Tepebaşı Belediyesi mülkiyeti kendisine ait olan Espark bitişiğindeki açık otopark olarak kullanılan alana otel yapmak istiyordu. Ancak Büyükşehir Belediyesi 1/5000'lik planlarda bu alanı rekreasyon alanı olarak planladı. Bu plan dünkü Meclis'te görüşülerek oy çokluğuyla kabul edildi. Ahmet Ataç bu plana tepki gösterirken, Büyükerşen ile arasında tartışma yaşandı.
Meclisin nasıl böyle bir karar verdiğini anlamadığını söyleyen Ataç, 'Burası hiçbir zaman yeşil alan olmamıştır. Büyükşehir'de olsa yeşil alana çevirir miydiniz?' diye sordu. Başkan Büyükerşen'in 'Çevirirdim. Buradaki boşluğa beton blok dikmek bu şehir için cinayettir' yanıtı üzerine Ahmet Ataç, 'Burası sizin zamanınızda da yapıldı. Neden o zaman burayı yeşil alan yapmadınız?' diye sordu. Başkan Büyükerşen ise, 'Demek ki o zaman bana detaylı anlatamamışlar. O zaman fark etsem yine karşı çıkardım' dedi. Bunun üzerine Başkan Ataç, 'Bunun nedenini açıklamıyorsunuz' dedi. Ardından oylanan madde oy çokluğu ile meclisten geçti. Başkan Ataç konuyu mahkemeye taşıyacağını söyledi.
Ayrıca mecliste ilk olarak Su altı dünyası ve hayvanat bahçesi biletleri ile ilgili madde görüşüldü. Biletlerin tam 10 lira, indirimli 5 lira olmasına karar verildi. İkinci olarak Belediye Kampusu yapımı için İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörlüğü ile protokol yapılmasını içeren madde görüşüldü. Maddenin ilk kısmı olan protokol imzalanması oy birliği ile kabul edilirken, maddenin 2'inci kısmında kampusun yerinin değiştirilmesi oyçokluğu ile kabul etti. Başkan Büyükerşen de meclisin yer gösterme yetkisi olmadığını belirterek maddenin 2.kısmını veto etti. Ardından görüşülen Estram A.Ş.'nin sermaye artırımını içeren madde de Başkan Büyükerşen tarafından veto edildi. Estram A.Ş.'nin 1 milyon 70 bin lira olan sermayesinin 76 milyon 70 bin liraya çıkartılmak istenmesini AK Partililer belediyenin borçları olduğu gerekçesi ile reddetti. Bunun üzerine madde Başkan Büyükerşen tarafından reddedildi.
Editör: TE Bilisim