Programda açılış konuşmasını yapan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. M. Özgür Özdemir, 'Buradaki bebeklerimiz beklenenden erken geldi. Geçen sene Türkiye'de 1 milyon 300 bin doğum olmuş. Bunların 150 bin tanesi prematüre bebek. Her sene 17 Kasım'da bu bebeklerin yaşam savaşını, gelişimini kamuoyuna duyurmak için prematüre bebeklerin günü kutlanıyor. Biz de her sene prematüre bebeklerimizi bu özel günde mucize bebeklerimizi ve aileleri bir araya getiriyoruz' diye konuştu.

KAHRAMANLAR
Yenidoğan Sorumlusu Uzm. Dr. Coşkun Minnet de ailelere seslenerek, 'Prematüre bebeklere, 'mucize bebekler' deniyor, ama aslında bence 'kahraman anneler, kahraman babalar ve kahraman bebekler' demek gerekiyor. Yenidoğanda kaldığınız dönemde gülen anne-baba görmek çok zordu. Gerçekten çok zor günlerdi. Ağzımızdan çıkacak iki tane olumlu kelime için günlerinizi verdiniz. Şükürler olsun genelde mutlu son oldu. Şimdi bakıyorum herkes gülüyor' dedi.

HEPSİ KUCAĞINIZDA
Yenidoğan çalışanları olarak anne ve babaların duygularını anladıklarını ifade eden Minnet, sözlerini şöyle sürdürdü: 'Sizinle beraber üzüldüğümüzü, sevindiğimizi bilmelisiniz. Annelerimiz doğurdukları bebekleri kucaklarına alıp götürmek varken, günlerce haftalarca bebeğini kucaklamadan, koklamadan günler geçiriyor. Ama şimdi hepsi kucağınızda ve mutlu. Bu bizim için çok güzel. Ben hepinizi kahraman olarak görüyorum.' Konuşmaların ardından prematüre doğan tüm bebekler için doğum günün pastası kesildi. Aileler ve hastane personeli bol bol hatıra fotoğrafı çekerek bu özel günü ölümsüzleştirdi. HM
Editör: TE Bilisim