40 yaşındaki Ümit İhsan Yaşar Şengür, 15 yıl boyunca makine mühendisliği yaptı. Çocukluğundan bu yana pizzacı kurmak isteyen Şengür, risk alarak halihazırdaki işini bırakıp pizzacı oldu. Uzun bir müddet mekanik alanda çalışan Şengür, şimdilerde eşiyle birlikte müşterilerin damak zevkine dokunuyor. Her gün mutfak önlüğünü giyip kolları sıvayan Ümit Şengür, makine mühendisliğinden pizzacılığa uzanan serüvenini anlattı. Şengür, 'Mekaniğe karşı çok meraklıydım. Bu yüzden makine mühendisliği eğitimi aldım. Daha sonra bu alanla ilgili profesyonel olarak çalıştım. Eşimle aklımızda hep bir markamız olsun isteği vardı. Bir taraftan pizza yemeyi ve yapmayı çok seviyorduk. Yapalım mı derken birden dükkan tuttuk ve pizzalarımızı insanlarla buluşturduk. Makine mühendisliğini bıraktım. O mesleği çok seviyordum ama pizza yapmayı ve yemeyi çok sevdiğim için bu istek daha baskın geldi. Yemek sektörü hileyi kaldırabiliyor. Bizimde düzgün ve iyi ürünler yapabilmekle ilgili hayallerimiz vardı. Bazı kötü yemekler yedik. O kötü yemekleri sadece biz yiyelim başkaları yemesin istedik. Sonra kendimiz yapıp insanlarla buluşturalım dedik' diye konuştu. İHA
Editör: TE Bilisim