Eskişehir genelinde tedavileri tamamlanan ve taburcu edilenlerin sayısı 70'i aştı. Koronavirüs ile mücadele kapsamında tedavileri biten 3 kişi daha dün taburcu edildi. Yapılan ilk testlerde pozitif çıkan ve gördükleri tedavi ile virüsten kurtulan hastalar, doktorlar ve hastane çalışanlarının alkışları eşliğinde uğurlandı.
ÇOK İYİ BAKTILAR
Koronavirüse yakalanan ve Eskişehir Şehir Hastanesi'nde sağlığına kavuşanlar arasında bulunan Yusuf Çınar, yaşadıklarını anlattı. Süreçte doktorların ve çalışanların çok yardımcı olduğunu ifade eden ve Afyon Emirdağ'dan gelen Çınar, 'Bir hafta önce öksürük, halsizlik ve nefes darlığından başvurdum. Doktorlarımızdan Allah razı olsun. Sağlık çalışanından temizlik görevlisine kadar hepsi çok iyi davranıp çok iyi baktılar. 1 haftada sonuç geldi, bugün de Allah'ın izniyle sonucumuz negatif geldi ve çıkıyoruz hastaneden. Burada yememiz, içmemizi bakımımız olsun her şey çok iyiydi' dedi.
AMİRAL GEMİ
Eskişehir Şehir Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Yaşar Bildirici, 'Hastanemizin hem Covid anlamında hem de Covid dışı sağlık hizmetleri kapsamında ilimizin bir amiral gemisi olduğunu söyleyebiliriz. Biz sadece Covid hastalarına hizmet veren bir hastane değiliz. Bu süreç içerisinde bizim de Covid için ayırdığımız 200 civarı hasta yatağımız, sadece Covidliler için ayırdığımız 43'de yoğun bakım yatağımız var. 14 Mart gibi biz sürece aktif olarak katıldık. Bizim yaklaşık gün içinde 150-200 civarında Covid polikliniklerine hastalarımız başvuruyor. Bu 150-200 hastanın yaklaşık 20-30 kadarı yeni yatış olarak servise yatırılıyor. Günlük 20-30 hasta arasında da taburcu edilen hastamız oluyor' ifadelerini kullandı. İHA
Editör: TE Bilisim