'Bugüne kadar 3 Y ile
mücadele eden bir çizgi
izledik'
Eskişehir AKP Milletvekili Salih Koca dün parti binasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Koca, 17 Aralık yolsuzluk, rüşvet ve kara para aklama ile ilgili operasyonu değerlendirdi. Başlatılan bu sürecin Türkiye'ye zarar verdiğini belirten Koca, zararın yaklaşık 120 milyar doları bulduğunu belirtti.
Bugüne kadar 3 Y ile mücadele eden bir çizgide olduklarını ifade eden Koca, ' Nedir bu 3 Y? Yolsuzlarla, yolsuzluklarla ve yasaklarla hep mücadele ettik. Bir yanlışlık, bir yolsuzluk, bir aksaklık, bir hukuksuzluk varsa onunla mücadele etmek için elimizden gelen gayreti şimdiye kadar gösterdik. Dolayısıyla genel olarak baktığımızda biz soruşturmalar yapılmasın anlamında bir duruş değil, soruşturmaların hukuka uygun bir şekilde, hukuk çerçevesinde yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Aynı şekilde de masumiyet karinesine bizler inanıyoruz' dedi.

' AKP'nin önü kesilmek ve
AKP engellenmek isteniyor'
Türkiye'ye zarar veren bir operasyonla karşı karşıya olduklarını bu güne kadar AKP'nin AK'ını kirletmediklerini söyleyen Koca, ' Başbakanımızın ifadesiyle, yolsuzluk operasyonu nereye kadar giderse gitsin, ucu kime kadar dokunursa dokunsun, bu konuda gerekli çalışmaların yapılacağını, gerekli mücadelelerin yapılacağını, başbakanımız kendileri açıkladılar. Tabi dışarıdan kurgularla bir takım dizaynlarla AKP'nin önü kesilmek ve AKP engellenmek isteniyor. Özellikle sürece baktığımızda yerel seçimler öncesi böyle bir operasyonun yapılması AKP'nin önüne engeller çıkartılması, şaibeler yüklenmesi, gerçekten bunlar AKP olarak müsaade edilecek konular değil. Üzerinde varsa yanlışlıklar elbet gideceğiz. Ama hiçbir zamanda birtakım operasyonlarla, birtakım dizaynlarla ve birtakım engellerle AKP'nin AK'ının kirletilmesine elbette ki bizler de müsaade etmeyeceğiz. Bu konuda yapılması gereken her şeyi birlikte yapacağız' şeklinde konuştu.

'Bunların arkasında kimin
olduğunu görüyoruz'
Son günlerde ülke genelinde yapılan eylemlere işaret eden Koca şöyle konuştu: ' Şuanda görüyoruz. Ortalık velveleye verildi, idam sehpaları kuruldu. AKP'nin bu anlamda yolu kesilmeye çalışılıyor. Biz iktidar olarak tüm yolsuzluklarla mücadele edip AKP'nin AK'ının kirlenmemesi için gereken tüm gayreti göstereceğiz. Yerelde de buna benzer birtakım hareketlenmeleri görüyoruz. Daha önce de gördük. Bunların arkasında kimin olduğunu, gezi olaylarında da kimlerin kışkırttığını ve bu olayları gündeme taşıdığını gördük. Bugünde aynı şekilde görüyoruz. Milletimiz arkamızda olduğu sürece bu dönemi kararlılıkla atlatacağız. Milletimize de bu anlamda inanıyoruz. Bunun arkasında yatan temel olay şu. Sandıkta AKP'yi yenemeyenler, sandıkta AKP ile mücadele edemeyenler ve edemeyeceklerini anlayanların kurmuş olduğu tuzaklar, kurmuş olduğu kirli oyunlar, kurmuş oldukları senaryolar bunlar. Bunları da inşallah milletimizin basiretiyle hep beraber atlatacağız. Gezi olaylarında da Türkiye kaybetmişti. Bugünde Türkiye kaybediyor. Açıkçası kaybeden yine Türkiye oluyor, kaybeden yine biz oluyoruz, yine 76 milyon insanımız oluyor. Bunu kaybettirmeye de hiç kimsenin hakkı yok diyoruz. 3 ay sonra seçimler var. Varsa hesabınız, kitabınız seçimlerde sandıkta hep beraber hesaplaşırız. Hep beraber mücadelemizi gerçekleştiririz.'

'Hangi adaylarımızla hizmet edebiliriz bunun kaygısı ve
telaşı içerisindeyiz'
Adaylık süreçlerini değerlendiren Koca, en önemli kriterlerinin Eskişehir'e en fazla hizmet edebilecek adaylarla yola devam etmek olduğunu söyledi. Koca, ' Muhalefet partilerin adaylık süreçlerini nasıl yaşandığını bizde nasıl yaşandığını görüyoruz. Bizde hizmet etmek adına en fazla kimle, nasıl hizmet edebiliriz ve hangi adaylarımızla hizmet edebiliriz, bunun kaygısı ve telaşı içerisindeyiz' dedi.

'Ülker Can olabilir,
biz olumlu görüş bildirdik'
Bir basın mensubunun ' Odunpazarı için çıkan belli isimler var mı?' sorusu üzerine Koca, ' Temayül yoklaması yaptığımızda farklı bir dönem yaşıyorduk. CHP'nin adayları belli değildi. Biz de Burhan Beyin mevcut durumu bize göre devam ediyordu. Ondan sonra tekrar anket çalışmaları yaptık. Herhangi bir isim belli değil. Bu söylenenlerin hepsi olabilir, hiçbiri de olmayabilir. Kesinleşmiş bir durum söz konusu değil. Ülker can olabilir, biz olumlu görüş bildirdik. Milletvekiline, il başkanına ve ilgili birimlere kimler olabilir diye görüş alındı. O zaman sorulmuştu. Bizim olumsuz bir düşüncemiz yok. Kazanma konusunda tereddüdümüz yok. Burhan Sakallı'nın aday olmayacağını söylemesinden sonra tekrar anket yaptık' şeklinde yanıtladı. Konu üzerine Burhan Sakallı'nın ikna edilip edilmeyeceğinin sorulması üzerine Koca, ' Tekrar aday olmasını isteriz. Odunpazarı'nda bir sıkıntımız yok. Başarılı bir belediye başkanımız. Kendisinin düşüncelerine saygı duymak gerekir' diye cevapladı. Koca, Burhan Sakallı'nın ileriki genel seçimlerde milletvekili adayı olup olmayacağı hakkında ise 'kim öle, kim kala' demekle yetindi.

Stadyum Eskişehirspor'a
verilecek mi?
Sazova'da yapılan yeni stadyumun mülkiyetinin Eskişehirspor'a verilmesi ile ilgili olarak Koca, ' Önce üstünü kapatsınlar, ondan sonra konuşsunlar. 2 milyon ayırıp üstünü kapatmayanların bu sözü söylemeye ne kadar hakkı var. Siyaset yapmanın, vitrine oynamanın alemi yok. Gerçekçi olalım. O stadyum Es Es için ve efsane taraftarları için yapılıyor. Eskişehirspor'dan başka kim kullanacak. Dolayısıyla sen 3 milyon ayırıp söz verdiğin açık tribünleri kapatma, yıllarca insanları mağdur et, ondan sonra da pişmiş aşa su katmak amacıyla bunu yap' şeklinde konuştu. (Esra Yücel)

Editör: TE Bilisim