Meclis toplantısında 2014 kesin ve taşınır kesin hesabı görüşüldü. Okunan raporda toplam gider 365 milyon 179 bin lira, toplam gelir ise 324 milyon 405 bin 254 lira olarak belirtildi. Raporun okunması sonrasında söz alan AKP'li Ahmet Yapıcı, '2014'te gelir ile gider arasındaki fark 99 milyon 470 bindir. Hiçbir yatırım yapmadan 100 milyon dış kaynağa ihtiyaç var' dedi. Belediyenin tramvay genişletme ve teleferik gibi projelerin borçlarla ilgili '2015'te 716 milyon borçlu olacak. Bu da belediyenin 1 yıllık gelirinin 2 katıdır. Burada siyasi münazarayı bir kenara bırakmadan belediyeyi bu borç batağından kurtarmamız lazım' diye konuştu.

'BAZI BELEDİYELERİN HİZMETLERİNİ HÜKÜMET YAPTI'

Daha sonra konuşan Başkanvekili Abdülkadir Adar, belediyenin gelirlerini sadece Maliye Bakanlığı'ndan, İller Bankası ve belediyenin yapmış olduğu hizmetlerden elde etmeye çalıştığını belirterek şöyle konuştu: 'Mayıs ayında Maliye Bakanlığı'ndan ve İller Bankası'ndan 5 milyon lira eksik geldi. Borç yiğidin kamçısıdır. Ama ödenebilir olması önemli. Biz ödeyebildiğimiz için kredi limitimiz var. Ancak bazı belediyelerin işlerini hükümet yapıyor. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi bulduğu borçlarla hizmetlerini gerçekleştirdi. Ama o borçlanma dönemin şartlarına göre en iyi borçlanmaydı.'

Öte yandan dün tramvay genişletme çalışmaları için 30 milyon Euroluk anlaşmanın imzalandığı bildirildi. Konuşmalar sonrasında tek tek oylanan 2014 kesin ve taşınır kesin hesabı oyçokluğu ile meclisten geçti. (HM)

Editör: TE Bilisim