23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Şehit Anıl Gül Spor Salonu'nda coşkuyla kutlandı. Kutlama programına Vali Özdemir Çakacak ve eşi Kevser Çakacak, protokol üyeleri, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.
DEVLETİN İLK ADIMI
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, 'Bugün Türk milletinin iradesinin, kararlarının ve sesinin yegane temsilcisi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin, Türk milletinin varlığı ve kaderi üzerindeki hakimiyetini resmen ilan ettiği günün yıl dönümüdür. Hakimiyetin kayıtsız ve şartsız millete verildiği bu anlamlı günü milletçe büyük bir gururla, şanla, şerefle kutluyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılması Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğindeki istiklal mücadelesinde dönüm noktası olmuş, milletimiz egemenliğin kayıtsız şartsız kendisinde olduğu yeni bir devletin ilk adımını atmıştır' dedi.
RENKLİ GÖSTERİLER
Cırıt, tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlayarak, 'Bugün burada sevincinizi ve coşkunuzu sizlerle paylaşan büyükleriniz sizin araştıran, üreten, ahlaki ve insani değerleri kazanmış insanlar olarak yetişmenizi beklemektedir. Sizler de sorumluluklarınızı yerine getirip geleceğe en iyi şekilde hazırlanmalısınız. Sizler bizim umudumuz, atalarımızdan devraldığımız mirasımızın bekçisisiniz' ifadelerini kullandı. Cırıt'ın konuşmasının ardından şehrin dört bir yanından gelen öğrenciler çeşitli gösteriler sergiledi. Performanslar, izleyenlerden büyük alkış aldı. HM
Editör: TE Bilisim