Geçtiğimiz hafta Ankara'da düzenlenen Türkiye Sebzeciler Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Federasyonu Çalıştayı'nı değerlendiren Yaş Sebze Meyve Balıkçılar Ve Pazarcılar Odası Başkanı Mehmet Çiçek, 17 maddeden oluşan sorunlarından üçünün çözüme ulaştığını diğerlerinin ise çözümü için çalışıldığını söyledi.

Pazarcı esnafının en büyük sorunlarından biri olan marketlerin kaldırım işgalinin çözüme ulaştığını kaydeden Çiçek, bakanlıktan tüm belediyelere yazı gönderileceğini ve yazı gereği marketlerin kaldırım işgali yapamayacağını ifade etti. Bir diğer çözülen sorunun ise tüzel kişiler tarafından kurulan sosyete pazarlarının kurulmayacağına dikkat çeken Çiçek, 'Artık pazarcılar odasına kayıtlı olmayan kişilerce kurulamayacak' dedi. Öte yandan Eskişehir'de 01.01.2015'ten itibaren uygulanmaya başlanan günlük işgaliye ücretleri artık tüm büyükşehirlerde uygulanacak.

Pazarcı esnafının büyükşehir yasasından sonra gerçek usule geçmelerinin kendilerini zorladığını belirten Çiçek, basit usule geçebilmek için çalışmalarının sürdüğünü açıkladı. Başkan Çiçek, yapılan Çalıştaya 5 bin kişinin katıldığını da sözlerine ekledi.(HM)

Editör: TE Bilisim