Meral Akşener'in MHP'den istifa ederek yeni parti kuracağını açıklaması sonrası MHP tabanında da deprem yaşanıyor. Geçtiğimiz aylarda yaklaşık 300 kişi istifa ederek Akşener'i desteklediğini duyurmuştu. Dün de 5 il eski başkanı, 3 ilçe eski başkanı, 2 belediye eski başkanı, 5 il eski başkan yardımcısı istifa ettiklerini duyurdu.

MHP'NİN SORUMLULUĞU VAR
Ülkenin 16 Nisan referandumundan sonra tek akıl yönetimine terk edildiğini söyleyen ve bunda MHP'nin de sorumluluğu olduğuna dikkat çeken Ahmet Vural, 'Bu tam geriye gidiştir. Seçilecek tek adamın kim olduğu önemli değildir. Cumhurbaşkanı kim olursa olsun, hangi partiden olursa olsun kararları tek adam vereceği için çok ciddi sakıncalar doğuracaktır. Dahası bu sistem iki partiye dayalı olacağı için başta MHP olmak üzere diğer partiler bütün etkinliğini kaybedecek ve zamanla yok olup gidecektir' dedi.

BAŞKA SAĞLIKLI BİR YOL KALMAMIŞTIR
Ülkede adalet kalmadığını ve geriye doğru bir gidiş olduğunu ifade eden ve ülkenin bu aşamaya gelmesinde AKP ile işbirliğinde sakınca görmeyen MHP yöneticilerinin önemli katkıları olduğunu söyleyen Vural, 'Ülkemizde siyasal iklimin değişmesinin dışında başka sağlıklı bir yol kalmamıştır. Türkiye'nin bu kötü gidişine dur demek, demokratik parlamenter sistemin yeniden tesisini sağlamak, Türk unsuruna dayalı üniter Türk devletinin ilelebet yaşamasını sağlamak ve Türklüğün bekası için İYİ karar alıyor, MHP'den istifa ettiğimizi kamuoyuna duyuruyoruz' diye konuştu.

MHP'den istifa eden isimler şu şekilde: MHP'den istifa eden isimler şu şekilde: 'İl eski Başkanı ve MYK Üyesi Ahmet Vural, İl eski Başkanı Avukat Yusuf Bilgehan, İl eski Başkanı Mühendis Emin Özkan, İl eski Başkanı Sabri Öztezcan, İl eski Başkanı Kadir Diker, İlçe eski Başkanı Avukat Metin Özsoy, Beylikova İlçe eski Başkanı Yılmaz Uysal, Seyitgazi İlçe eski Başkanı Recep Kılıçarslan, Seyitgazi Kırka Belediye eski Başkanı Salih Yıldırım, İl eski Başkan Yardımcısı Orhan Güngör, İl eski Başkan Yardımcısı Celal Tunalıer, İl eski Başkan Yardımcısı Hasan Yücel, İl eski Başkan Yardımcısı Rıdvan Sarıyıldız, Sarıcakaya Belediyesi eski Başkanı Ali Kahya, İl eski Başkan Yardımcısı Ahmet Dokur.' MELTEM KARAKAŞ
Editör: TE Bilisim