Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir İl Başkanı Recep Taşel, ülkenin içinde bulundu ekonomik sıkıntılar ile ilgili konuştu. Vatandaşın enflasyona ezdirildiğini belirten Taşel, iktidarın enflasyonu durdurmaya yönelik bir çaba içerisinde olmadığını ifade etti. Yanlış yönetimden kaynaklanan bir ekonomik sonuçla karşı karşıya kalındığına dikkat çeken Taşel, kasım ayında erken seçim beklediklerini da söyledi. Taşel, temmuz ayında asgari ücrete ve emeklilere verilmesi planlanan zammın, seçim yatırımı olduğunu da kaydetti.
SATIN ALMA GÜCÜ ÇOK DÜŞTÜ
Vatandaşın satın alma gücünün her geçen gün azaldığına dikkat çeken Taşel, 'Ekonomi aslında ülkenin en temel meselesi haline geldi. Çünkü satın alma gücü her geçen gün enflasyon nedeniyle azalıyor. Enflasyonu durdurmaya yönelik bir çaba da görmüyoruz. Yurttaşlarımız markete gittiğinde alışveriş yaptığında enflasyonun özellikle gıdada yüzde 150'ler seviyesine çıktığını çok rahat görüyor. Marketin önünden geçmeye korkuyor. Esnaflarımıza baktığımızda stok devir hızlarında çok ciddi gerileme var. Rafları boşalmış. Esnaflar genelde merkez sağ partileri destekler genelde ama onlar da bu gidişatın gidişat olmadığını, her gün küçüldüklerini, fiyatlara yetişemediklerini ve stoklarının eridiklerini söylüyorlar. Toplumun her kesimi, emekliler, asgari ücretliler açlık sınırının altında yaşıyorlar. Türkiye'de açlık yok diyorlar ama 2 bin 500 lira alan bir emeklinin nasıl geçindiğini de sorgulamıyorlar. Orta gelir diye bir grup kalmadı. Hızlı bir şekilde aşağı doğru baskılanıyor. Bu yanlış yönetim fakirden alıp, zengine kaynak aktarıyor. Kur Korumalı Mevduat diye bir hesap çıkardılar. Kur korumalı mevduat tüm mevduatları dolarize etti. Burada çalışanlar ücretiler hızlı bir şekilde enflasyona ezdiriliyor. Enflasyona yenik düşüyoruz ve satın alma gücümüz her geçen gün düşüyor' diye konuştu.
ERKEN SEÇİM PLANLANIYOR
'Gidişat iyi değil. Hazinede para yok' diyen Taşel, 'İsterse asgari ücrete yüzde 100 zam yapsınlar. Önemli olan enflasyona ezdirmemek. Yaptıktan sonra para basıp Merkez Bankası'nda enflasyonu 3 hanelere koşturursa hiçbir anlamı yok. Anlıyoruz ki şu anda bir seçim planlanıyor. Kış geçmez bu koşullarda, bu fiyatlarla, bu aşırı pahalılıkla. Kış geçmez. Erken seçim planlanıyor. Bu nedenle asgari ücretliye, emekliye bir seçim ücreti verilmesi planlanıyor. Gidişat iyi değil. Hazinede para yok. Üretimden gelen bir destek yok. Tüm çalışanlar buna karşı bir duruş sergilemelidir' şeklinde konuştu.
SANDIKTA DERS VERİLECEK
Vatandaşın sandık beklediğini belirten Taşel, 'Eskişehir'de hem mahallelerde hem ilçelerde esnaf ziyareti yapıyoruz, kırsalda çiftçilerle buluşuyoruz. Dönüşüme herkes inanmış. İnanç oluşmuş. Bıkmışlar, usanmışlar. Esnaf da çiftçi de bu anlamda zor durumda. Sandık bekleniyor, seçim bekleniyor. Sandıkta ciddi bir ders verileceğini düşünüyorum. Gideceklerini biliyorlar. Kamu kaynaklarının dibini sırıyorlar. Kulağımıza geliyor. Rüşvetler veriliyor. Bildiğiniz gibi eski bir milletvekilleri demişti: 'Siz bir de para mı bırakmayı düşünüyorsunuz?' diye. Muhtemelen ondan etkilenerek kamunun son kaynaklarını süpürüyorlar. Üretenden yana değil. Tüccar zihniyetli bir hükümetle baş başayız. Tarımı dikkate almıyorlar. Tarım bizim için çok önemli değil diyorlar. CHP için tarım çok önemli. Bizler tarıma çok değer veriyoruz. İktidar olduğumuzda çiftçilerimizin yanında olacağız. Ama ekonomi iflas etmiştir. Önümüz hakikaten kara kış' ifadelerini kullandı. MELTEM KARAKAŞ
Editör: TE Bilisim