Hasan Polatkan Kültür Merkezinde gerçekleşen seçime CHP Milletvekilleri Utku Çakırözer, Jale Nur Süllü, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar, Tepebaşı İlçe Başkanı Atilay Dalgıç ve partililer katıldı. Kongre başlamadan önce 85-90 yaşında partiye emeği geçmiş 35 kişiye vefa plaketi verildi.
İKTİDAR YOLU
CHP Milletvekili Utku Çakırözer, 'Önümüz 2020. TBMM'nin kuruluşunun 100. yıl dönümü 3 yıl sonra cumhuriyetimizin 100. yıl dönümü. Biz bu yıl dönümlerini iktidarda olarak kutlamayı hedefliyoruz. Bunu da sizlerin örnek çalışmalarınızla gerçekleştireceğiz. Toplumsal muhalefet kararlı olduğunda birçok şey değiştirir. Bundan sonrası iktidar yoludur. Örgütlüysek daha çok iş başarıyoruz. Bu yolculukta sadece ve sadece sizlere güveniyoruz' dedi.
YAKLAŞIYORUZ
CHP Milletvekili Jale Nur Süllü, şöyle konuştu: 'CHP'liler olarak her zaman ülkenin değerlerine bağlıyız. İktidar olamamamıza rağmen birlikte olmayı hiçbir zaman bırakmadık. İktidarda olamamanın yangını içimizde. İktidarı görmeden gitmemek için elimizden geleni yapmaya hazırız. Bugün hiç olmadığı kadar iktidara yakın olmadık. AK Parti de bunu biliyor. Yerel yönetimdeki başarımızı sürdürür ve partili olarak hata yapmadığımız sürece iktidara yaklaşmaya daha da yakınlaşacağız. Biz ötekileştirici dil kullanmadığımız sürece başaracağız. Biz buradan hep birlikte yürüyeceğiz ve iktidarı alacağız.'
TOPLUMUN SESİYİZ
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, 'Bu kongrenin muhalefette yapacağımız son kongre olacağına inanıyorum. Herkesin de inanması gerekiyor. Seçimlerde sokak sokak, ev ev, kişi kişi Odunpazarı'nın tümüne ulaştık. Belki o 300 bin seçmeni bir kaç kez el sıkarak CHP'ye oy vermelerine inandırdılar. Kim yaptı? Gönüllüler ve sizler yaptınız. Demek ki düzgün bir hedefte inanarak çalışırsak yapmayacağımız bir şey yok. Biz bunu Eskişehir'de yaptık Türkiye'de de yapabiliriz. 70 yıldır iktidar olamadık ama sapasağlam ayakta kaldık. CHP önümüzdeki süreçte iktidar olacaktır ve yaşanılan bu sorunların hepsini en kısa sürede çözecektir. Biz toplumsal muhalefeti geliştirdik' ifadelerini kullandı.
GELENEKSELLEŞMELİ
Kongrede konuşan İl Başkanı Abdülkadir Adar, 'Bizler birbirimizi sevdiğimiz sürece iyi anlaştığımız sürece başarılı olmamamız imkansız. Bugün bu kongrede bir ilki yaşadık. CHP'de emeği geçenlere vefa gösterisinde bulunuldu. Bu yapılması gelenekselleşmesi bir örnek. Yaşları 85-90 olan dostlarımızın hatırlanması güzel oldu' dedi. İl başkanı olarak göreve başladığında parti binasının alt katında sokak sokak gezen ekibin çalışmalarıyla karşılaştığını anlatan Adar, 'Biz bütün işimizi gücümüzü bırakıp göreve gelecek arkadaşların bu sistemi oturtması gerektiğine inanıyorum. Bunun için de fiziki şartların da iyileştirilmesi gerektiğinin farkındayız. CHP'ye yakışan bir parti binasının gelecek yönetimler tarafından mutlaka gerçekleştirilmesi gerektiğine inanıyorum. Belediyeler elimizdeyken, iktidar yakınken, herkes bize destek verirken parti binasının oluşturulması gerektiğine inanıyorum' diye konuştu.
O GÜÇ BİZDE VAR
Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı, '31 Mart seçimlerinde baharı getirdiniz. Bu azimle CHP'nin bayrağını Türkiye'nin her yerine yayalım. Birlikte mücadele edelim. Önce kendimizi, birbirimizi sevelim sonra karşı tarafı sevelim. Babacan'a, Davutoğlu'na bilmem kime güvenmeyelim. O güç güven hepimizde var' dedi.
TÜRKİYE'YE YAYILDI
Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe, 'İlçelerimizi şehrimize uydurursak 7 olan belediyemiz 9'a çıkacaktır. Bizler herhangi bir erken seçime hazır olmalıyız. Eskişehir'in başarısı Türkiye'ye yayıldı. Her şey çok güzel olacak' diye konuştu. Öte yandan içerde konuşmalar devam ederken yönetim kurulu listesiyle ilgili tartışma çıktı. Tartışmayı partililer ayırdı.
YÖNETİM LİSTESİ
Rahmi Çınar Başkanlığında oluşan yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu: 'Nural Akın, Öznur Aydın, Muratcan Cırık, Neşe Çiftçi, Halide Deniz, Mert Eke, Muharrem Elibüyük, Caner Genç, Hüseyin Gözütok, Münür Gül, Seydi Gül, Ali Rıza Güneş, Safiye Gürdoğan, Melih Karaçay, Yaşar Saffet Özcan, Ezgi Mutlu Yılmaz.'



Editör: TE Bilisim