AK Parti grubu İç Anadolu Belediyeler Birliğinin neden var, ne amacı taşıdığını ve masrafların ne kadarının belediye tarafından karşılanacağını sordular. Kurt ise, birliğin belediyeye destek olacağını belirterek, bunun yüzde 40 oranında olacağını söyledi. Kurt, 'Bu birlik sadece CHP'lilerin üye olduğu bir birlik değil. İç Anadolu Belediyeler Birliğine bir takıntınız var. Birliğe 100 civarında belediye üye. Çoğu AKP'li. İç Anadolu Belediyeler Birliği ayrıca Türkiye Belediyeler birliği ile ortak çalışıyor. Samimi olmak ya da ayrıntıyı bilmek lazım. Türkiye Belediyeler Birliği ile İtalya'ya gittik, yarısını onlar karşıladı. Buradan size siyasi malzeme çıkmaz' diye konuştu. Tartışmaların ardından madde komisyona gönderilmeden oybirliği ile kabul edildi. CHP'li İbrahim Arslan ise, 'Türkiye'de tam 26 belediye birliği var. 25'ini göz ardı edip birini tartışmak art niyet taşıyor' dedi.

SOLUCAN PROJESINE MECLİSTEN ONAY

Meclis toplantısında ayrıca Kırsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından oluşturulan Solucan Gübresi Projesi için BEBKA'dan alınacak olan hibe görüşüldü. Proje hakkında bilgi veren Kırsal Hizmetler Müdürü Rafet Burak Özen 500 bin adet solucan alacaklarını söyleyerek, 'Yukarıçağlan Köyünde 385 parsel üzerinde yapılacak olan 120 metrekare bina içerisinde 14 adet solucan yatağı içerisinde üretim yapılacaktır' dedi. Solucan gübresinin faydalarından bahseden Özen, 'Yüzde 100 organiktir. Topraktaki organik madde miktarını artırır. Bitkide direnç, hızlı büyüme ve gelişme, üründe erkencilik sağlar' diye konuştu. Proje maliyetinin 425 bin TL olduğunu aktaran Özen, 'BEBKA yüzde 90 yani 400 bin TL hibe veriyor' dedi.

Özen, 'Organik Tarımda örnek teşkil etmek istiyoruz. Fidan ve çiçek yetiştiriciliğinde bu gübrenin çok çok faydasını göreceğiz. Çok fazla talep gören bir gübre . Türkiye'de üç firma bu işi yapıyor. Çok ciddi paralar kazanıyorlar' ifadelerini kullandı. Proje için kırsal hizmetler müdürlüğüne meclis tarafından yetki verildi.(HM)

Editör: TE Bilisim