Büyükşehir Belediyesi yılın ilk meclis toplantısı dün gerçekleşti. Başkanvekili Abdülkadir Adar başkanlığında gerçekleşen meclis toplantısında 28 madde görüşüldü. Meclis toplantısına Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç katılmadı. Mecliste AKP'li meclis üyesi Mustafa Birsen'in ilk ve orta öğretimlerdeki oyun alanı ve çevre düzenlemelerin tespiti ile parklarda eksik olan çocuk bakımı, emzirme odası, tuvalet ve mescitlerin giderilmesine ilişkin gündem önergesi tartışma konusu oldu. Meclis Başkanı Abdülkadir Adar, bu önergelerin meclis gündemine alınmasını doğru bulmadıklarını söyledi. Odunpazarı Belediye Başkanı ve CHP Meclis üyesi Kazım Kurt ise 'Bu öneri ile neye karar vereceğiz. Zaten biz bu işleri yapıyoruz ve yapacağız. Bunu inatlaşmanın meselesi yapmayalım. Meclisin böyle bir görevi yok' dedi. Birsen ise ısrarla önergelerin gündem maddesine alınmasını istedi. Tartışmaların ardından Mustafa Birsen'in önergeleri gündeme ilave edilerek, ilgili komisyonlara havale edildi.

ESKİ TARTIŞMASI

Mecliste tartışma konusu olan bir diğer madde ise ESKİ tarife yönetmeliğiyle ilgili maddenin meclise gelmesiydi. AKP meclis üyesi Mustafa Birsen, 'Şuan ki toplanma nedenimiz Büyükşehir Meclisi. ESKİ Genel Kurulu yapmıyoruz. ESKİ'nin genel kurulunda madde gündeme gelsin' dedi. Başkan Kurt ise, 'ESKİ genel kurulu olarak toplanmadık ama aciliyeti olması nedeniyle böyle bir teklifle gelinmiş. Arkadaşlarımızın anlayışına sığınıyoruz. İtiraz olmadığı takdirde iki toplantı birlikte yapmış oluruz' dedi. Tartışmaların sonunda madde gündemden çıkarıldı.

ÜYE SEÇİMİ YAPILDI

Mecliste ayrı z Denetim Komisyonu Üye seçimi yapıldı. Denetim komisyona AK Parti'den Yaşar Çorapsız, Mustafa Önder ve Hasan Tahsin Sürü CHP'den ise Aydın Ünlüce, Hüseyin Erdemir seçildi. 2016 yılı için belediye meclis tatil ayı ise Temmuz ayı olarak kabul edildi. (HM)

Editör: TE Bilisim