor ve çok fazla da etkilenmiyor ama garip bir insan o akşam iftara gideceğim diye bütün gün heyecan ve dua ile akşamı bekliyor.
İşte ağzı dualı bu kişilerin yaptığı duanın Allah katından geri dönmeyeceğine biz de bir Müslüman olarak inanmamız gerekiyor. Hali vakti yerinde olan her vatandaş bir kişi bile olsa onu doyurup sevabına ermeye bakmalı. Bu arada her şahsın vermesi gereken çocuklarımız dahil 40 TL. En az fitremizi de bayramdan önce vermeyi unutmayalım bu şahıs başı 40 TL. Yüce Rabbim her türlü ibadetlerimizi kabul etsin.