Buluşmada Makine Mühendisleri Odası Başkanı Hakan Ünal, mühendislik mesleğini ve odanın kuruluş sürecini, işlevlerini anlattı.

İyi bir mühendis olmanın yanı sıra toplumun kendilerinden beklediği ya da mühendislerin borçlu olduğu bir alan bulunduğunu bunu da toplumsal alan olduğunu kaydeden Ünal, 'O yüzden odalarda profesyonel değil amatör olarak çalışırız herhangi bir gelir elde etmeyiz. Kimi zaman üniversite ile sanayiyi yerel yönetimlerle üniversiteleri bir araya getirmeye çalışırız ama ülkede bir siyasi kaos varsa bunlar sekteye uğrarlar. Bu yüzden odalara bakışınızın mümkün olduğunca objektif olmasını istiyorum. Mezun olduktan sonra sosyal çevrelere ihtiyaç duyacaksınız, bu anlarda odalar size katkı sağlayacaktır, öğrenciliğinizde de sizlerin yanında olacağız, size katkımız olursa mutlu olacağız' dedi.

'GELECEK SİZLERİN'

Ünal, öğrencilere geleceğe ilişkin de önerilerde bulunarak, şöyle devam etti: 'Gelecek sizlerin olacak, ülkedeki mühendisliği sizler yönlendirileceksiniz bir de yurtdışında ülkeyi temsil eden kişiler olacaksınız. Artık her şirketin neredeyse uluslararası bir bağı var. O masaya oturduğunuzda şunu hissedeceksiniz; birçok ülkeden mühendis var ama siz Türkiye Cumhuriyeti'nin yetiştirdiği bir mühendis olacaksınız, Türkiye Cumhuriyeti'ni temsil edeceksiniz, burada mühendis olmak yeterli olmayacak iyi de bir vatandaş olmanız gerekiyor bunun için. Yani Türkiye Cumhuriyeti'nin değerlerine sahip çıkmanız ve yaşatmanız gerekiyor. Çünkü bugün burada olmamızı bu değerlere borçluyuz. Bunu unutmamak gerekiyor.'

Editör: TE Bilisim