Tepebaşı Belediyesi tarafından Ana Hizmet Binası yanında Geri Dönüşüm Temalı Çevre Çocuk Şenliği düzenlendi. Şenlikte atölyelerden spor aktivitelerine, oyunlardan müzik dinletisine kadar pek çok etkinlik çocuklar ile buluştu. Etkinlikte minikler hem eğlendi, hem de çevre konusunda bilinçlendirildi.

18 OKUL YEŞİL BAYRAK ÖDÜLÜ ALDI

Eko-okulların da paydaşlığında gerçekleşen etkinlikte Eko-okullar Müdürü Nihat Erdem Eskişehir'de 38 adet eko-okul olduğunu ve 18'inin bu yıl uluslar arası yeşil bayrak ödülü aldığını belirtti. Çevre projelerinin ülkelerin vazgeçilmez en önemli projeleri olduğunu dile getiren Erdem, böyle bir projeyi Tepebaşı Belediyesi ile gerçekleştirmenin gururunu ve mutluluğunu yaşadığını dile getirdi.

HERKESE BÜYÜK GÖREVE DÜŞÜYOR

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç da çevrenin korunması noktasında yediden yetmişe herkese büyük görev düştüğünü ifade ederek, 'Kentlerin nüfusları süratle artıyor. Nüfusun artmasıyla beraber insanlarımız birazda çevreye karşı çok saygılı değiller, dikkat etmiyorlar. Çevre kirlenmeleri insan sağlığını tehdit eder noktaya geldi. Bu konuda siz çocuklarımıza ve biz büyüklerimize büyük görev düşüyor. Ama sizler bir büyüğü ikaz ettiğinizde belki utanacaklar. Utandıkları için de çevre kirliliğini yapmayacaklar. Bundan sonra daha dikkatli olmamız lazım. Çevre konusunda bütün dünyanın başı belada ve onun için herkes üzerine düşen görevi yapacak' dedi.
Etkinlikte eko-okullara Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç tarafından yeşil bayrakları takdim edildi. Gün boyu devam eden etkinlikte çocuklar doyasıya eğlendi.
Editör: TE Bilisim