Demirbakan, 'Zorlu bir süreçte göreve geldik. 80 puanlık sistemde eksi 9 veya 12 puan hiçbir şey değil. Yaşam felsefemde mazeret ve bahane yok. Eskişehirspor'a layık olmaya çalışacağım' diyerek umut verdi.

Klavye delikanlıları var
Türkiye Spor Yazarları Derneği Eskişehir Şubesi'nin organize ettiği ve Osmanlı 1453 Cafe'de düzenlenen sohbet toplantısına Eskişehirspor Teknik Direktörü Coşkun Demirbakan katıldı. Demirbakan burada yaptığı açıklamada, 'Genç nesil bizleri tanımıyor. Kanıtlanmış başarılarımız var. Ben Eskişehirspor'a geldiğimde rahmetli Ahmet Sezer başkandı. Takım sondan ikinciydi. Ama son maça Konya'ya biz lider gittik. Genç nesil bunları bilmiyor. Takımı Play-Off da oynattık. Sosyal medya klavye delikanlıları var. Bunları bilmiyorlar ne yazık ki' ifadelerini kullandı.

Layık olmaya çalışacağım
Zorlu bir süreçte göreve geldiklerinin altını çizen Demirbakan, 'Bu sezonda ise yine zor bir durumda göreve geldik. Ben -12'ye de razıyım dedim Osman Başkan'a. 80 puanlık bir sistemde 9-12 puan hiçbir şey değil. Rahat rahat üstesinden gelirsiniz. Tabi işi bilirseniz başarırsınız. Yaşam felsefemde mazeret ve bahane yok. Eskişehirspor'a layık olmaya çalışacağım' dedi.

Lobisi olan bir yönetim
Açıklamalarına devam eden Demirbakan, 'Bundan sonra Eskişehir'e yakışan, güvenilir, sözü geçen ve lobisi olan bir yönetimin göreve gelmesini istiyorum. Öyle adamlar çıkıyor ki amatör spor kulübü idare edemeyecek düzeydeler kalkıp Eskişehirspor'a talip oluyorlar. Eskişehirspor'un ismine zarar veriyorlar. Eskişehirspor'u dürüst kişiler yönetsin. Eskişehirspor büyük bir camiadır. Ama şimdi seviye düşmüş. Önce Eskişehirspor'un itibarını yerine getirmemiz gerekiyor' dedi.

Lale devrinde hatalar yapıldı
Geçmişte çok hata yapıldığını, bunları unutulmaması gerektiğini vurgulayan Demirbakan, 'Yarın yine yükselişe geçersek geçmişteki hatalar gözümüzün önüne gelsin ona göre adımımızı atalım. Eskişehirspor tombaladan para kazanıyordu. O günlerden bir yere gelindi. Sonra lale devri yaşandı. Lale devrinde de yapılan hatalar yüzünden şimdi bu haldeyiz. Süper Lig'deyken maç primi 500 bin liraydı. Adam başı 100 bin lira primleri dahi duyduk. Böyle olmamalıydı' dedi.

Özveriyle mücadele ediyorlar
Takımı nasıl motive ediyorsunuz yönündeki soruya ise Demirbakan şu cevabı verdi; 'Ben maç kazanmayı ne kadar istersem isteyim takımın ne yapmak istediği önemli. Eğer onlar yapmak istemezse benim isteğim havada kalır. Şimdiye kadar bizim takımımızda futbolcularımız büyük özveriyle mücadele ettiler ve ediyorlar da. Antrenman ve maç disiplinleri üst seviyede. Mesleklerine duydukları saygıya minnettarım. Eskişehirspor'un ismine, büyüklüğünü göz önünde bulundurarak mücadele ediyorlar.'

Başarı zor şartlarda gelir
Kalan maçlarla ilgili olarak da konuşan deneyimli hoca şunları söyledi; '69 puanlık bir maç maratonumuz var. Biz 30 puanı dahi kaybetsek ligde kalabiliriz. 25 puan dahi kaybetsek rahat bir şekilde bu ligde kalabiliriz. Yani 1-2 maç kaybıyla kimse telaş yapmasın. Ligde kalabilecek sezon sonunda başarıya ulaşabilecek bir kadroya sahibiz. Başarı zor şartlarda elde edilir. İnsanlar Jurgen Klopp'u örnek gösteriyor. Klopp'un çalıştırdığı takımda futbolcu, personeli parasını tam zamanında alıyor. Orada tabi başarı gelir.'

Şartlar bir değil
Şartların zor olduğunu belirten Demirbakan, 'Benim futbolcum sabah 6'da yatıyor. Ne yapacağım nasıl geçineceğim diye düşünüyor. Bu şartlarda sahaya çıkıp mücadele ediyor. Şartlar bir değil. Bunu benle aynı kaderi paylaşan antrenör arkadaşlarım içinde söylüyorum. Sırf ben yaşamıyorum bu sıkıntıları. Almanya'yı Fransa'yı örnek gösteriyorlar. Onların yapabildiklerini yapmak için senin futbolcunun gece kafasını rahatça yastığa koyması lazım' dedi.

Yeter ki huzur olsun
'Takımın primi maçtan sonra düzenli bir şekilde yatsın biz bu işi nisan ayında bitiririz' diyen Demirbakan, 'Bundan sonra gelecek yönetim buna dikkat etmeli. Bu prim sisteminin ne olduğunu ben iyi biliyorum. Daha önce böyle şeyleri yaşadığım için bunları rahatça söyleyebiliyorum. Daha önce Süper Lig'e çıkarttığım takımda 34 hafta sadece prim aldık ve şampiyon olduk. Yeter ki huzur olsun. Sistemin adı huzurdur. Futbolcu geceleyin kafası rahat bir şekilde yatsın yeter' dedi.

Burada Kurtuluş Savaşı yaşanıyor
Toplantının son bölümünde Eskişehirspor etrafında herkesin birleşmesi gerektiğini özellikle belirten Eskişehirspor Teknik Direktörü, şehrin önde gelenlerine seslendi. Demirbakan, 'Artık herkes birleşsin. Burada artık kurtuluş savaşı gibi bir şey yaşanıyor. Artık bu parti şu parti demeyelim. Herkes Eskişehirspor etrafında birleşsin. Bu kulübe sahip çıkalım. Bu şehrin göz bebeği Eskişehirspor'dur' sözleriyle açıklamalarını tamamladı.

Coşkun Hoca'ya güveniyoruz
TSYD Eskişehir Şube Başkanı Sadi Seda, Coşkun Demirbakan'a toplantıya katıldığı için teşekkür etti. Coşkun hocaya güvendiklerini söyleyen Seda, 'Eskişehirspor sezon başından bu yana çok zor günlerden geçiyor. Coşkun hocamız bu zor günde başına geçti. Futbolcu kardeşlerimizle bir şeyler yapmaya çalışıyor. +1 puana geçtik. İnşallah devre arasına kadar 12-13 puan daha toplayıp ikinci yarıya daha umutlu bakacağız. Biz hocamıza güveniyoruz. Bugünkü toplantıya katıldığı için ona teşekkür ediyorum. Ayrıca bize kapılarını açan Osmanlı 1453 Cafe'nin sahibi Kamil Eder'e teşekkür ediyoruz' dedi.
Editör: TE Bilisim