Vilayet Meydanı'nda 'demokrasi nöbeti' tutan vatandaşlarla bir araya gelen Avcı, burada yaptığı konuşmada, herkesin gündüz işinde akşamları da demokrasi nöbetinde olduğunu söyledi.

Türkiye'nin her yerinde milletin ayakta olduğunu ifade eden Avcı, şöyle konuştu: '13 gündür milletimiz bütün dünyaya nasıl millet olunur, nasıl bir demokrasi müdafaası gerçekleştirilirin dersini veriyor. Şimdi onlar Yozgat sürmelisinde söylendiği gibi 'dersini almış da ediyor ezber'. Hala bazı yabancı televizyonlarda, gazetelerde, internet sitelerinde milletin bütün bu görüntüsüne, Türk televizyonlarının canlı yayınlarına rağmen, hala meseleyi çarpıtarak Türkiye'de çok farklı şeyler oluyormuş gibi Türkiye'nin imajına zarar verecek nitelikte yayınlar yapılıyor.'

'Milletçe uyanık ve vakur olacağız'

Avcı, şöyle devam etti: 'Bu melun darbe girişimine, bu kalkışmaya katılanların Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki yeri yüzde 1,5 bile değil. Bunların bir kısmının 'tatbikat var' diye sokaklara atılan gariban erler olduğunu biliyoruz. Milletçe uyanık ve vakur olacağız. Kışkırtmalara, fitne girişimlerine prim vermeyeceğiz. Alevi, Sünni, laik, antilaik, Kürt, Türk, şu parti, bu parti türünden aramıza fitne sokmak isteyenlere karşı uyanık olacağız. Burada bütün Türkiye var. Türkiye'nin bütün şehirlerinde Türkiye var.'

AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan da 15 Temmuz gecesi bu aziz milletin, tankın, topun, uçağın karşısına dikildiğini belirterek, milletin adamlarına, demokrasiye ve vatanına sahip çıktığını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de bu zor zamanların Kurtuluş Savaşı'nda olduğu gibi birlik, beraberlik içinde hareket edilerek aşılacağını söyledi. (AA)

Editör: TE Bilisim