İlk ziyaretini Pazaryeri İlçesine gerçekleştiren Genel Başkan Akşener, ardından Söğüt İlçesi'ne geçti. Söğüt Ertuğrul Gazi Türbesi'ni ziyaret ederek dua eden Akşener ardından kent merkezinde vatandaşlara seslendi.
Burada konuşan Genel Başkan Akşener şunları söyledi:
'Birileri dümenini gezdiriyor, dümenini döndürüyor ama sizi ise, 'şuculuk, buculuk' üzerinden birbirinizle kavga ettiriyor. Yani ne demek istiyorum? Doğduğunuz yeri seçemezsiniz, doğduğunuz aileyi seçemezsiniz. Ama nerede doğduğunuz, kimin çocuğusunuz? Üzerinden inanılmaz bir bakın kutuplaştırma demiyorum, düşmanlaştırma oldu bu ülkede. Halbuki, 'şuculuktan, buculuktan' konuşurken EYT'nin derdini konuşmuyorsunuz. Atanamayan öğretmenleri öğretmenleri konuşamıyorsunuz. 'Şuculuktan, buculuktan' konuşurken, atanamayan gençlerimizi konuşamıyorsun, siz esnafın derdini konuşmuyorsunuz. Benzincinin derdini konuşmuyorsunuz, çiftçinin derdini konuşmuyorsunuz.
Söğüt'te bana 'PKK'lı diyorlar ama Güneydoğu'ya gittiklerinde de 'faili meçhulcü' diyorlar. Faili meçhulcünün ve PKK'lı aynı yerde olamaz kardeşim sen kendine bak. O masaya sen oturdun ben değil. Şimdi bakın bu ülkede devlet ciddiyeti kayboldu. Öyle cevaplar veririm ki vallahi yerinden kalkamaz kimse. Ama çözüm değil. O zaman yine sizi unutuyoruz. Bütün bunlar ne biliyor musunuz? Yün yumağı. Atıyorlar yün yumağını şakır şakır içine takınılıyor ve siz unutuluyorsunuz.

Şimdi iki tane rakam vereceğim. 24 Milyar Lira. Telakom'dan alındı Hariri dost olduğu için aile dostu olduğu için sizin cebinizden çıktı. Haririlere ayıp olmasın diye kondu cebine. Anka Park diye bir yer yapmışlar. Ben hayatımda böyle bir şey görmedim. Garibim dinozorlar gitmiş gümbürtüye, çarpışamayan arabaların olduğu bir parktan bahsediyoruz. Ne kadar harcanmış biliyor musunuz? 801 Milyon Dolar. Yani, 14 Milyar Lira. Şimdi ikisini toplayın 24+14= 38 Milyar Lira. 38 Milyar Lira ile ne yapılabilirdi? EYT meselesini çözebilirdik, gençlerin KYK borçlarını silebilirdik, öğretmen atamaları yapılabilirdi, atanamayan gençlere istihdam sağlanabilirdi ve çiftçinin Nisan ayında atamadığı gübre ücretsiz olarak verilebilirdi. Ayçiçeği'nin, fındığın ve çeltiğin fiyatları üreticiyi memnun edecek bir oranda açıklanabilirdi. Mazotta, yemde ve diğer giderlere, diğer girdilerde indirimler yaptırabilirdi. Çiftçi için, besici için söylüyorum. Peki şu dükkanların içinde ne ile karşılaşıyorsunuz? Bu dükkanların içinde besici ise arkadaşımız müşteri olarak gelmiş. Diyor ki bana; ' abla gebe ineğimi gözü yaşlı kesime gönderdim' Kayseri'de bir büyükbaş hayvan yetiştiricisi besici kardeşim bana dedi ki, Ramazan ayıydı, 'Başkanım ben mallarıma oruç tutmayı öğretiyorum' Yani o kadar içi acımış ki, acı bir espri yapıyor. Bunun anlamı ne biliyor musunuz? Hayvan elbette oruç tutmaz , 'Yem oranını azalttım' diyor. Manisa'da AK Parti yöneticilerinden birisi bana geldi dedi ki, ' Meral hanım hayvanlar oruç tutar mı?', 'Tutmaz kardeşim' dedim, 'O zaman niye diyorsunuz' dedi. Dedim ki, 'Güzel kardeşim siz buralara takılıyorsanız siz bu milleti unutmuşsunuz' Ben bu yün yumaklarını artık silip atıyorum. Bundan sonra EYT'linin meselesi, bundan sonra 5 maaş, 10 maaş, 15 maaş alan danışmanlara karşılık evinde ağlayarak oturan 92 puan almış, 58 puanlı çocuk ayısı olduğu için , dayısı olduğu için atanmış o çaresiz gençlerin derdini konuşacağım. Asla bu yün yumaklarına kapılmayacağız. Şimdi bir başka şey daha yapıyoruz. Birazdan gireceğim o dükkanların içinde tam 2 buçuk yılıdır ben kendi partimi övmedim, başka bir partiyi yermedim, propaganda yapmadım. Sadece ve sadece sizin derdinizi konuşup çözüm ürettik. Ama ağalar çok rahatsız oldular. Allah bana sağlık sıhhat verdiği süreç, bu can bu bedende olduğu sürece, bu harami düzen yıkılıncaya kadar rahat bozmaya devam edeceğim. Bu haksızlıkların ortadan kaldırılması için ise oradaki dükkanlar için müşteri veli nimettir. Şimdi siz seçmensiniz, siz milletsiniz. Millette veli nimettir. Su görünce teyemmüm bozulur' biz vekiliz. Asıl sizsiniz. Seçmen ele ele vererek bu ülkede yeniden veli nimet yapacağız ve benim gibi buraya bütün ağalarını getireceksiniz. Oylarınızı çok kıymetli hale getireceksiniz ben dahil. El ele vererek bu harami düzeni hep birlikte sandıkta helal oylarınızla birlikte demokrasiyle ataya gönderip emekli edeceğiz.'
Editör: TE Bilisim