AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan, AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Ali Acar ve beraberindeki partililer Odunpazarı Belediyesi Meclisi'nden oy çokluğuyla geçen içkili yerler bölgesinin tespitine ilişkin kararla ilgili basın açıklaması yaptı. Açıklamaya MHP Odunpazarı İlçe Başkanı Mustafa Komar da destek verdi.
AK PARTİ DAVA AÇTI
Kararının iptali ve yürütmenin durdurulması için Eskişehir İdare Mahkemesi'ne dava açtıklarını belirten AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Acar, 'Eskişehirli vatandaşlarımızın görüşlerini de dikkate alarak AK Parti Odunpazarı Meclis Grubu adına AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanlığı olarak Odunpazarı Belediye Meclisi'nin CHP'li meclis üyeleri tarafından oy çokluğu ile alınan kararının iptali ve yürütmenin durdurulması için Eskişehir İdare Mahkemesi'ne dava açmış bulunmaktayız. İnanıyoruz ki mahkemeler, milletimizin vicdanı olacaktır' diye konuştu.
KENDİ EVLERİNİN
ALTINA AÇSINLAR
AK Parti İl Başkanı Çalışkan, 'Daha önceki dönemlerde de benzer tarzda içkili bölgelerin belirlenmesine ilişkin kararlar alındı fakat bu kararların tamamı iptal edildi. Aile düzeni, kamu düzeni, eğitim düzeni gibi gerekçelerle iptal edildi. Toplumun vicdanıyla bağdaşmayan topluma sorulmadan ve ben yaptım bilinciyle hareket edilerek alınan kararlar maalesef yargıdan dönüyor. Belediye başkanları çok meraklıysa kendi oturdukları evlerin altlarını içkili alan olarak belirlesinler. Ama kendileri için yapılmasını istemediği hiçbir şeyi özellikle temsil ettikleri Eskişehirli hemşerilerimiz için istemesinler. Bunu sivil toplum kuruluşlarıyla, eğitim kuruluşlarıyla partilerle istişare etmek suretiyle alınması esastır' şeklinde konuştu. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim