Yaklaşık 4 ay önce Atatürk Ortaokulu öğrencileri ve eğitimcileri, kış şartlarında sokakta kalan 9 yavru ve 2 anne köpeğe sahip çıktı. Çocukların hayvan sevgilerine kayıtsız kalmayan Tepebaşı Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından; 'Kitap', 'Defter', 'Kalem', 'Silgi', 'Cetvel', 'Abaküs', 'Gönye', 'Kara tahta', 'Pergel' isimli yavrulara ve annelerine aşılar yapıldı. Gerekli kontrolleri yapılan hayvanlar, tekrar öğrencilere teslim edildi.
YARDIMA HAZIRIZ
Tepebaşı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Yusuf Selek, yavruların ve annelerin durumlarının iyi olduğunu belirterek, 'Öğrencilerimiz anneleriyle birlikte sokakta kalan yavruları görmüşler ve onlara sahip çıkmışlar. İsimler de koymuşlar ve onlarla ekmeklerini, tostlarını, sevgilerini paylaşmışlar. Biz de bu konuyu duyar duymaz okul müdürü ile irtibata geçtik. Bizim görevimiz sokak hayvanlarıyla ilgili gerekli işlemleri yapmak. Özellikle çocuklarımızın sokak hayvanlarına sahip çıkmaları bizi teşvik etti. Ekiplerimizle okula giderek oradaki yavruları ve anneleri getirdik. Biz bu durumlarda her zaman yardıma hazırız. Köpeklerimiz sağlıklı, hepsi kontrolden geçti. Hastalıkların çocuklara geçmemesi için biz burada gerekli kontrolleri yaptık' diye konuştu.
BİZ BAKIYORUZ
Muttalıp Atatürk Ortaokulu Müdürü Servet Yazıcı ise şunları söyledi; 'Köpeklerimizin bakımlarını yapmak için birçok kuruluş bize ulaştı. Köpeklerimiz bir müddet ilgili kuruluşlarda misafir oldular.' Öğrencilerden Kadir Oruç, 'Doğduklarından bu yana yavrulara ve annelerine biz bakıyoruz. Onları çok özlemişiz. Dostumuz oldular beraber geziyoruz, oynuyoruz. Okulumuzun maskotu oldular. Onların okulumuzda hep olmalarını isterim. Öğretmenlerimizde hayvanlarla iç içe olmamızı istiyorlar' şeklinde konuştu. İHA
Editör: TE Bilisim