Kriminal Daire Başkanlığı tarafından son teknoloji ile geliştirilen yerli ve milli yeni nesil Kriminal İnceleme Aracı, Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü'ne teslim edildi. Araç ile ilgili bilgi veren Kriminal Daire Başkanlığı Komiser Yardımcısı Volkan Karadeniz, aracın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun öngörüleri ile yapıldığını söyledi.
SON TEKNOLOJİDEN YARARLANILDI
Kriminal Daire Başkanlığı'nın son teknolojiden her zaman faydalandığını ve aracın da bu yönde yapıldığına dikkat çeken Karadeniz, 'Arkamızda gördüğünüz aracı teslim edeceğiz. Yeni nesil Kriminal İnceleme Aracı, aracımızın ismi. Kriminal Daire Başkanlığı olarak bilim ve teknolojinin son imkanlarından her zaman faydalanmaya çalışıyoruz. Yeni nesil Kriminal İnceleme Aracımız Cumhurbaşkanı'mızın talimatları ve İçişleri Bakanı'mızın öngörüleri ile yaptığımız bir araç. Yerli ve milli bir araç. 4 çarpı 4 özelliği var. Bu sayede herhangi bir olumsuz şartta aracımız her an harekete geçebiliyor. Üstünde kameramız var. Kameramız personelimiz dışarı çıkmadan olay yeri güvenliğini alabiliyor. Olay yerindeki parmak izlerini aracımız içinde geliştirip sistemimize yüklüyoruz. Ve bu sistemimizden suçlunun kimliğini tespit edebiliyoruz' dedi.
CİNAYET SENARYASU CANLANDIRILDI
Aracın Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü'nün mobil versiyonu olduğunu belirten Karadeniz, 'Afetlerde ve büyük olaylarda kullanmayı amaçlıyoruz aracımızı. Aracımız afetlerde personelimizin kalacak yer sıkıntısını da giderecek özelliklere sahip. İçinde outdoor malzemelerimiz var. Böylelikle herhangi bir arazi şartlarında kalacak yer sıkıntısı yaşamıyorlar. İçinde olay yeri incelemeye dair kullandığımız bütün kitlerimiz mevcut. Delil kurutma kabinimiz var. Kameramız mevcut, aydınlatma sistemimiz mevcut. Olay yerine gittiğimiz zaman ihtiyaç duyacağımız her şey bu aracımızın içinde mevcut' diye konuştu. Tanıtım konuşmasının ardından aracın basın mensuplarına aracın içi gezdirildi. Daha sonra cinayet senaryosu canlandırılarak, faili tespiti olay yerinde gerçekleştirildi. MELTEM KARAKAŞ
Editör: TE Bilisim