Festivale AK Parti Milletvekili Emine Nur Günay, CHP Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü, MHP Milletvekili Metin Nurullah Sazak, İYİ Parti Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu, Anadolu Üniversitesi Rektörü Naci Gündoğan, Vali Yardımcısı Ali Muhiddin Varol, AK Parti İl Başkanı Murat Özcan, Mihalıççık Belediye Başkanı İsmail Uysal ve Mihalıççıklılar Derneği Başkanı Cemalettin Ürgüp başta olmak üzere birçok isim katıldı. AK Parti Milletvekili Nabi Avcı'nın, İslam Bilim Tarihçisi Fuat Sezgin'in cenazesine katılması sebebiyle festivale katılamadığı bildirildi.
HİZMET ZAMANI
İlk olarak başpehlivanların güreş gösterisi yapıp ödül aldığı festival, protokol üyelerinin konuşmasıyla devam etti. 'Şimdi önümüze bakma zamanı, şimdi Mihalıççıklılara hizmet etme zamanı' diyen Milletvekili Emine Nur Günay, 'Sizlerle bir süredir birlikteyiz. Çeşitli projeleri takip ediyordum, şimdi inşallah milletvekili arkadaşlarımla el ele yine takip edeceğiz. İnşallah çok yakında sonuç alacağımız projelerimiz var. Bunları sizlerle birlikte kutlayacağız' ifadelerini kullandı. CHP Milletvekili Jale Nur Süllü, 'Yedi milletvekilimizle el ele vererek, Mihalıççık için, Eskişehir'imiz için çok güzel çalışmalar gerçekleştireceğimize inanıyorum' dedi. İYİ Parti Milletvekili Nurullah Sazak da birlik ve beraberliğin daim olması temennisinde bulundu.
'ÜÇ VEKİLİMİZ VAR'
Mihalıççık Belediye Başkanı İsmail Uysal da, '2018'de Mihalıççık'a nur yağdı. Üç tane vekilimiz var. Emine Nur Günay, Metin Nurullah Sazak, Jale Nur Süllü. Yani bu ne demek? Üç tane nurumuz var. İnşallah önümüzdeki süreç içerisinde de vekillerimizden üstün performans bekliyoruz' diye konuştu.
EN GÜZEL KİRAZ SEÇİLDİ
Protokolün jüri koltuğunda oturduğu 2018 En Güzel Kiraz Seçimi Yarışması'nda kirazlar tat, boyut ve renk kategorilerinde değerlendirildi ve en güzel kiraz belirlendi. Emine Nur Günay, Jale Nur Süllü ve Metin Nurullah Sazak, en güzel kirazı yetiştiren ilk üç isme ödüllerini verdi. Mihalıççık Folklor ekibinin Kaval Oyunu sergilediği festivalde protokol üyeleri de alana çıkarak ekibe eşlik etti. Vatandaşların beğeniyle izlediği dans gösterisi büyük alkış topladı. Daha sonra illüzyon gösterisi, çeşitli yarışmalar gerçekleştirildi ve şarkıcı Lara sahne alarak vatandaşları eğlendirdi. Öte yandan halk festival alanında çeşitli ürünler satarak gelir de elde etti. Türkiye'nin farklı noktalarından gelen insanlar hem doyasıya eğlendi hem de alışveriş yaptı. HM
Editör: TE Bilisim