16 Nisan Pazar günü gerçekleştirlen referandumun ardından MHP İl Teşkilatından yaklaşık 50 kişi Genel Merkez'e istifa dilekçelerini gönderdi. Konuyla ilgili açıklama yapan MHP İl Başkanı Kadir Bıyık, il yönetiminden kimsenin istifa etmediğini söyledi.
Farklı yıllarda değişik kademelerde görev yapmış olan ve son olarak 2014-2015 yılları arasında il yönetiminden bir grup MHP'li bir araya gelerek istifa dilekçelerini MHP Genel Merkezi'ne gönderdi. Yaklaşık 50 kişinin arasından bazı isimler şöyle; Erkan Bursalı, Alper Tan, Cemalettin Özdemir, Osman Yıldırım Girgin, İsmail Koca, İsmail Hakkı Yılancı, Yılmaz Uysal ve Yunus Aşan. İstifa eden MHP'liler dilekçelerinde, 'Mevcut hali ile üyesi olarak ülkeme ve ülküme hizmet etme imkanım kalmayan, bugüne kadar çeşitli kademelerde hizmet ettiğim Milliyetçi Hareket Partisi'nden istifa ediyorum' ifadesini kullandı. Aralarında İl Yönetimi'nde göev almış isimlerin de bulunduğu 50 üyenin de partiden istifa ettiklerine dair dilekçeleri Genel Merkez'e sundukları öğrenildi.
İstifaları değerlediren MHP İl Başkanı Kadir Bıyık il yönetiminden istifa varmış gibi algı yönetimi yapıldığını söyleyerek, yönetimden kimsenin istifa etmediğini kaydetti. Bıyık, 'İstifa eden arkadaşlardan bazılarını tanıyorum. Partimizin üyesi olanlar var. Ancak il yönetiminden herhangi bir ismin istifa etmesi söz konusu değil. Algı yönetimi yapılıyor' dedi. AYŞEGÜL HÜMMET
Editör: TE Bilisim