Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Davaları, Yargıda Cinsiyetçilik Raporu yayınlandı. Rapor hakkında değerlendirmelerde bulunan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Eskişehir Sözcüsü Belemir Niğdelioğlu, Platform olarak 2010 yılından bu yana il il, bölge bölge kadına yönelik şiddet ve ayrımcılık davalarını takip ettiklerini söyledi. Takip ettikleri davaları raporladıklarını belirten Niğdelioğlu, 'Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu olarak 2010 yılından beri il il, adliye adliye çeşitli davaları, kadına yönelik şiddet, toplumsal cinsiyet eşitsizliğine dair davaları takip ediyoruz. Bunları da raporluyoruz. Şüpheli kadın ölümlerini raporladığımız ve kadın cinayetleri verilerini tuttuğumuz gibi raporluyoruz. Bu davalar 2010 yılından itibaren yaklaşık 1000'in üzerinde dava takip etmişiz. Ve bunlarla taktir edersiniz ki çarpı 3 ile beraber duruşma sayısına tekabül ediyor. Bu davalar her türlü toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin olduğu, kadına yönelik şiddetin olduğu davalar oluyor. Yargıda cinsiyetçilik raporu olarak bunu platformumuzun web sitesinden bulabilirler' dedi.
BİRKAÇ KİŞİ DEĞİLİZ
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'na yönelik açılana kapatma davasına ilişkin konuşan Niğdelioğlu, '1 haziranda ilk duruşmamız görüldü ve 5 ekimde de İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde tekrardan bir duruşmamız görülecek. Bu mücadelemizi etkilemez. Biz sadece tek bir kadından oluşmuyoruz. İl il, bölge bölge örgütlendik ve birkaç kadından oluşmadığımız için tabi ki mücadelemiz engellenemeyecek' diye konuştu.
MÜCADELEMİZİ ETKİLEMEZ
Kapatma davasının mücadelelerini etkilemeyeceğine dikkat çeken Niğdelioğlu, '2022 mayıs ayında35 kadın cinayeti işlendi. 31'i evli olduğu, ayrılmak istediği veya aile üyeleri tarafından öldürüldü. Yani en yakınları tarafından öldürüldüler. Mayıs ayında 16 şüpheli kadın cinayeti işlendi. Her birinde etkin soruşturma yürütülsün diye mücadeleye devam edeceğiz' şeklinde konuştu. MELTEM KARAKAŞ


Editör: TE Bilisim